Ο Έλληνας bodybuilder που τρέλανε τους Γερμανούς με το ποζάρισμα του «Λεωνίδα»!

  • Κατηγορία Νέα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο Νίκος Λόης επηρεασμένος από το άγαλμα του βασιλιά της Σπάρτης και της ιστορίας του, εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο κι «έχτισε» το κορμί του, το στήριξε με τη ψυχή του και διαπρέπει στη Γερμανία στο bodybuilding.

Τα Ελληνόπουλα διαπρέπουν στο εξωτερικό. Αν και μακριά από τη χώρα τους, έχουν μέσα τους Ελληνική ψυχή και νου, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη πως πολλά απ’ αυτά διακρίνονται με ό,τι και αν ασχολούνται.

Πρόσφατα μας απασχόλησε μια ιστορία ενός 22χρονου Ελληνόπουλου το οποίο κατάγεται από το Νεοχώρι Τρικάλων.

Ο Νίκος Λόης, είναι γιος του Σάκη.Κι επειδή στην Οιχαλία, όλοι γνωρίζονται με τα «παρατσούκλια», είναι παιδί του «Νικάο» και δεν «βαπτίστηκε» τυχαία έτσι στη «κολυμβήθρα» της χωριάτικης αλάνας, αλλά εύστοχα, διότι… νικούσε συνέχεια στο ποδόσφαιρο καθώς ήταν εξαιρετικός ποδοσφαιριστής.

Ο «Νικάος» λοιπόν βρέθηκε το 1978 στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Μανχάϊμ, εκεί όπου διέπρεψε επιχειρηματικά δημιουργώντας και μια υπέροχη οικογένεια με τρία αγόρια.

Ο «μικρότερος», ο Νίκος κληρονόμησε «ποδοσφαιρικά» γονίδια και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους δασκάλους του και αργότερα από τους προπονητές του, οι οποίοι έτριβαν τα χέρια τους από την εξέλιξη του «μικρού» Ελληνα, στοιχηματίζοντας πως θα έφτανε πολύ ψηλά στο Γερμανικό ποδόσφαιρο ο αριστεροπόδαρος παίκτης με την πάσα – διαβήτη και τις ντρίμπλες του.

Οι προπονήσεις περνούσαν, η βελτίωση ερχόταν και όλα έδειχναν πως η εξέλιξη θα οδηγήσει μακριά… Ελα όμως που η ζωή έχει άλλα σχέδια για τον καθέναν. Ακόμα και για έναν ταλαντούχο και φιλόδοξο νέο.

Ο «Νικάος» ταξίδευε τα Καλοκαίρια –κυρίως- στην Ελλάδα, οπότε ο Νίκος Λόης πέρασε και από τις Θερμοπύλες. Και ‘κει έκανε μια στάση.

Στάση ζωής, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια. Αντίκρισε τον ορειχάλκινο ανδριάντα του Λεωνίδα με δόρυ και την ασπίδα, το κορμί του αλλά και όσα είχε διαβάσει γιαυτόν. Η στάση στο ίδιο μέρος έγινε ξανά και ξανά. Κάθε φορά που ερχόταν Ελλάδα, έπρεπε να επισκεφτεί τον…

Λεωνίδα και να διαβάζει, ξανά και ξανά « Ὦ ξεῖν’, ἀγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ὅτι τῇδε κείμεθα, τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι».

Κάπου εκεί «χάθηκε» στη μετάφραση και αποφάσισε να φτιάξει κορμί σαν τον Λεωνίδα. Να αποκτήσει ψυχή που να μπορεί να «παλέψει» απέναντι σε όλα τα προβλήματα της ζωής. Εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο νωρίς, παρά τη στεναχώρια που προκάλεσε γύρω του βλέποντας το ποδοσφαιρικό του ταλέντο να «θυσιάζεται» και «έχτισε» με καθημερινές προπονήσεις και «θυσίες» το κορμί του.

Εφτά χρόνια δούλεψε σκληρά, καθημερινά και πεισματικά και κάθε χρόνο «έχτιζε». Μέχρι που πριν από λίγο καιρό αποφάσισε να συμμετάσχει σε ένα διεθνές πρωτάθλημα Bodybuilding. Ένα διεθνές φυσικό bodybuilding πρωτάθλημα και όχι το υποβοηθούμενο από αναβολικά ή άλλα μη φυσικά συμπληρώματα διατροφής.

Για όσους δεν γνωρίζουν το bodybuilding στα Ελληνικά μεταφράζεται με τη λέξη «σωματοδόμηση» και αποτελεί την διαδικασία αύξησης της μυϊκής μάζας και ελάττωσης του σωματικού λίπους με συνδυασμό άρσης βαρών, επαρκούς πρόσληψης θερμίδων και θρεπτικών συστατικών, καθώς και ξεκούρασης.

Ο άνθρωπος ο οποίος ασχολείται με τη δραστηριότητα αυτή καλείται μπόντι μπίλντερ (bodybuilder). Ως άθλημα καλούμενο αγωνιστικό μπόντι μπίλντινγκ, οι μπόντι μπίλντερς επιδεικνύουν το σώμα τους έναντι επιτροπής κριτών, οι οποίοι τους βαθμολογούν βάσει της εμφάνισής τους.

Οι βασικές πόζες ανάδειξης της μυικής ανάπτυξης είναι επτά: Μπροστινή πόζα διπλών δικεφάλων, πλάγια στήθους,άνοιγμα πλάτης από μπροστά, πλάγια τρικεφάλων, διπλή δικεφάλων από πίσω, άνοιγμα πλάτης από πίσω και κοιλιακοί με μηρό. Σε πολλούς αγώνες υπάρχει επίσης και η πόζα μέγιστης μυικότητας («most muscular»).

Στην ηλικιακή κατηγορία 20-22 και στα 75 κιλά ο Νίκος Λόης κατέκτησε την 2η θέση, εντυπωσιάζοντας τους κριτές με το κορμί του, ενώ πολλοί από τους ανθρώπους του χώρου περίμεναν «πρωτιά»
από τον Νεοχωρίτη, καθώς είχε τα προσόντα.

Ο ίδιος δεν πτοήθηκε.

Αντίθετα πείσμωσε και υποσχέθηκε πως πέρα από τις σπουδές και επαγγελματικές του, θα βάλει τα δυνατά του και θα επανέλθει δριμύτερος.

Σαν… Λεωνίδας αυτή τη φορά… προτρέποντας και άλλα παιδιά να ζήσουν το όνειρό τους, να γυμνάζουν το κορμί τους με υπομονή και κυρίως με φυσικό τρόπο.

lois1

lois4 1

lois2

Πηγή: oichalialive.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ