Οι μύες που τους έχεις στην «απ’ έξω» κι όμως είναι σημαντικοί!

  • Κατηγορία Άσκηση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το σώμα μας αποτελείται από 600 μύες! Μιλάμε λοιπον, για μια καλοστημένη θεική μηχανή που χρειάζεται συνεχώς συντήρηση και φροντίδα.

Όσοι ασκούνται , αλλά και όσοι έχουν ασχοληθεί με το σώμα τους γνωρίζουν το μυικό σύστημα και το πώς να δουλέψουν τον κάθε μυ ξεχωριστά για τον δικό του στόχο ο καθένας.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι «κρυφοί» μύες που δε θα πήγαινε ποτέ το μυαλό σου οτι αν τους παραμελήσεις μπορεί να σου δημιουργήσουν προβλήματα. Ας δούμε μερικούς:

1. Λαγονοψοϊτης

 

Βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του ισχίου και δίνει τη δυνατότητα στο πόδι να σηκώνεται προς την κοιλιά και να προσάγει – στρίβει τον μηρό. Με λίγα λόγια; Αν δεν είχαμε αυτό τον μυ δε θα μπορούσαμε να σταθούμε όρθιοι… θα πέφταμε!

Είναι μυς που ατροφεί από την καθιστική ζωή και δε του αρέσει η πολύωρη οδήγηση και ορθοστασία ενώ αν γυμνάζεσαι του αρέσει το καλό ζέσταμα και οι ήπιες κινήσεις στην αρχή κάθε προγράμματος.

Όταν τραυματίζεται συνήθως προκαλεί πόνο στη μέση και στα ισχία ή τους προσαγωγούς.

Τί να κάνεις;

  • Άρσεις γονάτων απο ύπτια θέση σε 90Ο
  • Κοιλιακοί σουγιάς
  • Διάταση σε στάση κόμπρας

 

 

 

 

 

2. Σκαληνοί (Αυχένας)

 

Οι λεγόμενοι και μύες της αναπνοής! Στην ουσία είναι 3 ζεύγη μυων ( πρόσθιοι, μέσοι και οπίσθιοι) και είναι εκείνοι οι μύς που στηρίζουν το κεφάλι σου άρα και εκείνοι που ταλαιπωρείς όταν περνάς ώρες σκημένος σε μια οθόνη ή σε ένα smartphone.

Τι μπορεί να προκαλέσει ; Πονοκέφαλο, μούδιασμα ώμων, αστάθεια και πόνο στον αυχένα, κακή αναπνοή άρα και κακή οξυγώνωση του οργανισμού.

Τί να κάνεις;

  • Διατάσεις του αυχένα στο πλάι σε κάθε πλευρά και με βοήθεια πίεσης από τα χέρια σου
  • Ανυψώσεις ώμων με βαράκια στα χέρια για ενδυνάμωση

3. Απιοειδής

 

Είναι ο πιο καλά κρυμμένος μύς , μέσα στους γλουτιαίους και κοντά στο ισχιο. Είναι υπεύθυνος μυς για την έξω στροφή του ισχίου αλλά και την στροφή του γονάτου προς τα έξω. Αν αυτός ο μυς είναι χαλαρός ή αντίθετα δεν είναι ισχυρός τότε πειράζεται το ισχιακό νεύρο και νιώθεις πόνο όταν στέκεσαι όρθιος ή ακόμα και σε ήπια άσκηση.

Τι να κάνεις;

  • Αιωρήσεις με Kettlebell
  • Τη διάταση της παραπάνω εικόνας

 

Βασιλειάδου Χριστίνα , Γυμνάστρια , Χαλκίδα
www.fmh.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ