Πρωινές ασκήσεις για να κάψεις 500 θερμίδες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Οι σπουδαίες ασκήσεις που σε κάνουν να καις θερμίδες σε λιγότερο χρόνο και να βελτιστοποιείς τα αποτελέσματα της προπόνησής σου.

Το πρωί μπορείς να κάψεις θερμίδες πιο γρήγορα απ' ό,τι κατά οποιοδήποτε άλλο τμήμα της μέρας. Αυτό οφείλεται στο ότι οι ασκήσεις που στοχεύουν στο αδυνάτισμα εξπρές, δίνουν καλύτερα αποτελέσματα όταν τις κάνεις με άδειο στομάχι. Αν, βέβαια, θες να φας κάτι πριν από την προπόνησή σου, προτίμησε light επιλογές και energy boosters, όπως είναι το φυστικοβούτυρο και το τοστ με αβοκάντο - πάντα, σε μικρές μερίδες. Αφού 'προγευματίσεις', εκτέλεσε το πρόγραμμα με τις ασκήσεις που ακολουθούν.

Τρέξιμο με τα γόνατα ψηλά

Το να τρέχεις με χρόνο γρηγορότερο των 10 χιλιομέτρων ανά ώρα για 30 λεπτά, θα σε βοηθήσει να κάψεις περίπου 700 θερμίδες. Εσύ, στόχευσε τις 300, για να εξοικονομήσεις δυνάμεις για τις υπόλοιπες ασκήσεις του προγράμματος. Αν θες να κάνεις ακόμα πιο έντονη τη συγκεκριμένη άσκηση για τον κορμό σου και να ιδρώσεις περισσότερο, κάνε δύο παύσεις κατά τη διάρκεια του τρεξίματος για να εκτελέσεις κάποια σπριντ με τα γόνατά σου ψηλά, πριν επιστρέψεις στον κανονικό σου ρυθμό.

Ποδηλασία και squats

Η ποδηλασία μπορεί να γραμμώσει τα πόδια και τους γλουτιαίους σου μύες, όπως και τον κορμό σου, ενώ την ίδια στιγμή σε βοηθάει να κάψεις το επιπλέον λίπος. Για να διπλασιάσεις την ένταση της άσκησης, κάνε δύο διαλείμματα από την ποδηλασία για να κάνεις squats. Στο πρώτο, στόχευσε στα 30-35. Στο δεύτερο, πρόσθεσε στον αριθμό των επαναλήψεων που εκτέλεσες 5-10 ακόμα.

Ανέβασμα σκάλας (με βάρη)

Ενώ το κανονικό ανέβασμα σκάλας (χωρίς βάρη) μπορεί να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να κάψεις θερμίδες, οι μύες σου γυμνάζονται πιο πολύ αν προσθέσεις βάρη. Εναλλακτικά, ανέβα τα σκαλιά με πιο γρήγορο τρόπο.

Flat-back sit-ups και ελεύθερη ποδηλασία

Αφού ολοκληρώσεις τον συνδυασμό της ποδηλασίας με τα squats, ξάπλωσε στην πλάτη σου, αλλά όχι για να ξεκουραστείς. Πάρε μια καρέκλα, βάλε τα πόδια σου, από τα γόνατά και κάτω, πάνω της και φτάσε το κεφάλι σου στα γόνατά σου. Προσπάθησε να ολοκληρώσεις 3 σετ των 20 επαναλήψεων. Ενώ ξεκουράζεσαι ανάμεσα στα σετ, μην χαλαρώνεις τις πατούσες σου. Αντίθετα, κράτα τες όρθια ψηλά και φέρε τα πόδια σου στον αέρα για 60 δευτερόλεπτα. Αυτό θα βοηθήσει ακόμα πιο πολύ την ενδυνάμωση του κορμού σου.

Συνδυασμός side-to-side squats με προβολές

Τα side-to-side squats είναι ένας εύκολος τρόπος για να απαλλαγείς από το έξτρα βάρος στους γοφούς σου. Κάνοντας προβολές, δουλεύεις παρόμοιους μύες, οπότε ο συνδυασμός των δύο ασκήσεων είναι μια καλή ιδέα. Κάνε συνολικά 6 σετ των 15 επαναλήψεων, εναλλάσσοντας τις ασκήσεις.

Πριν να το καταλάβεις, με αυτό το πρόγραμμα θα έχεις κάψει τουλάχιστον 500 θερμίδες.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ