Κάψτε το κοιλιακό λίπος με υψηλής έντασης προπόνηση αντίστασης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η προπόνηση υψηλής έντασης συχνά συνιστάται ως ο καλύτερος τρόπος για να κάψετε το κοιλιακό λίπος.

Αυτό είναι ένα μέρος όπου το σώμα αποθηκεύει συνήθως τις υπερβολικές θερμίδες, στους περισσότερους άνδρες και γυναίκες. Όσον αφορά την υγεία, υπάρχουν δύο είδη λίπους της κοιλιάς που έχουν σημασία – το υποδόριο λίπος ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και το σπλαχνικό λίπος, το οποίο είναι βαθύτερο και γύρω από τα εσωτερικά όργανα όπως τα έντερα, το συκώτι και τα νεφρά.Η προπόνηση υψηλής έντασης συχνά συνιστάται ως ο καλύτερος τρόπος για να κάψετε το κοιλιακό λίπος.

Αυτό είναι ένα μέρος όπου το σώμα αποθηκεύει συνήθως τις υπερβολικές θερμίδες, στους περισσότερους άνδρες και γυναίκες. Όσον αφορά την υγεία, υπάρχουν δύο είδη λίπους της κοιλιάς που έχουν σημασία – το υποδόριο λίπος ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και το σπλαχνικό λίπος, το οποίο είναι βαθύτερο και γύρω από τα εσωτερικά όργανα όπως τα έντερα, το συκώτι και τα νεφρά.

Το σπλαγχνικό λίπος, σύμφωνα με τους ειδικούς της ιατρικής, είναι το λίπος που έχει τις χειρότερες μεταβολικές συνέπειες για την υγεία, μειώνοντας την καλή χοληστερόλη και αυξάνοντας την κακή χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια στο αίμα. Με ιατρικούς όρους, το σπλαχνικό λίπος συνδέεται με το μεταβολικό σύνδρομο, μια κατάσταση που σχετίζεται με υψηλή αρτηριακή πίεση και παχυσαρκία. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε να πείτε ποιος έχει περισσότερο σπλαχνικό ή υποδόριο λίπος κοιτάζοντας μια μεγάλη κοιλιά.

Η υψηλής έντασης άσκηση μπορεί να βοηθήσει

Γνωρίζουμε ότι η απώλεια βάρους και η άσκηση είναι καλές για τον οργανισμό μας, αλλά τι γίνεται αν μπορούσαμε να στοχεύσουμε το σπλαχνικό λίπος με ένα συγκεκριμένο είδος άσκησης; Σύμφωνα με μερικές πρόσφατες έρευνες, και οι δύο τύποι λίπους της κοιλιάς μπορούν να μειωθούν με μεγαλύτερη επιτυχία εκτελώντας άσκηση σε υψηλότερη ένταση, ακόμα και σε σύγκριση με την ίδια ενέργεια που καταναλώνεται σε μία λιγότερο έντονη άσκηση.

Αν και η έρευνα είναι ανάμεικτη και μερικές μελέτες δεν βρήκαν διαφορά στις εντάσεις άσκησης ή στη διάρκεια της απώλειας λίπους στην κοιλιά, πρόσφατες πειραματικές μελέτες, συμπεριλαμβανομένης μίας στο περιοδικό Medicine and Science in Sports and Exercise, προτείνουν ότι η άσκηση υψηλής έντασης θα μπορούσε να είναι επωφελής με τη στόχευση του σπλαχνικού λίπους.

Η άσκηση υψηλής έντασης είναι μια ασαφής έννοια όταν πρόκειται για τον ακριβή ορισμό. Βασικά σημαίνει ότι πρέπει να ασκηθείτε με έναν υψηλότερο καρδιακό ρυθμό. Κάποιοι γυμναστές την εξηγούν ως προπόνηση τύπου «σπριντ», στην οποία τρέχετε ή κάνετε μία κυκλική προπόνηση σε υψηλή ένταση για ένα διάστημα, για παράδειγμα, 20 έως 60 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια ξεκούραση και, στη συνέχεια, επανάληψη της δραστηριότητας.

Ωστόσο, η άσκηση υψηλής έντασης σίγουρα δεν σημαίνει αποκλειστικά διαλειμματική προπόνηση. Μπορεί να σημαίνει τρέξιμο ή τζόκινγκ (ανάλογα με το αερόβιο σας επίπεδο) σε ένα επίπεδο στο οποίο η χρήση του VO2 ή του οξυγόνου είναι 75% ή υψηλότερο, το οποίο συνήθως έχει καρδιακή συχνότητα περίπου 85% του μέγιστου καρδιακού σας ρυθμού. Η εκτέλεση διαλειμματικής με Sprint θα είναι συχνά σε ρυθμό καρδιάς που προσεγγίζει το 95% του μέγιστου. Και εδώ είναι αυτό που πρέπει να θυμόμαστε. Δεν μπορείτε να κάνετε μόνο 10 λεπτά διαλειμματικής με sprint νομίζοντας ότι θα ισοδυναμεί με ένα τρέξιμο 30 λεπτών σε 85% του μέγιστου καρδιακού ρυθμού. Όταν πρόκειται για αποτελέσματα, απλά δεν μπορείτε να εξαπατήσετε τις δαπάνες ενέργειας.

Κυκλική υψηλής έντασης προπόνηση με βάρη

Η κυκλική προπόνηση είναι ένας συνδυασμός διαφόρων ασκήσεων που εκτελούνται σε εξέλιξη από την μία στην άλλη. Ένας τρόπος για να συμπεριλάβετε την προπόνηση αντίστασης σε ένα πρόγραμμα άσκησης υψηλής έντασης που καίει πολλές θερμίδες είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κύκλο ασκήσεων με βάρος στο οποίο κινείστε γρήγορα, ή κάνετε π.χ. τροχάδι μεταξύ ασκήσεων, με λίγη ανάπαυση. Αυτό κρατά τον καρδιακό σας ρυθμό στα ύψη, παρέχει περαιτέρω ένταση στην τυπική άσκηση αντίστασης και γενικά χαρακτηρίζεται ως άσκηση υψηλής έντασης, εάν συνεχίζετε να κινείστε.

Εν ολίγοις, αν και αξίζει να προσπαθήσετε να προσθέσετε κάποια άσκηση υψηλότερης έντασης, δεν είναι εύκολο για αρχάριους με χαμηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Δεν αξίζει να απογοητεύεστε και να αποθαρρύνεστε όταν αυτό το είδος άσκησης απλά δεν λειτουργεί για σας. Εφ ‘όσον αφιερώνετε το χρόνο, οι περισσότερες μορφές άσκησης θα βοηθήσουν την απώλεια λίπους σε κάποιο επίπεδο.

Ξεκινήστε αργά με μία άσκηση χαμηλής έντασης, ή ακόμα και πολύ μικρές εκρήξεις υψηλής έντασης, και δοκιμάστε σκληρότερες προπονήσεις καθώς ανεβαίνει το επίπεδο σας.

Πηγή: fit-blaster.com via Verywellfit.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς (και γιατί) να προπονείσαι στις μεγάλες ζέστες
  • Οι 4 ασκήσεις που θα κάνουν τους δικέφαλους να... σκίσουν τα μανίκια
  • Tα λάθη που κάνεις μετά την προπόνηση και σε κρατούν... πίσω!
  • Οι 3 ασκήσεις που χρειάζεσαι για να φτιάξεις σώμα για το καλοκαίρι
  • Το smoothie που αυξάνει τη μυϊκή μάζα μετά την προπόνηση
  • Τι πρέπει να προσέξετε όταν κάνετε προπόνηση στο κρύο
loading...