9 απλά tips για να παραμείνετε γυμνασμένοι το καλοκαίρι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Tο καλοκαίρι είναι συνώνυμο με το   φαγητό δίπλα στην θάλασσα, με  ποτά με φίλους και τον  λιγοστό και κακής ποιότητας ύπνο. Το καλοκαίρι είναι γεμάτο «σειρήνες» που μας βγάζουν εκτός στόχων.

Η ξεγνοιασιά και η καλοπέραση είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε ωστόσο αν το παρακάνουμε μπορεί να γκρεμίσουμε ότι χτίζαμε έναν ολόκληρο χρόνο. Το να βρούμε την χρυσή τομή ανάμεσα σε αυτές τις δύο καταστάσεις είναι ζωτικής σημασίας! Μην σκάτε! Είμαστε εδώ για εσάς για να σας δώσουμε κάποια tips που μπορεί να φανούν σωτήρια!

1.Θέστε ξεκάθαρους και ρεαλιστικούς στόχους

Το να σπάσετε όλα τα προσωπικά σας ρεκόρ τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να μην είναι και πολύ ρεαλιστικός στόχος. Ξεκινήστε θέτοντας σαφείς και εφικτούς στόχους. Οι στόχοι αυτοί μπορεί να αφορούν  την αντοχή, τη δύναμη ή την ευελιξία σας ή να χάσετε κάποια κιλά , το να έχετε καλά καθορισμένους στόχους παρέχει μια αίσθηση σκοπού και κατεύθυνσης.

2.Ασκηθείτε έξω διασκεδάζοντας

Επωφεληθείτε από τον όμορφο καιρό, αγκαλιάζοντας τις υπαίθριες δραστηριότητες. Εξερευνήστε νέα μονοπάτια για πεζοπορία ή ποδηλασία, κάντε μια αναζωογονητική βουτιά στην θάλασσα συμμετάσχετε σε ένα πρωτάθλημα beach volley ή γίνετε πρωταθλητής στις ρακέτες (χωρίς φυσικά να σημαδεύετε τους αθώους περαστικούς). Οι επιλογές είναι πολλές και για όλα τα γούστα.

3. “A friend in need is a friend indeed”

Ζητήστε την υποστήριξη ενός φίλου προπόνησης ή εγγραφείτε σε μια ομάδα γυμναστικής για να παραμείνετε σε εγρήγορση. Προγραμματίστε τακτικές προπονήσεις μαζί, δοκιμάστε νέες δραστηριότητες και επευφημήστε ο ένας τον άλλον. Δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε παρακινημένοι, αλλά και μια ευκαιρία να κοινωνικοποιηθείτε και να απολαύσετε το καλοκαίρι με άτομα που αγαπάτε.

4.«Ανακατέψτε» τη ρουτίνα σας

Αποφύγετε τη μονοτονία ενσωματώνοντας ποικιλία στις προπονήσεις σας. Εξερευνήστε διαφορετικές ασκήσεις, δοκιμάστε νέα αθλήματα ή μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους ή πειραματιστείτε με διαλειμματική προπόνηση και κυκλικές προπονήσεις. Η αλλαγή της ρουτίνας σας  αποτρέπει την πλήξη.

5.Αθληθείτε νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ

Εκμεταλλευτείτε τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας, όπως νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, για να νικήσετε τη ζέστη του καλοκαιριού. Προγραμματίστε τις προπονήσεις σας αυτές τις ώρες για να αποφύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες και την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Όχι μόνο θα νιώθετε πιο άνετα, αλλά και θα έχετε και χρόνο την υπόλοιπη μέρα να κάνετε άλλα πράγματα που σας ευχαριστούν.

6.Μην πείτε «το νερό νεράκι»

Η σωστή ενυδάτωση είναι καθοριστικής σημασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά όταν ασκείσαι στη ζέστη. Πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο πριν όσο και μετά την προπόνησή σας. Σκεφτείτε να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό και να πίνετε τακτικά κατά τη διάρκεια της άσκησης. Εάν ασχολείστε με παρατεταμένες ή έντονες δραστηριότητες, σκεφτείτε να έχετε μαζί σας ενεργειακά ποτά για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που χάνονται μέσω του ιδρώτα.

7.Να είστε σε «φόρμα»

Φορέστε το κατάλληλο ένδυμα προπόνησης που ταιριάζει στον καλοκαιρινό καιρό. Επιλέξτε ελαφριά, αναπνεύσιμα υφάσματα που επιτρέπουν τη ροή του αέρα και τις ιδιότητες απομάκρυνσης της υγρασίας. Επιλέξτε άνετα παπούτσια κατάλληλα για τις δραστηριότητες που έχετε επιλέξει και μην ξεχνάτε να προστατεύετε το δέρμα σας με αντηλιακό, καπέλο και γυαλιά ηλίου για να αποφύγετε τα ηλιακά εγκαύματα.

8.Παρακολουθήστε την πρόοδό σας

Κρατήστε αρχείο των προπονήσεων και της προόδου σας για να παραμείνετε παρακινημένοι. Είτε χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή γυμναστικής, ένα ημερολόγιο ή ένα απλό ημερολόγιο, η παρακολούθηση των επιτευγμάτων σας παρέχει μια οπτική υπενθύμιση του πόσο μακριά έχετε φτάσει. Γιορτάστε ορόσημα και επιβραβεύστε τον εαυτό σας για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως το να προσφέρετε στον εαυτό σας μια νέα στολή προπόνησης ή μια διασκεδαστική καλοκαιρινή δραστηριότητα.

9.Μείνετε θετικοί!

Διατηρήστε μια θετική αύρα και να είστε ευέλικτοι με τη ρουτίνα προπόνησής σας. Αποδεχθείτε ότι οι αμαρτίες του καλοκαιριού είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αντί να αποθαρρύνεστε, προσαρμοστείτε και βρείτε εναλλακτικούς τρόπους για να παραμείνετε δραστήριοι. Εξερευνήστε γυμναστήρια ξενοδοχείων, βρείτε τοπικά μαθήματα προπόνησης ή ασχοληθείτε με ασκήσεις σωματικού βάρους που μπορούν να γίνουν οπουδήποτε. Να θυμάστε! Οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι καλύτερη από καμία δραστηριότητα!

Καλή προπόνηση!

ACTIVEBODY B1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ