Δεν μπορείς να… βγάλεις την προπόνηση; Βρήκαμε τι φταίει!

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Προσπαθείς σκληρά να αποκτήσεις το κορμί που πάντα ήθελες, όμως, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την ημέρα που ξεκίνησες γυμναστήριο, δυσκολεύεσαι πολύ να βγάλεις την προπόνηση.

Αν θέλεις να μάθεις πώς θα καταφέρεις -επιτέλους- να ξεκινήσεις και να τελειώσεις ένα πρόγραμμα σαν Pro, τότε συνέχισε να διαβάζεις. Η λύση για το πρόβλημά σου είναι πιο απλή από ό,τι φανταζόσουν -και εγώ είμαι εδώ για να σου τα πω όλα.

Μπορεί να μην το γνώριζες, όμως, σύμφωνα με νέες έρευνες το «κλειδί» για να έχεις κάθε μέρα την ενέργεια που χρειάζεσαι για να αντεπεξέρχεσαι στις υποχρεώσεις σου και παράλληλα, να δίνεις… πόνο στο γυμναστήριο ή το γήπεδο είναι ο ύπνος. Τέλος τα ξενύχτια μπροστά από την τηλεόραση, το smartphone και τον υπολογιστή. Για να βγάζεις την προπόνηση, πρέπει να κοιμάσαι τουλάχιστον επτά ώρες κάθε βράδυ.

Αν θεωρείς πως μπορείς να την «παλέψεις» και χωρίς πολύ ύπνο, δώσε προσοχή. Αν και με λίγες μόνο ώρες ύπνου μπορεί να νιώθεις καλά και να πιστεύεις ότι έχεις την ενέργεια να φέρεις εις πέρας όλες σου τις υποχρεώσεις, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως σε ό,τι έχει να κάνει με το σώμα σου και δη την προπόνησή σου, τα πράγματα δεν είναι καλά. Μάθε πως ο ύπνος -και μάλιστα ο ποιοτικός- αναπληρώνει τα αποθέματα ενέργειας του σώματός σου, ενώ ο ύπνος REM (Rapid Eye Movement) σχετίζεται με την αυξημένη παραγωγή πρωτεϊνών. Δεν είναι δύσκολο, λοιπόν, να καταλάβεις πως αν δεν κοιμάσαι αρκετά, δεν θα τη βγάλεις την προπόνηση, όσο καλά και να φας!

Αξίζει, λοιπόν, να «κλείνεις» το επτάωρό σου κάθε βράδυ, αν θέλεις να είσαι Pro και στο γυμναστήριο. Αν μάλιστα προπονείσαι και σκληρά, τότε πρέπει να κοιμάσαι ακόμη περισσότερο για να έχεις ενέργεια στο φουλ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση. Βάλε πρόγραμμα και θα τα καταφέρεις.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ