6 ασκήσεις χωρίς βάρη για γρήγορη ενδυνάμωση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Δεν χρειάζεται πάντα να μπλέκεις με τα σίδερα για να φτιάξεις το τέλειο κορμί.

Η πανδημία μας έκανε να γυμναστούμε από το σπίτι για πολύ καιρό και όπως και να το κάνουμε πολλές από τις συνήθειές μας εκείνη την περίοδο θα μείνουν για μια ζωή. Όσο λοιπόν δεν βρίσκουμε χρόνο για το γυμναστήριο, το σπίτι μας θα είναι πάντα εκεί για να να μας βοηθήσει να κρατήσουμε το κορμί στα επιθυμητά επίπεδα. Ποιες είναι όμως οι 6 ασκήσεις που θα μας διατηρήσουν ενεργούς;

Κάμψεις

Μία από τις πιο αποτελεσματικές σύνθετες προπονήσεις που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της φυσικής κατάστασης αμέσως είναι τα push-ups (κάμψεις). Υπάρχει πληθώρα παραλλαγών για να δοκιμάσεις έτσι ώστε να ενισχύσεις κατάλληλα το μέρος του σώματος που θες, ωστόσο το στήθος είναι αυτό που επωφελείται κατά κύριο λόγο.

Βυθίσεις

Οι βυθίσεις είναι μια άλλη καλή επιλογή για να προσθέσεις στην καθημερινή σου ρουτίνα γυμναστικής, καθώς θα σε βοηθήσουν να χτίσεις τους μύες του άνω μέρους του σώματος και κυρίως τους τρικέφαλους.

Έλξεις

Τα pull-ups (έλξεις) όχι μόνο θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μια πιο μυώδη εμφάνιση, αλλά και να δυναμώσεις το πάνω μέρος του σώματός σου. Αν γίνουν σωστά, τα pull-ups μπορούν να ανεβάσουν τα στήθη, τους δικέφαλους, τους δελτοειδείς και τους μυς του κορμού σε καλό βαθμό.

Burpees

Τα burpees είναι μια σύνθετη άσκηση για όλο το σώμα που στοχεύει πολλούς μυς ταυτόχρονα. Εκτός από το να σε βοηθήσουν να ενισχύσεις τα χέρια, το στήθος, τους τετρακέφαλους, τους οπίσθιους μηριαίους και τους μυς του κορμού σας, τα burpees βελτιώνουν επίσης το cardio και την ευλυγισία.

Καθίσματα

Ακριβώς όπως τα push-ups, υπάρχουν πολλές παραλλαγές των squats που μπορείς να συμπεριλάβεις στην καθημερινή σου ρουτίνα. Θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να τονώσεις τους μύες του κάτω μέρους του σώματός σου αλλά και να βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου.

Άλματα στο κουτί

Τα άλματα στο κουτί ενισχύουν φυσικά το άλμα και όλη την κινητικότητα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δυναμώσεις τους μύες του κάτω μέρους του σώματος και επίσης μπορούν να βελτιώσουν το cardio.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ