Nάντια Κεραμιδάκη (Crow): Η πιό διαχρονική και αξεπέραστη Ελληνίδα αθλήτρια Fitness

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

 

 

- Eισαι μια αθλήτρια που γυμνάζεσε σχεδόν από την κούνια σου, μίλησε μας για τις δαστηριότητες σου πριν ασχοληθείς με το χώρο του Fitness;

Ξεκίνησα από την ηλικία των 5 ετών με ρυθμική γυμναστική και στην συνέχει ασχολήθηκα και λίγο με την ενόργανη. Σε ηλικία περίπου 8 ετών ξεκίνησα το μπαλέτο και τον χορό, με σκοπό να ασχοληθώ επαγγελματικά. Όμως για προσωπικούς λόγους, μετά το πτυχίο μου στο χορό από τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου σταμάτησα, ξεκίνησα στίβο και στην συνέχεια ασχολήθηκα και με την άρση βαρών. Σε ηλικία περίπου 22 ετών, αποφάσισα να σταματήσω τον πρωταθλητισμό και να συνεχίσω την γυμναστική απλά και μόνο για μένα. Τελικά όμως, να που πάλι κατέληξα να κατεβαίνω σε αγώνες! Αν και είχα μια τεράστια αποχή από το χώρο αυτό στο αγωνιστικό κομμάτι, λόγω του ότι στην Ελλάδα επικρατεί μια σύγχυση όσον αφορά τα κριτήρια που υπάρχουν για την κάθε κατηγορία. Εγώ απλά αρκούμαι μόνο σε αυτά που μου λένε στο εξωτερικό και μόνο σε αυτά δίνω βάση. Άλλωστε οι διεθνείς αγώνες είναι αυτό που με ενδιαφέρει και στόχος μου κάθε χρόνο είναι να «κατεβαίνω» κάθε φορά και καλύτερη. Στην Ελλάδα «εμφανίζομαι» γιατί απλά «πρέπει». 

 

- Μια από τις αγάπες σου είναι και ο χωρός και μάλιστα ένα διάστημα ήσουν στο Βασιλικό jazz ballet της Αγγλίας, πες μας γι΄αυτή την εμπειρία σου;

 Σωστά! Σε ηλικία 16 ετών αποφοίτησα ως χορεύτρια τζαζ από τη Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου. Όμως εκεί ακριβώς τελείωσε και η καριέρα μου στο χορό. Ήταν η στιγμή που σιγουρεύτηκα - γιατί ναι μεν το άκουγα και το περίμενα από πρίν, όμως τότε το έζησα κιόλας – το ότι για να συνεχίσω και να προχωρήσω στον συγκεκριμένο χόρο, θα έπρεπε να ζήσω μόνιμα στο εξωτερικό. Αυτό ήταν κάτι που την δεδομένη στιγμή δεν μπορούσα να κάνω κι έτσι πήρα την απόφαση να σταματήσω και να γυρίσω στην Ελλάδα.

 

 

 

 

- Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο του Fitness και τι είναι αυτό που σε γοήτευσε απο το χώρο;

Τον χώρο του Fitness τον επέλεξα διότι μου αρέσει που συνδυάζει τον χορό, το ακροβατικό στοιχείο και το καλλίγραμμο γυμνασμένο σώμα. Δεν μου αρέσει ο «όγκος» και η πολύ «σκληράδα» στις γυναίκες, που είναι στοιχεία απαραίτητα στις άλλες κατηγορίες. Γενικά δεν μου αρέσει το γυναικείο σώμα να χάνει την θυληκότητά του και να φαίνεται «εξωπραγματικό».

 

- Πώς ένιωσες όταν ανέβηκες για πρώτη φορά στη σκηνή να ποζάρεις; Και πότε κατέβηκες για πρώτη φορά σε αγώνες;

Πρώτη φορά διαγωνίστηκα το 2003, στο Πανελλήνιο Κύπελο της IFBB, όπου αν και άπειρη στο συγκεκριμένο άθλημα και πρωτοεφανιζόμενη, πήρα την πρώτη θέση. Θυμάμε χαρακτηριστικά ότι δεν είχα καθόλου άγχος. Αυτό βέβαια το ωφείλω καθαρά και μόνο στις αθλητικές εμπειρίες του παρελθόντως. Δεν παύει βέβαια να ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα όλο αυτό που γινόταν εκεί, στα παρασκήνια, στο ζέσταμα και γενικά σε όλο το backstage, πάντως όταν ανέβηκα πάνω στο stage ένιωθα έτοιμη να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, όπως κι έτσι τελικά έγινε.

 

- Ποιές είναι οι διακρίσεις σου και ποιά ξεχωρίζεις από αυτές;

Κατά χρονολογική σειρά οι διακρίσεις μου είναι οι εξής:

IFBB, 1η θέση, GREEK CUP, 2003 

IFBB, 2η θέση στην κατηγορία Fitness, BALKAN CHAMPIONSHIP, 2004

IFBB, 3η θέση στην κατηγορία Fitness, GREEK CHAMPIONSHIP, 2004

IFBB, 2η θέση στην κατηγορία Fitness, GREEK CUP, 2004

IFBB, 2η θέση στην κατηγορία Fitness, GREEK CHAMPIONSHIP, 2005

IFBB, Guest, GREEK CHAMPIONSHIP, 2009

IFBB, 3η θέση στην κατηγορία Fitness, BALKAN CHAMPIONSHIP, 2009

IFBB, Guest, GREEK CUP, 2009

IFBB, 4η θεση στην κατηγορία Bodybuilding Open, BALKAN CHAMPIONSHIP, 2010

IFBB, 7η θέση στην κατηγορία Fitness, EUROPEAN CHAMPIONSHIP, 2011

NAC, 1η θέση στην κατηγορία Fitness, GREEK CHAMPIONSHIP, 2012

IFBB, 1η θέση στην κατηγορία Fitness, GREEK CHAMPIONSHIP, 2012

IFBB, 1η θέση στην κατηγορία Fitness, MEDITERRANEAN CHAMPIONSHIP, 2012

Κάθε συμμετοχή σε αγώνα, ακόμα κι αν δεν μου έχει δώσει την πρώτη θέση, την θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική για μένα. Κάθε μία από τις συμμετοχές μου σε αγώνες έχει κάτι να μου θυμήσει και φυσικά κάτι μου έχει δώσει. Από την άλλη όμως, θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική την πρώτη θέση που πήρα στην τελευταία μου συμμετοχή, στο Μεσογειακό πρωτάθλημα της IFBB, τον περασμένο Ιούνιο. Την θεωρώ κάτι σαν επιστέγασμα προσπαθειών χρόνων. Βέβαια, έπετε και συνέχεια!

 

 

 

 

- Ποιές είναι οι διατροφικές σου συνήθειες στην καθημερινή σου ζωή και κατά πόσο αυτές αλλάζουν στην προετοιμασία σου για να πάρεις μέρος στους αγώνες;

Ξεκινώντας από το τελευταίο σκέλος της ερώτησης, αρκεί μόνο να σου πω ότι οι αλλαγές που γίνονται κατά την περίοδο προετοιμασίας και όσο πλησιάζουμε σε έναν αγώνα, είναι πάρα πολλές και ποικίλες. Είναι εντελώς διαφορετικές οι διατροφικές συνήθειες που έχουμε εμείς οι αθλητές όταν προετοιμαζόμαστε για ένα αγώνα και αλλάζουν ανάλογα με την περίοδο προετοιμασίας που βρισκόμαστε. Σχετικά με τις προσωπικές μου συνήθειες τώρα, θα έλεγα ότι είναι οι συνηθισμένες... ενός ανθρώπου που έχει βιώσει τον πρωταθλητισμό! Δηλαδή ναι, δεν μπορώ να πω ότι τα τηγανητά έχουν θέση στο καθημερινό μου διαιτολόγιο, όπως επίσης ούτε και τα γλυκά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα απολαύσω ένα γλυκό κάποια στιγμή ή ένα παγωτό ή ακόμα και ένα φαγητό που δεν «ανήκει» στα «διατροφικώς υγιεινά πιάτα»!

 

-Μίλησέ μας λίγο για την προπόνησή σου και για το ποιες μεθόδους ακολουθείς;

Εγώ όπως σου είπα ασχολούμε αποκλειστικά με την κατηγορία του Fitness. Θεωρώ ότι είναι η δυσκολότερη κατηγορία για έναν αθλητή, γιατί εδώ διαγωνίζεσαι εκτός των άλλων και σε επίπεδο χορογραφίας, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο και θα προσπαθήσω επιγραμματικά να σου εξηγήσω το γιατί. Καταρχήν, η διατροφή και η προπόνηση καθ’όλη την διάρκεια της προετοιμασίας αλλά και ακόμα περισσότερο όσο πλησιάζεις σε έναν αγώνα, είναι πολύ περισσότερο πολύπλοκη και ιδιόμορφη, για τον απλούστατο λόγο ότι από την μία θέλεις να πετύχεις την «εμφάνιση» που «πρέπει», από την άλλη όμως να έχεις και τα επίπεδα ενέργειας εκείνα που θα σε βοηθήσουν να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες ΚΑΙ της χορογραφίας σου. Κι επειδή στην χορογραφία καλείσε να παρουσιάσεις μέσω επιλεγμένων ασκήσεων την δύναμη, την ευλυγισία, την εκρηκτικότητα και την αρμονία που διαθέτεις, καταλαβαίνεις ότι εδώ οι ανάγκες του οργανισμού πολλαπλασιάζονται! Αναφορικά με την προπόνησή μου τώρα, θα σου πω ότι δεν  ακολουθώ ένα συγκεριμένο σύστημα προπόνησης διαρκώς, αλλάζω από περίοδο σε περίοδο και ανάλογα με τις ανάγκες του σώματός μου και τι θέλω να πετύχω. Σε περίοδο προετοιμασίας, να σκεφτείς ότι η προπόνησή μου περιλαμβάνει αερόβια άσκηση, προπόνηση με μηχανήματα αντίστασης και ελεύθερα βάρη, αλλά και ειδική προπόνηση με το βάρος του σώματος ή/και των μελών του σώματός μου σε ελεύθερη αίθουσα.

 

 

 

 

- Υπάρχει κάποιος σπόνσορας που σε στηρίζει;

Στο παρελθόν έχω συνεργαστεί με πολλές εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής. Από την προηγούμενη σεζόν όμως, χορηγός μου είναι η εταιρεία Perfect Nutrition(www.perfectnutrition.gr), μια Ευρωπαϊκή εταιρεία η οποία αντιπροσωπεύεται κατά αποκλειστικότητα στην χώρα μας. Την συνεργασία μου με την Perfect Nutrition την θεωρώ πολύ ιδιαίτερη και σημαντική, όχι μόνο διότι είναι συνεχώς δίπλα μου και με στηρίζει, αλλά και γιατί είναι μία εταιρεία με μακρά πορεία στο χώρο που παρασκευάζει ποιοτικά και γευστικά προϊόντων υψηλού επιπέδου, πράγμα που την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Κι αυτό, όπως μπορείτε να καταλάβετε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς τους αθλητές που πρέπει να χρησιμοποιούμε ποιοτικά και αποδοτικά συμπληρώματα. Θα ήθελα εδώ να προσθέσω επίσης, ότι μέσω της συνεργασίας μου αυτής, δέχθηκα μία πρόταση από την μητρική εταιρεία στην Ισπανία, για μία ακόμα πιο στοχευμένη και ιδιαίτερη συνεργασία. Και μιάς και μου δίνεις εδώ την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω ακόμα μία φορά δημόσια την εταιρεία μου την Perfect Nutrition, για την πολύτιμη στήριξη και βοήθεια που μου προσφέρει.

 

- Ποιοί είναι οι στόχοι σου και τα μελλοντικά σου σχέδια;

Κατρχήν να έχω την υγεία μου και να μπορώ να ανταπεξέρχομαι στα ανθρώπινα και καθημερινά! Από εκεί και πέρα σε αγωνιστικό επίπεδο δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα συνεχίσω να ασχολούμε ενεργά, για την ώρα όμως έχω ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία μου με στόχο την συμμετοχή σε αγώνες την επερχόμενη άνοιξη. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες ακόμα όσον αφορά το που και πότε, ευελπιστώ να «πιάσω» την επιθυμητή «φόρμα» βάσει προγραμματισμού και να κάνω την εμφάνιση που επιθυμώ και στοχεύω. Μιλάω βέβαια αποκλειστικά για στόχους σε παγκόσμιο επίπεδο και γενικότερα σε διεθνείς αγώνες.

 

- Τι θα συμβούλευες μια κοπέλα που θέλει να ασχοληθεί με το αγωνιστικό Fitness;

Όπως λέει και το «μότο» μου, στο προσωπικό μου site( HYPERLINK "http://www.nadiacrow.gr" www.nadiacrow.gr): “Burn your limits”…… Θεωρώ ότι ο καθένας μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό του και να γίνει αυτό που πραγματικά θέλει και ονειρεύεται. Φτάνει να το πιστέψει και να κοπιάσει για να το πετύχει. Αν δεν ξεπεράσουμε τα όριά μας, απλά θα παραμείνουμε οι ίδιοι. Κι αυτό ισχύει για όλους τους τομείς της ζωής μας, όχι μόνο για τον αθλητισμό. Η συμβουλή που θα έδινα λοιπόν θα ήταν να θέσει στόχους και να έχει αποφασιστικότητα και θέληση. Κι αν θέλετε και κάτι πιο στοχευμένο για τον χώρο του Fitness, θα την συμβούλευα να βρει κάποιον «έμπιστο» που θα την συμβουλεύει και θα την παρακινεί! 

 

-Νάντια σ’ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου, πολλά συγχαρητήρια για την πορεία σου και σου ευχόμαστε με υγεία και δύναμη να συνεχίσεις τις προσπάθειές σου.

 Και εγώ σας ευχαριστώ για την συνέντευξη κι εύχομαι στο ifitnessbook.com να έχει διαρκώς ανοδική και ξεχωριστή πορεία! Τέτοιες προσπάθεις χρειάζονται στον χώρο του αθλητισμού γενικότερα και χαίρομαι ιδιαίτερα που ασχολείστε με το fitness ως γενικότερη έννοια κι όχι αποκλειστικά και μόνο με το bodybuilding!

 

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Κάψε λίπος στο κρέβατι
  • Ο Derek Weida βγήκε ζωντανός από την κόλαση του Ιράκ και έγινε «κτήνος» του Fitness
  • Τι είναι το foam rolling και γιατί αξίζει να το βάλεις στην προπόνηση σου
  • «Αγαλματένιο» κορμί ακόμα και στα 47 η Ελένη Πετρουλάκη
  • Tips για να γίνεις fit αν είσαι λίγο τεμπέλης και δεν μπορείς να κόψεις το φαγητό
  • Διατροφικά tips για να παραμείνεις fit και στις γιορτές
loading...