Η στάση που μειώνει το κοιλιακό λίπος, βελτιώνει την πέψη και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αρκεί μια στάση, γνωστή ως malasana για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, τη βελτίωση της πέψης και της ευλυγισίας και όχι μόνο!

Η pilates instructor Κατερίνα Σιούκα μας εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο αυτή η στάση μας βοηθά και δίνει εύκολα tips για να την πραγματοποιήσουμε

*Γράφει η pilates instructor Κατερίνα Σιούκα

Ας το παραδεχτούμε, για εμάς που δεν ζούμε σε έναν πολιτισμό όπου η στάση οκλαδόν είναι μέρος της καθημερινής ζωής, η malasana ή garland pose ή βαθύ κάθισμα μπορεί να φαίνεται πραγματικά παράξενη στην αρχή. Μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να νιώσετε άνετα σε αυτή τη θέση, ωστόσο, πραγματοποιούμε καθημερινές κινήσεις σε μορφή «καθίσματος» (σηκώνοντας μια καρέκλα, καθισμένοι στο αυτοκίνητο ή σηκώνοντας κάτι από το πάτωμα), οπότε αυτή η στάση είναι εξαιρετικά σχετική. Δυστυχώς, στη δυτική (και ολοένα και πιο ανατολική) κοινωνία, η εξάρτησή μας από τις καρέκλες, μαζί με τις κακές στάσεις του σώματος, το κάνει όλο και πιο δύσκολο. Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς τα μωρά έχουν τέλεια μορφή malasana / squat; Πότε χάσαμε αυτήν την ικανότητα; Και πώς την ανακτούμε;

Η Malasana ενεργοποιεί τους μηχανικούς ολόκληρου του σώματος. Απαιτεί κινητικότητα και σταθερότητα στους αστραγάλους, τα γόνατα, τους γοφούς, τη λεκάνη και τη σπονδυλική στήλη.

Ξεκινήστε με τα πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων σας (ή και περισσότερο) με τις μύτες να κοιτάνε προς τα έξω. Λυγίστε σιγά σιγά τα γόνατα ερχόμενοι σε βαθύ καθισμα διατηρώντας ίσια τη σ.σ. (βλέπε φωτογραφία). Μείνετε όσο νιώθετε άνετα και επαναλάβετε. Βάλτε στόχο τα 15 δευτερόλεπτα 5 φορές μέσα στην ημέρα.

Tip: Αν πέφτετε πίσω κρατηθείτε από κάπου. Αν δυσκολεύεστε να πατήσετε τις φτέρνες σας τοποθετήστε μια λεπτή κουβέρτα.

Οφέλη

  • Μειώνει το κοιλιακό λίπος
  • Βοηθάει στην πέψη
  • Κρατάει υγιείς τις αρθρώσεις
  • Ενεργοποιεί το μεταβολισμό
  • Μειώνει το στρες και το άγχος
  • Βελτιώνει την ευλυγισία

Η άσκηση malasana αποκαλύπτει πολλά για το σώμα σας. Δώστε προσοχή σε αυτό που αισθάνεστε και πού το αισθάνεστε. Μπορεί να παρατηρήσετε ασυμμετρίες που δεν γνωρίζατε ότι έχετε. Συνεχίστε να ασκείστε και ίσως βρείτε ότι η malasana είναι η νέα αγαπημένη σας στάση. Τέλος, ακόμη και εκτός της πρακτικής σας στη γιόγκα μπορεί να διαπιστώσετε ότι βρίσκεστε σε αυτήν τη στάση πιο συχνά όλη την ημέρα!

Πηγή: ygeiamou.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ