Δες πώς θα κάψεις λίπος μέσα σε 20 λεπτά!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αποχαιρέτα θερμίδες με έξι ασκήσεις που μπορείς να τις κάνεις και στο σπίτι σου.

Ok, πηγαίνεις γυμναστήριο για να γίνεις πιο δυνατός, για να ανοίξουν οι πλάτες σου και να γίνουν δύο στρέμματα, για να έχεις ένα στήθος, που θα μπορεί κανείς να ανοίξει φύλλο πάνω του, πόδια πιο σκληρά από και από βράχους και το six-pack σου να είναι καλλιτεχνικά γραμμωμένο. Ωραία είναι αυτά, αλλά καλό είναι να μην ξεχνάς στο βασικό –αυτό για το οποίο πιθανόν είχες αρχίσει πριν χρόνια να γυμνάζεσαι: το κάψιμο του λίπους.

Συνήθως αυτή η σκέψη έρχεται εκείνη τη στιγμή που είτε δεν θα προλάβεις να πας στο γυμναστήριο είτε θα βαρεθείς, και για να μην χάσεις την προπόνηση θα πρέπει να γυμναστείς στο σπίτι, είτε θα πας αλλά δεν θα θελεις να πέσεις στα βαρη.

Είτε, για να μιλήσουμε στηn καρδιά σου, έχεις περάσει μια περίοδο κραιπάλης (βλ. γιορτές) και ακόμα δεν έχει επιστρέψει στην προηγούμενη πολύ πιο fit εκδοχή του εαυτού σου.

Υπάρχει όμως τρόπος να το κάνεις, μην σκας. Οι έξι παρακάτω ασκήσεις που υπόσχονται να κάψουν θερμίδες και λίπος μέσα σε 20 λεπτά. Πίστεψε με, μπορούν να το κάνουν.

1. Squats
Απλά, τίμια, σκέτα χωρίς τη χρήση κάποιου οργάνου. Το κλασικό βαθύ κάθισμα. Έχεις ελαφρά ανοιγμένα πόδια στο ύψος των ώμων. Λυγίζεις γόνατα, φτάνεις με του γλουτούς όσο πιο χαμηλά μπορείς και επιστρέφεις στην αρχική θέση. Προσέχεις πάντα η πλάτη να μένει ίσια και το κεφάλι να κοιτάει πάντα μπροστά.

Σετ: 5 | Επαναλήψεις: 20 | Διάλειμμα: 10’’

 

 

2. Προβολές ποδιών με άλμα
Επίσης, κλασική άσκηση βγαλμένη κατευθείαν από το ασκησιολόγιο του γυμναστή σου στο Δημοτικό. Μην την υποτιμάς ωστόσο. Κάνε μπροστινή προβολή μέχρι το γόνατο του άλλου ποδιού να ακουμπήσει το έδαφος. Στη συνέχεια κάνε άλμα ώστε να αλλάξεις το πόδι της προβολής.

Σετ: 5 | Επαναλήψεις: 20 | Διάλειμμα: 10’’

 

 

3. Γέφυρα
Ξαπλώνεις στο πάτωμα με το πόδια λυγισμένα και σπρώχνεις τους γλουτούς όσο μπορείς προς τα πάνω και στη συνέχεια τους χαμηλώνεις μέχρι το έδαφος. Εννοείται ότι πέλματα και πλάτη είναι «καρφωμένα» στο πάτωμα σε όλη τη διάρκεια της άσκησης.

Σετ: 5 | Επαναλήψεις: 20 | Διάλειμμα: 10’’

 

 

4. Άλμα «αστέρι»
Λογικά έτσι θα το έχεις ακούσει και όχι με το επίσημο όνομα της άσκησης που είναι Άλμα - συσπείρωση - εκλάκτηση και άλμα. Κάνεις βαθύ κάθισμα, αλλά δεν φτάνεις περίπου στο μισό απ’ όσο θα έφτανες αν έκανες ένα squat, και από τη θέση αυτή κάνεις άλμα προς τα πάνω εκτείνοντας χέρια και πόδια. Τα μαζεύεις στην κάθοδο και καθώς προσγειώνεσαι κάνεις ξανά βαθύ κάθισμα.

Σετ: 5 | Επαναλήψεις: 20 | Διάλειμμα: 10’’

 

 

5. Προβολές ποδιών εναλλάξ
Πάρε τη θέση που έχουν οι σπρίντερ πριν την εκκίνηση. Τα χέρια παράλληλα μεταξύ, ανοιχτά στο ύψος των ώμων και οι παλάμες να ακουμπάνε τελείως στο έδαφος, και το ένα πόδι να είναι λίγο πιο μπροστά (στο ύψος της μέσης σου) από το άλλο, το οποίο πρέπει να είναι τεντωμένο. Κρατώντας σταθερό το υπόλοιπο σώμα σου, αλλάζεις με προβολές τη θέση των ποδιών σου.

Σετ: 5 | Επαναλήψεις: 20 | Διάλειμμα: 10’’

 

 

6. Σχοινάκι
Λιώσιμο, αλλά ωραίο λιώσιμο. Περνάς πάνω από το σχοινάκι τη στιγμή που βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της τροχιάς του.

Σετ: 5 | Επαναλήψεις: 20 | Διάλειμμα: 10’’

 

 

Πηγή: www.ratpack.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ