Η μία και μόνη άσκηση για τις διακοπές, που χτίζει μυς παντού στο λεπτό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τόνωσε κοιλιακούς, ώμους, πόδια και γλουτούς ταυτόχρονα, με μια κίνηση που μιμείται τον ανεμόμυλο.

Από όλες τις ασκήσεις με kettlebell ή αλτήρα στο ένα χέρι, η Windmill (Ανεμόμυλος) είναι η πιο αποτελεσματική άσκηση για ξεσκούριασμα του πυρήνα, αλλά και πολλών άλλων μυϊκών ομάδων σε όλο το σώμα.

Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι το βάρος υποστηρίζεται μόνο από ένα χέρι κι έτσι τόσο οι κοιλιακοί όσο και οι ώμοι, μαζί και οι ραχιαίοι υποχρεώνονται να δουλέψουν σε διπλάσια ένταση.

Και επειδή οι γλουτοί και τα πόδια σταθεροποιούν την όλη κίνηση, μην παραπονεθείς που την επόμενη μέρα θα σε πονούν «γλυκά» -πάει να πει ότι οι μύες δούλεψαν μια χαρά.

Πώς δουλεύει ο Ανεμόμυλος
Η κανονική εκτέλεση του Windmill απαιτεί kettlebell ή αλτήρα. Θα μου πεις, πού να βρεις κάτι τέτοιο στις διακοπές. Μια πρόχειρη λύση είναι μια μεγάλη πέτρα. Επόμενη επιλογή σου, ένα βαρύ κομμάτι ξύλου, μια μικρή άγκυρα βάρκας ή μια φορτωμένη τσάντα μπάνιου με κοντά λουριά.

Τώρα, ξεκίνα να κάνεις τον ανεμόμυλο με βάση τις οδηγίες που θα βρεις στο βίντεο:

 

 

Τα μυστικά της άσκησης
> Αφού σηκώσεις το φορτίο ψηλά, κάθετα με το έδαφος, σπρώξε πλάγια και πίσω τους γοφούς.
> Διατήρησε σταθερό τον καρπό, πίεσε τους ώμους και, σκύβοντας βαθιά εμπρός δοκίμασε να φτάσεις το άλλο χέρι στο αντίθετο πόδι, φροντίζοντας να διατηρείς το βάρος ψηλά καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης.
> Εκτελείς δέκα επαναλήψεις με το δεξί χέρι και άλλες δέκα με το αριστερό, ακολουθώντας αντίστροφη κλίση κορμού και ελεύθερου χεριού.
> Επαναλαμβάνεις άλλες τρεις φορές τον πλήρη κύκλο.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ