Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα συνταρακτικά λόγια του πατέρα του 25χρονου ποδοσφαιριστή που «έσβησε» από ανακοπή καρδιάς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 25χρονου ποδοσφαιριστή από τη Σκύδρα Γιαννιτσών που είδε από τα μια στιγμή να χάνεται το μοναχοπαίδι του από καρδιακή ανακοπή - Όπως λέει ο γιος του «τελευταία είχε ταχυκαρδίες».

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Σκύδρας από τον αιφνίδιο θάνατο του 25χρονου επιθετικού της Αναγέννησης Γιαννιτσών Παναγιώτη Ξόμπλιου από ανακοπή καρδιάς. Ο νεαρός το τελευταίο διάστημα αισθανόταν στον ύπνο του κάποιες ταχυκαρδίες, ωστόσο μετά από εξετάσεις που έκανε ο καρδιολόγος του τον διαβεβαίωσε λέγοντάς του πως «δεν έχεις τίποτα, μια χαρά είσαι». Το νεαρό παλικάρι έσβησε χθες τα ξημερώματα βυθίζοντας για πάντα στον πόνο και τη θλίψη τους γονείς του, που ως μοναχοπαίδι τους τον καμάρωναν για την εξέλιξη του.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο τραγικός πατέρας Γιώργος Ξόμπλιος ο 25χρονος αν και ήταν ένα παιδί γεμάτο ζωή, ωστόσο τα αποτελέσματα της πανδημίας τον στεναχωρούσαν. «Προσπαθώ να σταθώ όρθιος με χάπια είμαι. Το παιδί μου ήταν υγιέστατο, αθλητής, 2μέτρα παλικάρι. Από παιδί λάτρευε το ποδόσφαιρο και στα 16 ξεκίνησε να ασχολείται πιο σοβαρά. Ξεκίνησε από την ΑΕΚ, μετά στον Αρη, βρέθηκε στην ομάδα του Βόλου, έπαιξε στην Α΄Εθνική, στην Αναγέννηση Γιαννιτσών και εξαιτίας του κορωνοϊού ήρθε εδώ», αναφέρει.

«Με την πανδημία είχε απελπιστεί ήταν στεναχωρημένος. Μου ζήτησε και φτιάξαμε μαζί μια δουλειά κάναμε ένα παράρτημα για φρούτα. Πηγαίναμε στους αγρότες και κάναμε την παραλαβή φρούτων ροδάκινα, κεράσια. Δεν είχε δουλειά, δεν έπαιζε μπάλα και έκανε προσπάθειες να ανταπεξέλθει», προσθέτει ακόμη.

Τον Παναγιώτη Ξόμπλιο εκτός από τους γονείς του, τον αγαπούσε κι όλη η Σκύδρα που μόνο τα καλύτερα έχει να πει για εκείνον. «Μας είχε και του είχαμε υπερβολική αγάπη. Στην Σκύδρα τον αγαπούσαν όλοι. Ήταν ένα σεβαστικό και καλό παιδί. Δεν κάπνιζε, δεν έπινε σ όλα του ήταν άψογος», σημειώνει ακόμη ο πατέρας του.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Ξιόμπλο το παιδί πεταγόταν στο ύπνο του καθώς κάποιες ενοχλήσεις που αισθανόταν τον προβλημάτιζαν ιδιαίτερα. «Τελευταία είχε κάτι ενοχλήσεις σαν ταχυκαρδίες. Ξυπνούσε στο ύπνο του και φώναζε «μαμά, μαμά» Σκεφτήκαμε πως θα ήταν από το άγχος. Τον στείλαμε σ έναν καρδιολόγο εδώ στη Σκύδρα τον εξέτασε και του είπε «Δεν έχεις τίποτα, μια χαρά είσαι». Το ίδιο πράγμα τον έπιασε χθες και τον χάσαμε. Κοιμόταν, σηκώθηκε, φώναξε και πάει το παιδί μου», επισημαίνει.

Ο τραγικός πατέρας βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι όταν επέστρεψε και έμαθε τα κακά μαντάτα. «Έλειπα εγώ, ήμουν στο δρόμο με αποτέλεσμα για να μην πάθω κάτι από την ταραχή μου να μην με ενημερώσει κανένας. Ήρθα νωρίς το πρωί γύρω στις 7 και έμαθα αυτά που έμαθα. Μόνο τον Παναγιώτη είχαμε, ήταν όλη μας η ζωή. Το παιδί έφυγε και τελείωσε. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γείτονες που έτρεξαν να βοηθήσουν το παιδί μου», τονίζει.

Το μόνο που θέλει τώρα η οικογένεια του 25χρονου ποδοσφαιριστή είναι να κλάψει τον χαμό του, αν και ένα γιατί θα καίει από εδώ και πέρα τα σωθικά τους, αφού οι διασώστες του ΕΚΑΒ δεν είχαν μαζί τους απινιδωτή που ίσως να κρατούσε το νεαρό στη ζωή.

«Θεωρώ πως χάθηκε χρόνος με το ασθενοφόρο, όπου ήρθαν οι διασώστες, αλλά με άδεια χέρια δεν είχαν ούτε απινιδωτή τίποτα. Πήραν το παιδί και από το κέντρο υγείας το πήγαν στην Έδεσσα. Αν είχαν απινιδωτή ίσως το παιδί μου να είχε σωθεί και να επανερχόταν», υποστηρίζει ο Γιώργος Ξιόμπλιος.

Η Αναγέννηση Γιαννιτσών αποχαιρετά τον Παναγιώτη Ξόμπλιο:

«Μαύρη ημέρα η σημερινή, καθώς ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Παναγιώτης Ξόμπλιος δεν είναι πια κοντά μας. Ο 25χρονος επιθετικός, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έπαθε ανακοπή καρδιάς. Καλό ταξίδι Παναγιώτη. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.