Μιχάλης Κεφαλιανός, ο τελευταίος αγώνας ενός μεγάλου αθλητή!

  • Κατηγορία Νέα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η σωματική διάπλαση ή μπόντι μπίλντινγκ πάντα απασχολούσε την κοινή γνώμη, είτε με θετικό είτε με αρνητικό πρόσημο. Ένας άνθρωπος αρκετά επιτυχημένος σε αυτό τον χώρο είναι και ο συμπατριώτης μας Μιχάλης Κεφαλιανός.

Με αφορμή τη δήλωσή του ότι το 2020 θα πάρει μέρος για τελευταία φορά σε αγώνες, τον επισκεφθήκαμε στο φιλόξενο και όμορφο χώρο του, στην Λάμπη. Ένα όνειρο δεκαετιών έγινε πραγματικότητα μετά από αρκετά χρόνια για τον Μιχάλη και την οικογένεια του.

Είναι πλέον γεγονός πως το νέο γυμναστήριο ΟLYMPIANS θα δημιουργήσει νέες συνθήκες για το «άθλημα». Από έναν άνθρωπο που η αγάπη, η αφοσίωση, η προπόνηση και η προσεγμένη διατροφή του έδωσαν την δυνατότητα να χαρεί και να θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του τον τίτλο του «Μίστερ Ολύμπια»!

Ο Μιχάλης γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου του 1970 στο Λαγούδι της Κω, γονείς του ο Γεώργιος Κεφαλιανός και η Μαρία Λαμπρόγλου, το έκτο παιδί από τα δώδεκα (Παυλίνα, Κατερίνα ,Κοκώνα, Ευανθία, Λευτέρης, Αντώνης, Σταμάτης, Κώστας, Μιχάλης- 6ος στην σειρά, Γιάννης, Σάββας και ο Νικόλας )της οικογένειας.

Τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής του έζησε στο χωριό και εργάστηκε σε διάφορους χώρους προκειμένου ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής, όντας παιδί μιας μεγάλης οικογένειας.

Εργάσθηκε στην αρχαιολογία, στα καμίνια, στο λατομείο, στα μάρμαρα, στην οικοδομή, σε μαναβική στο εξωτερικό ώσπου κατέληξε τα τελευταία 25 χρόνια στο δικό του ταξί.

Ο ίδιος μας εξιστορεί πώς ζούσαν στο σπίτι με την 14μελή οικογένειά του και πώς έφτασε σήμερα να είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές της σωματικής διάπλασης.

«Σίγουρα δεν είναι εύκολο να ζεις με 14 άτομα σε ένα σπίτι αρκετές δεκαετίες πριν σε ένα χωριό της Κω. Για μας τα παιδιά ήταν όλα όμορφα και υπέροχα, παρά την φτώχεια που υπήρχε τότε.

Ζούσαμε φτωχικά αλλά αγνά, ακόμη αναπολώ τις στιγμές με τα αδέλφια μου, τις πλάκες, τα αστεία και τα παιχνίδια που παίζαμε στην ύπαιθρο. Εγώ και ο αδελφός μου ο Γιάννης ήμασταν τα πειραχτήρια, όλο κάναμε αταξίες… Τη γυμναστική ουσιαστικά την ξεκίνησα βλέποντας τον αδελφό μου Αντώνη ο οποίος ασχολήθηκε πρώτος με τη σωματική διάπλαση.

Στη συνέχεια έδειξα μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ αγάπη για το άθλημα, αφιερώνοντας ουσιαστικά όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και σήμερα στο body building.

Από το 1992 μέρα με τη μέρα με πολύ προπόνηση, έφτιαξα το σώμα μου σε βαθμό που να μου φέρνει νίκες και μεγάλες επιτυχίες στον χώρο. Ο Άρνολντ Σβαρτζενεγκερ ήταν πάντα το πρότυπό μου. Στερήθηκα πολύ την διασκέδαση, το φαγητό, την οικογένεια και ιδιαίτερα τη σύζυγό μου Ελένη Μαγκαφά. Η Ελένη άφησε την Αυστραλία και επέλεξε την Κω, είναι ο άνθρωπος που όλα αυτά τα χρόνια με στηρίζει και με βοηθάει σε όλες μου τις δράσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια μαγειρεύει ακατάπαυστα όλα αυτά που περιλαμβάνει το μενού ενός body builder προκειμένου να είμαι πάντα σε καλή κατάσταση.

 3. 09

Τον Μάϊο ,εκτός απροόπτου, θα είναι ο τελευταίος αγώνας της καριέρας μου. Τα πολλά ευχαριστώ είναι για τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου και τους φίλους μου, που είναι πάντα δίπλα μου.

Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους συμπατριώτες μου, που με ώθησαν, με ενθάρρυναν και με πίστεψαν, όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή αλλά και συνεργάτη μου Χρήστο Πιστόλα, έναν σπουδαίο και καταξιωμένο προπονητή, από τους κορυφαίους στην χώρα μας.

Πριν από μερικούς μήνες ο Μιχάλης Κεφαλιανός δημιούργησε ένα νέο χώρο στην Λάμπη πραγματοποιώντας ουσιαστικά ένα όνειρο, που είχε πολλά χρόνια πριν. Στόχος του να γυμνάζονται όλοι. Θα τον χαροποιούσε ιδιαίτερα να βοηθήσει παιδιά που τους αρέσει η σωματική διάπλαση και η γυμναστική μεταλαμπαδεύοντάς τους ό,τι περισσότερο γνωρίζει από την πολύχρονη καριέρα του.

Ο Μάικ ,όπως τον αποκαλούν οι ξένοι το καλοκαίρι, πιστεύει πως η άσκηση με τα βάρη έχει πολλαπλά οφέλη και βοηθάει τους ανθρώπους, αρκεί να γίνονται όλα σωστά. Για εκείνον το πλέον σημαντικό είναι τα νέα παιδιά να αθλούνται αποφεύγοντας τους «ακατάλληλους χώρους», τις ουσίες και γενικά τις καταχρήσεις.

Ο Μιχάλης ζει σήμερα στην πόλη της Κω και έχει τέσσερα παιδιά, την Μιχαλίνα, τον Γιώργο, τον Βαλάντη και το Νεκτάριο. Η αγάπη, η πειθαρχεία, ο συνδυασμός γυμναστικής και διατροφής και η άσκηση με τα βάρη ήταν αυτά που τον οδήγησαν σε μια επιτυχημένη καριέρα, πραγματοποιώντας συνολικά 50 επαγγελματικούς αγώνες.

1 09

Έχει λάβει μέρος 3 φορές σε αγώνες για Μίστερ Ολύμπια και είναι ο μοναδικός Έλληνας που πήγε σε αυτούς κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις. Οι επιτυχημένες συμμετοχές του κέντρισαν το ενδιαφέρον ακόμη και του μεγάλου Άρνολντ Σβαρτζενεγκερ ο οποίος εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Έλληνα αθλητή. Επιπλέον έχει πάρει 2 πρώτες θέσεις σε παγκόσμιους αγώνες, μία φορά στην Ισπανία και μία στην Ρωσία.

Στην ερώτηση τί περιλαμβάνει το καθημερινό μενού του Μιχάλη εκείνος μας απάντησε..

«Συνήθως τα πολλά γεύματά μου περιέχουν σαλάτα, κοτόπουλο, ρύζι, πατάτα, ρόφημα πρωτεΐνης και ασπράδια αυγών, τα οποία υπολογίζω από την δεκαετία του ‘90 που τα τρώω να έχω φάει αρκετούς τόνους από αυτά.»

2. 09

Kαλλιόπη Δανελλάκη
Πηγή: vimatisko.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ