5 πράγματα που εγγυώνται αποτελέσματα στην προπόνησή σου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αν ψάχνεις μία νέα προοπτική στο κομμάτι της προπόνησης έτσι ώστε να βελτιώσεις την απόδοσή σου, τότε διάβασε αυτό το άρθρο.

Αν νιώθεις πως η γυμναστηριακή σου ζωή βρίσκεται σε ένα τέλμα, αν έχεις χάσει κάθε κίνητρο και είσαι έτοιμος να παραιτηθείς, τότε διάβασε τις πέντε αποτελεσματικές λύσεις που σου έχουμε ούτως ώστε να κάνεις την προπόνησή σου πιο αποτελεσματική και φυσικά, πιο ευχάριστη.

Για την ακρίβεια, συγκεντρώσαμε πέντε πράγματα που εγγυώνται την πιο αποτελεσματική προπόνηση. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνεχίσεις να διαβάζεις.

1. Προπονήσου με έναν φίλο
Η προπόνηση με παρέα μπορεί να φανεί πολύ βοηθητικό στην προπόνησή σου. Ειδικά αν έχετε τους ίδιους στόχους και την ίδια διάθεση, το κίνητρο θα το βρίσκετε εύκολα και κάπως αβίαστα. Είναι επίσης ένας έξυπνος τρόπος για να περάσετε χρόνο μαζί, δίχως ωστόσο να παραλείψετε τη γυμναστική σας.

2. Πρόσεχε τη διατροφή σου
Είναι γνωστό πια πως η γυμναστική πρέπει να συνδυάζεται με σωστή διατροφή. Πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και υγιεινά λίπη πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε κάθε γεύμα, με τα φρούτα, τα λαχανικά και τις πρωτεΐνες να έχουν φυσικά προτεραιότητα. Μάλιστα, μετά την προπόνηση, είναι καλό να επιλέγεις super foods, όπως είναι οι ξηροί καρποί, οι οποίοι παρέχουν κάλιο, ασβέστιο και σίδηρο, συστατικά απαραίτητα για την αποκατάσταση των μυών.

3. Κάνε διαφορετικές ασκήσεις
Για να πετύχεις τους στόχους που έχεις βάλει αναφορικά με τη γυμναστική, δεν είναι υποχρεωτικό να επικεντρωθείς σε ένα μόνο πρόγραμμα και σε συγκεκριμένες ασκήσεις. Η ποικιλία στις ασκήσεις μπορεί να έχει πολλά οφέλη, όπως είναι η αύξηση της δύναμης, της κινητικότητας και της ευκινησίας. Μάλιστα, δε χρειάζεται να περιοριστείς μόνο στο γυμναστήριο. Μία καλή ιδέα είναι να δοκιμάσεις και άλλα πράγματα, όπως το να πας για τρέξιμο στη φύση, να κολυμπήσεις, ή απλώς να παίξεις ποδόσφαιρο με τους φίλους σου.

4. Συγκεντρώσου στους μύες σου και στο μυαλό σου
Όσο περίεργο και αν ακούγεται, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει καλή σύνδεση μεταξύ μυαλού και μυών. Με λίγα λόγια, κάθε φορά που γυμνάζεις έναν μυ, επικεντρώσου σε αυτόν και στην κίνηση που κάνεις. Υποσχόμαστε πως αυτό θα κάνει τις ασκήσεις σου πολύ πιο αποτελεσματικές.

5. Ξεκουράσου
Η πιο εύκολη συμβουλή που έχουμε να σου δώσουμε είναι το να ξεκουραστείς. Ωστόσο, αυτή μάλλον μοιάζει και η πιο δύσκολη για να την ακολουθήσεις. Για να αποφύγεις πιθανούς τραυματισμούς, για να βελτιώσεις την κινητικότητά σου και να μειώσεις τον πόνο, οφείλεις να ξεκουράζεις το σώμα σου. Οι διατάσεις και τα foam rollers μοιάζουν μία καλή λύση για να δώσεις στους μύες σου μία ανάσα, όπως άλλωστε και ο ύπνος -τις σωστές πάντα ώρες.

Πάντως, πρέπει να ξέρεις πως ακόμα και το συναίσθημα της παραίτησης είναι μέρος της διαδικασίας. Είναι λογικό δηλαδή να νιώθεις κάπως μπουχτισμένος, αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχει έρθει το τέλος της γυμναστηριακής σου ζωής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ