Πώς θα κάψεις λίπος και θα χτίσεις μύες μέσα στο νερό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η πιο αποτελεσματική προπόνηση γίνεται μέσα στο νερό και δε μιλάμε μόνο για την κολύμβηση.

Για κάποιον που έχει συνηθίσει την έλξη της βαρύτητας αθλούμενος ή γυμναζόμενος στο στέρεο έδαφος του γυμναστηρίου ή του πάρκου,
το νερό αποτελεί ένα ασυνήθιστο πεδίο προπόνησης. Και εξαιρετικά προκλητικό.

Ανάλογα με το βάθος του νερού που βρίσκεται το σώμα σου -από τους αστραγάλους και τους μηρούς έως τον κορμό και τα χέρια σου- θα βιώσεις και διαφορετικούς τύπους δυνάμεων αντίστασης. Έτσι, έχεις την ευχέρεια να εκτελέσεις μια ποικιλία ασκήσεων, τις οποίες αν εκτελούσες στη στεριά, το σίγουρο είναι πως θα μούσκευες για τα καλά τη φανέλα.

Προπονούμενος μέσα στο νερό έχεις και άλλα οφέλη:
> Δεν κινδυνεύεις να τραυματίσεις κανένα μυ.
> Θα λαδώσεις τις αρθρώσεις σου αποτελεσματικότερα.
> Η καρδιοαναπνευστική σου ικανότητα θα τονωθεί χωρίς να νιώθεις το σώμα σου να βράζει.
> Θα καις θερμίδες χωρίς να το καταλαβαίνεις.
> Επιταχύνεις το μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας.
> Χτίζεις μυς χωρίς κόπο.

Ξεκινάς από τα ρηχά…

Τρέξιμο με τα πόδια μέσα στο νερό μέχρι τα γόνατα

Δοκιμάζοντας να τρέξεις, με όση μεγαλύτερη ταχύτητα μπορείς, μια απόσταση 100 μέτρων, παράλληλα με την ακτή και με το νερό στο ύψος των γονάτων (τσέκαρε πριν ότι ο βυθός στη συγκεκριμένη απόσταση είναι ομαλός), κάνεις δυο πράγματα μαζί: δυναμώνεις τους πνεύμονές σου όπως το τρέξιμο στο δρόμο ή στο διάδρομο και γυμνάζεις τα πόδια σου όπως σε μια σειρά από σετ ημικαθισμάτων. Επίσης, θα πειραματιστείς με την οπισθέλκουσα δύναμη, η οποία θα θωρακίσει κυρίως τα γόνατά σου.

> Τρέξε με ένταση έως 80% της μέγιστης ταχύτητάς σου για 10 μέτρα, μετά πήγαινε άλλα 10 μέτρα στο 50% της ταχύτητάς σου και συνέχισε με αυτή τη λογική έως τα 100.

Μπες, τώρα, λίγο πιο βαθιά…

Κολύμπι με τα χέρια γροθιά

Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να κολυμπήσεις ελεύθερο στυλ αλλά με τις παλάμες σου κλειστές, καλύπτοντας μια απόσταση 100 μέτρων. Δούλεψε κάθε 10 μέτρα με διαφορετική ένταση: κάλυψε τα πρώτα 10 μέτρα στο 80% της μέγιστης ταχύτητάς σου, τα επόμενα 10 μέτρα στο 50% κ.ο.κ.

Ημικάθισμα με εκτίναξη

Φτάσε σε ένα βάθος νερού που καλύπτει χαμηλά τη μέση σου και κάνε ένα ημικάθισμα -εύκολο. Αμέσως πίεσε τα πόδια σου στο βυθό και εκτινάξου όσο ψηλότερα μπορείς έξω από το νερό με τα χέρια σε ανάταση -δύσκολο. Εκτέλεσε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

> Δοκίμασε άλλες 10 επαναλήψεις με την ίδια άσκηση, αλλά στο ένα πόδι -πανδύσκολο- και άλλες 10 με το άλλο πόδι.

Ξανά στα βαθιά…

Κολύμπι με τα χέρια ακίνητα μπροστά σου

Αυτή η άσκηση θα αυξήσει θεαματικά τη δύναμη των ποδιών σου και θα σμιλέψει τους κοιλιακούς σου.
Κολύμπα μια απόσταση 100 μέτρων δίνοντας ώθηση στο σώμα σου μόνο με τα συνεχή χτυπήματα των ποδιών. Τα χέρια σου, είτε τα κρατάς διαρκώς ευθεία και ακίνητα μπροστά σου, είτε -για μεγαλύτερη ευκολία- κράτα με αυτά μια μπάλα. Θυμήσου μόνο να διατηρείς κεφάλι, χέρια, κορμό και πόδια σε πλήρη ευθεία.

> Εδώ, η άσκηση παίζει τριπλό ρόλο: α) ενδυνάμωση ποδιών, β) καρδιαγγειακή τόνωση, γ) κάψιμο λίπους από την κοιλιά όπως στις σανίδες.
Κολύμπησε με ένταση έως 80% της μέγιστης ταχύτητάς σου για τα 10 πρώτα μέτρα, μετά πήγαινε άλλα 10 μέτρα στο 50% της ταχύτητάς σου και συνέχισε με αυτή τη λογική έως τα 100.

Τώρα, βγες εκεί που σκάει το κύμα…

Push ups στην ακροθαλασσιά

Έτσι εκτελούν τις κάμψεις οι βατραχάνθρωποι: πάνω στην κινούμενη άμμο, με τις παλάμες εκεί που σκάει το κύμα και το υπόλοιπο σώμα μέσα στο νερό.

> Η άσκηση ξεκινά να γίνεται αρκετά προκλητική από τις πρώτες 5 επαναλήψεις και μετά, τότε που τα χέρια σου αρχίζουν να βυθίζονται αργά και βασανιστικά στην μαλακή, βρεγμένη και ασταθή άμμο. Και έχεις να κάνεις άλλα 25 push ups για να κλείσεις το πρώτο σετ. Και έχεις άλλα δυο σετ.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ