Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί οι άνδρες έχουν θηλές;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Υπάρχει μια ορθή απορία πολλών ανθρώπων, για την ύπαρξη των θηλών στους άνδρες.

Μάλιστα, το 2016 το θέμα αυτό αναζητούνταν στο Google 22.000 φορές κατά μέσο όρο κάθε μήνα.

Για τις θηλές στο ανδρικό στήθος, αναρωτήθηκε πρώτη φορά ο παππούς του φυσιοδίφη Κάρλου Δαρβίνου, ο Εράσμους Δαρβίνος, τον 18ο αιώνα. Κι όμως, υπάρχει απάντηση.

Τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, το έμβρυο ακολουθεί τη θηλυκή ανάπτυξη, δηλαδή αναπτύσσεται με όλα τα θηλυκά χαρακτηριστικά. Η περιοχή των γεννητικών οργάνων και οι θηλές, αναπτύσσονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να σχηματιστεί ένα θηλυκό έμβρυο.

Μετά από σχεδόν 60 ημέρες, εμφανίζεται η τεστοστερόνη. Τότε αρχίζει να αλλάζει τη γενετική δραστηριότητα στον εγκέφαλο και τα γεννητικά όργανα του εμβρύου. Όμως, μέχρι την εμφάνιση της τεστοστερόνης, οι θηλές έχουν ήδη σχηματιστεί και οι ορμόνες δεν μπορούν να τις εξαφανίσουν.

Πώς όμως, γίνεται οι ανδρικές θηλές να έχουν νεύρα και αιμοφόρα αγγεία;

Σε αρκετά αρσενικά θηλαστικά, που διαθέτουν θηλές, αυτές ατροφούν χάρη στις ορμόνες. Στο ανθρώπινο σώμα όχι.

Ορισμένοι επιστήμονες, υποστηρίζουν τη σεξουαλική φύση των θηλών, καθώς αρκετοί άνδρες ερεθίζονται στην περιοχή, ή την κοινωνική τους φύση, αφού οι άνδρες της φυλής Aka Pygmy στην Κεντρική Αφρική, θηλάζουν τα μωρά τους. Όμως, το πιθανότερο είναι να μην εξαφανίζονται, διότι είναι ακίνδυνες για το σώμα και δεν επηρεάζουν καθόλου την εξέλιξη του είδους.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.