Μια μπάρα και δυο αλτήρες αρκούν!

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η εποχή που διανύουμε μας έδειξε περίτρανα ότι το γυμναστήριο και γενικά η άσκηση σε όλες τις μορφές έχει μπει στην καθημερινότητά μας.

Την περίοδο του lockdown, είτε με καλό είτε με κακό καιρό, στα πάρκα και στους δρόμους ο κόσμος έψαξε και βρήκε εναλλακτικούς τρόπους άσκησης.

Το γυμναστήριο είναι σίγουρα το κέντρο του κόσμου όσον αφορά το fitness.
Μέρος που όλοι μας κοινωνικοποιούμαστε για ένα κοινό σκοπό και έχει ό,τι χρειαζόμαστε όποτε το χρειαζόμαστε. Προφανώς και έχει εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί να βοηθήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Προφανώς τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός του γυμναστηρίου είναι πολύ ποιοτικά και ανθεκτικά. Προφανώς και δεν θα πάθει τίποτα το δάπεδο του γυμναστηρίου αν πετάξεις τα βάρη…

Τα ‘’προφανώς’’ είναι πολλά! Το ζήτημα όμως τώρα είναι ότι αυτά τα προφανώς δεν είναι διαθέσιμα, πράγμα που σημαίνει ότι για να κρατηθείς σε φόρμα πρέπει να βρεις εναλλακτική.

Αν αποδομίσουμε στη βάση τους όλες τις προπονήσεις που κάνουμε, θα παρατηρήσουμε ότι μια μπάρα, δυο αλτήρες και ένας πάγκος είναι αυτά που χρειαζόμαστε για να καλύψουμε το 80% των ασκήσεων που χρειαζόμαστε.

Στήθος, πλάτη , πόδια, χέρια και ώμοι όλα μπορούν για γίνουν με μια μπάρα και βάρη.

Μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη επιλογή θα μπορούσε να περιλαμβάνει λάστιχα γυμναστικής για ασκήσεις με μεταβαλλόμενη αντίσταση και εξομοίωση της κίνησης της τροχαλίας.

Όσο για το αερόβιο, η λύση είναι απλή!

Στην περίπτωση που δεν έχεις την διάθεση να βγεις στο δρόμο για τρέξιμο, πράγμα που είναι απόλυτα σεβαστό, μπορείς να επενδύσεις σε ένα διάδρομο γυμναστικής, ένα ελλειπτικό ή ακόμα καλύτερα μια κωπηλατική μηχανή.

Εν κατακλείδι, το γυμναστήριο είναι ο φυσικός και ενδεδειγμένος χώρος για άσκηση αλλά δεν είναι ο μόνος. Η ανάγκη για άσκηση δεν μπορεί να περιοριστεί και η X-FIT έχει τις διαθέσιμες εναλλακτικές για να υποστηρίξει τις απαιτήσεις σου.

 

Αλέξανδρος Δράκος, xtrblog.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ