Πώς θα χωρέσεις 45 λεπτά προπόνησης σε ένα λεπτό!

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Όσο πιο σύντομα αλλά έντονα ασκείσαι, τόσο το καλύτερο για το σώμα σου (και τον ελεύθερο χρόνο σου, εννοείται).

Όλοι έχουμε ένα λεπτό για να αφιερώσουμε στη γυμναστική. Ναι, ένα μόνο λεπτό. Δηλαδή, πολύ λιγότερο χρόνο από όσο σου παίρνει να ντυθείς ή να ξυριστείς ή να φας ένα σάντουιτς.

Άκου τα νέα:

Μια σημαντική μελέτη που διεξήγαγε το τμήμα κινησιολογίας του πανεπιστημίου McMaster στον Καναδά και η οποία δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες στους New York Times, εξέτασε τις επιδράσεις της άσκησης αντοχής στο ανθρώπινο σώμα σε σύγκριση με την διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (ΗΙΙΤ).

Είκοσι πέντε αγύμναστοι άντρες χωρίστηκαν σε δυο γκρουπ: μια ομάδα ακολούθησε προπόνηση αντοχής διάρκειας 45 λεπτών μέρα παρά μέρα και μια ομάδα εκτελούσε το ίδιο πρόγραμμα επί 10 λεπτά μέρα παρά μέρα, αλλά με το τελευταίο λεπτό σε πολύ υψηλή ένταση. Και οι είκοσι πέντε άντρες ασκούντο σε στατικά ποδήλατα. Δώδεκα βδομάδες αργότερα, στο τέλος της μελέτης, βγήκαν τα αποτελέσματα των μετρήσεων από τους επιστήμονες:

Οι άντρες που συμμετείχαν στην ομάδα αντοχής πέρασαν πάνω στο διάδρομο 24,5 περισσότερες ώρες από όσους συμμετείχαν στην ομάδα HIIT, όμως κατέγραψαν τις ίδιες ακριβώς τιμές προόδου στην ανάπτυξη των μυών, στην αύξηση της καρδιοαναπνευστικής αντοχής όσο και στην ισορροπημένη παραγωγή ινσουλίνης (με τεράστια θετικά οφέλη απέναντι στην παχυσαρκία και τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2).

Το συμπέρασμα
Η έντονη άσκηση για ένα λεπτό (συν εννέα λεπτά ήπιας άσκησης συμπεριλαμβανομένων των δυο λεπτών για ζέσταμα), αποδεικνύεται και επιστημονικά εξίσου αποτελεσματική με μια τυπική προπόνηση 45 λεπτών. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ποδήλατο γυμναστικής ή τρέξιμο στο δρόμο, αρκεί στο τελευταίο λεπτό να τα δώσεις όλα.

Θες ακόμη γρηγορότερη προπόνηση η οποία να μην ξεπερνά το ενάμισι λεπτό συνολικά; Γίνεται - και αποδίδει.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ