Gyrotonic, ένα από τα πιο πρωτοποριακά συστήματα άσκησης που υπάρχουν!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πώς θα αναβαθμιστείς σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο.

Πιθανότατα δεν είχες ακούσει ποτέ μέχρι τώρα για το Gyrotonic Expansion System, που δημιουργήθηκε και καθιερώθηκε από τον Juliu Horvath. Ο Horvath, έχοντας πάθος με την άσκηση και κάνοντας μεταξύ άλλων χορό, καλλισθενική γυμναστική και κωπηλασία, αναζήτησε νέες μεθόδους άσκησης, καταλήγοντας αρχικά στο Gyrokinesis (ένα είδος γυμναστικής και γιόγκα για χορευτές) και έπειτα στο Gyrotonic.

Τι ακριβώς είναι
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και άκρως αποτελεσματικό σύστημα άσκησης που στοχεύει σε ένα υγιές και καλογυμνασμένο σώμα, παράλληλα με την ανάπτυξη και τη διεύρυνση του δυναμικού του κάθε ατόμου. Η μοναδικότητα του Gyrotonic έγκειται στο γεγονός πως δυναμώνει ενώ ταυτόχρονα διατείνει όλο το σώμα, αυξάνει όλο το εύρος της κίνησης και αναπτύσσει τον συντονισμό. Με αυτό τον τρόπο αποσυμπιέζονται όλες οι αρθρώσεις, με το σώμα να κινείται προς κάθε κατεύθυνση. Η έμφαση δίνεται επίσης στη ροή και την αναπνοή, εναλλάσσοντας την ένταση, την ταχύτητα, το εύρος και το ρυθμό. Η κινητοποίηση και η ελαστικότητα της σπονδυλικής στήλης είναι πρωταρχικής σημασίας και μέσω αυτής ενεργοποιείται και επανεκπαιδεύεται το νευρικό σύστημα.

Γιατί είναι σημαντικό
Η μέθοδος Gyrotonic αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως μία από τις αποτελεσματικότερες για την αποκατάσταση παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, τραυματισμών και χρόνιων μυοσκελετικών προβλημάτων. Εκτός των άλλων, εφαρμόζεται σε νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης, σε φυσικοθεραπευτήρια και σε γραφεία ορθοπεδικών γιατρών, οστεοπαθητικών και χειροπρακτών. Βελτιώνει μεταξύ άλλων την ελαστικότητα, τη δύναμη, τη σταθερότητα και συμβάλλει στην επιτάχυνση της αποκατάστασης και την επαναφορά σε καλά επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Πώς γίνεται
Τα δύο συστήματα, Gyrotonic και Gyrokinesis ακολουθούν συγκεκριμένες μεθόδους και συγκεκριμένους στόχους. Στο Gyrotonic χρησιμοποιούνται ειδικά μηχανήματα που έχουν κατασκευαστεί με γνώμονα τις ανάγκες του ανθρώπινου, με σκοπό να το υποστηρίζουν ώστε να κινείται με όλους τους τρόπους που μπορεί και να αποκτά ισορροπία, δύναμη και ελαστικότητα, χωρίς καταπόνηση. Το Gyrokinesis γίνεται χωρίς μηχανήματα και όλο το σώμα συμμετέχει σε ρυθμικές αλληλουχίες κινήσεων με αδιάκοπη ροή. Και στις δύο περιπτώσεις, πρέπει να υπάρχει πάντοτε πιστοποιημένος εκπαιδευτής, με σκοπό την ιδανικότερη προσέγγιση στις ανάγκες και τις δυνατότητες του κάθε συμμετέχοντα.

Σε ποιον ταιριάζει
To Gyrotοnic απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα πρωτοποριακό σύστημα άσκησης και θέλουν να βιώσουν την κίνηση με έναν διαφορετικό τρόπο. Ενδείκνυται για άτομα όλων των ηλικιών ως η ολοκληρωμένη, βασική τους άσκηση, καθώς και για όλους όσοι επιθυμούν να νελτιώσουν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα στην κίνηση και τις επιδόσεις τους σε άλλες δραστηριότητες, όπως επαγγελματικό αθλητισμό, χωρό και υποκριτική. Μπορεί να το ξεκινήσει κάποιος ακόμη κι αν δεν έχει καμία απολύτως εμπειρία.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ