Οι ασκήσεις εκρηκτικότητας που μπορείς να κάνεις και στην καραντίνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τα τελευταία χρόνια, στο χώρο του fitness γίνεται διαρκώς ολοένα και περισσότερος ντόρος για την εκρηκτική δύναμη και τις εκρηκτικές ασκήσεις (explosice exercises) και η καραντίνα έκανε πολλούς να ενσωματώσουν τέτοιες ασκήσεις στα workouts που πλέον γίνονται εκτός γυμναστηρίων.

Εκρηκτική δύναμη είναι η ικανότητα ενός να δαπανήσει ενέργεια σε μια εκρηκτική ή σε μια σειρά γρήγορων κινήσεων, όπως άλματα, άρσεις, ανυψώσεις, πιέσεις.

Έρευνες έχουν δείξει πως η εκτέλεση ασκήσεων με εκρηκτικό τρόπο παράγει θετικά αποτελέσματα στην αθλητική απόδοση.

Οι εκρηκτικές προπονήσεις που προωθούν την ταχυδύναμη είναι εξαιρετικά χρήσιμες για ένα σωρό ασκήσεις όπως οι πιέσεις στήθους, τα squat, τα επολέ και τα deadlifts, δεδομένου ότι κάθε άσκηση χρησιμοποιεί ταχυδύναμη για να σηκώσει ή να έλξει ένα βάρος.

Χρησιμοποιώντας αυτό το είδος προπόνησης για αρκετό χρονικό διάστημα θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τη δύναμη και, σε τελική ανάλυση, τη μυική σας μάζα.

Και αν θέλετε να πάρετε ιδέες για explosice exercises ή για αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως εξποπλισμό για να κάνετε ένα... εκρηκτικό workout σε κάποιο εξωτερικό χώρο, δεν έχετε παρά να δείτε το σχετικό βίντεο του γνωστού Καλιφορνέζου wellness coach Steve Lion.

 

Πηγή: mag.sigmalive.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ