Έχετε επάρκεια σε μαγνήσιο; Έχετε σημαντικούς λόγοι για να παίρνετε αρκετό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που παίζει ζωτικό ρόλο στην καλή κατάσταση της σωματικής και διανοητικής μας υγείας, ενώ είναι απαραίτητο για να εκμεταλλεύεται ο οργανισμός μας στο έπακρο πάνω από 300 άλλα συστατικά που λαμβάνει μέσω της διατροφής.

Αλλά και τα πιθανά προβλήματα υγείας από την έλλειψη μαγνησίου είναι πολύ σημαντικά, καθώς η έλλειψη του βασικού αυτού μετάλλου μπορεί να μειώσει την κυτταρική μεταβολική ικανότητα και σχετίζεται με καρδιαγγειακές νόσους, άγχος και θλίψη, πονοκεφάλους, ινομυαλγία και ξαφνικό θάνατο από καρδιακά αίτια.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, μια διατροφή πλούσια σε μαγνήσιο μειώνει έως και κατά 33% τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, ενώ σύμφωνα με άλλες έρευνες φαίνεται πως καταπολεμά την κατάθλιψη και τις ημικρανίες.

Πόσο μαγνήσιο χρειαζόμαστε τη μέρα;
Η προτεινόμενη πρόσληψη μαγνησίου από διατροφικές πηγές είναι 310-420 mg τη μέρα, ανάλογα με την ηλικία και το φύλο. Συζητήστε με το γιατρό σας την πιθανότητα να χρειάζεστε συμπλήρωμα, αλλά στο μεταξύ αυξήστε τις παρακάτω τροφές, που αποτελούν πλούσιες πηγές μαγνησίου, στη διατροφή σας.

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πολύ καλή πηγή του. Κι οι επιλογές σας είναι πολλές, όπως π.χ. διάφορα είδη μαρουλιού, σπανάκι, λάχανο, ρόκα και πολλά από τα χόρτα εποχής.

Άλλες καλές πηγές μαγνησίου:
Αβοκάντο – Μαζί με τα καλά λιπαρά που περιέχει, το αβοκάντο είναι μια εξαιρετική τροφή για την καρδιά σας.

Σκόνη κακάο χωρίς προσθήκη ζάχαρης – Το κακάο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν όλες τις λειτουργίες του οργανισμού.

Κολοκύθα και σπόροι κολοκύθας - Μόλις μισό φλιτζάνι σπόροι κολοκύθας σας παρέχουν το 100% του μαγνησίου που χρειάζεστε κάθε μέρα.

Ρεβίθια – Αν δεν τα αγαπάτε μαγειρεμένα, μπορείτε να τα απολαύσετε σαν σνακ, ψητά στο φούρνο και πασπαλισμένα με πάπρικα και άλλα μυρωδικά.

Λιπαρά ψάρια – Τα λιπαρά οξέα που περιέχουν τα ψάρια όπως ο σολομός, η ρέγκα και οι σαρδέλες είναι πολύτιμα για την καρδιαγγειακή σας υγεία.

Μυρωδικά όπως το κύμινο, ο μαϊντανός, οι σπόροι μουστάρδας και ο μάραθος – Τα μυρωδικά και τα βότανα δίνουν άρωμα και γεύση στο φαγητό και μας βοηθούν να περιορίσουμε τη χρήση αλατιού.

Ξηροί καρποί και σπόροι - Είναι το ιδανικό σνακ για όλη τη μέρα και αυξάνουν την καθημερινή μας πρόσληψη πρωτεΐνης.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ