Απίστευτο: Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν εκτέλεσε Νοτιοκορεάτη λόγω κορωνοϊού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ – Ουν εξέδωσε μια σπάνια, προσωπική απολογία για την εκτέλεση Νοτιοκορεάτη αξιωματικού που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο σαρανταεπτάχρονος αξιωματικός, εργαζόμενος του Υπουργείου Αλιείας της Νοτίου Κορέας, βρισκόταν σε περιπολία 10 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με τη Βόρειο Κορέα, όταν εξαφανίστηκε την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ν. Κορέας.

Μία περίπολος της Β. Κορέας εντόπισε τον άνδρα, το μεσημέρι της Τρίτης να επιπλέει φορώντας σωσίβιο.

Αφού τον πλησίασαν φορώντας μάσκες οξυγόνου, τον ανέκριναν σχετικά με την ταυτότητά του, ώσπου έλαβαν επίσημες εντολές άνωθεν για να προβούν στην εκτέλεση και στην συνέχεια στην καύση του πτώματός του, καθώς θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.

Πρόκειται για την πρώτη εκτέλεση Νοτιοκορεάτη πολίτη από τις αρχές της Βορείου Κορέας εδώ και δέκα χρόνια.

Σε συνέχεια του γεγονότος, ο Κιμ Γιονγκ- Ουν απολογήθηκε σχετικά στον πρόεδρο Μουν σε επιστολή του, στην οποία χαρακτηρίζει την εκτέλεση «ένα αισχρό συμβάν» και δηλώνει μετανιωμένος που «απογοήτευσε τον Πρόεδρο Μουν και τον λαό της Ν. Κορέας».

Η Β. Κορέα κοινοποίησε επιπλέον στην Ν.Κορέα αποτελέσματα έρευνας, σύμφωνα με την οποία ο άνδρας δέχθηκε δέκα πυροβολισμούς έχοντας εισέλθει παράνομα στα χωρικά ύδατα της Β.Κορέας και έχοντας αρνηθεί να δώσει τα στοιχεία του στους αξιωματικούς του Βορρά, προσπαθώντας παράλληλα να δραπετεύσει.

Η Β. Κορέα αρνείται, επίσης, ότι οι αξιωματικοί της προέβησαν στην καύση του πτώματος του εκτελεσθέντος και τονίζει ότι το μόνο που κάηκε ήταν η βάρκα στην οποία αυτός επέβαινε, με σκοπό την πρόληψη πιθανής μετάδοσης του ιού Covid-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απολογία του Κιμ Γιονγκ- Ουν έρχεται σε μια περίοδο όπου οι διπλωματικές σχέσεις Βορείου και Νοτίου Κορέας είναι τεταμένες και η Β.Κορέα είναι σε προστριβές με την Ουάσινγκτον όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα της πρώτης.

Στο παρελθόν, η Β.Κορέα είχε αρνηθεί να απολογηθεί , παρά τα σχετικά αιτήματα εκ μέρους της Ν. Κορέας, για συμβάντα όπως η βύθιση πολεμικού πλοίου της Ν. Κορέας το 2010 με θύματα 46 στρατιώτες ή για τον βομβαρδισμό νησιού της Ν. Κορέας με θύματα δύο στρατιώτες και δύο οικοδόμους.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ