Τι είναι η υπερσεξουαλικότητα και πως επηρεάζει τη ζωή μιας γυναίκας;

  • Κατηγορία Woman
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η πρώτη εκτενής μελέτη για τη γυναικεία υπερσεξουαλικότητα δείχνει ότι για τρεις στις εκατό γυναίκες περίπου η υπέρμετρη σεξουαλική δραστηριότητα αποτελεί εμπόδιο στην καθημερινή ζωή.

Γερμανοί ερευνητές από το Αμβούργο διαπίστωσαν ότι οι υψηλοί δείκτες αυτοϊκανοποίησης και χρήσης πορνογραφικού υλικού συνδέονται άμεσα με το φαινόμενο.Στη μελέτη συμμετείχαν περίπου 1.000 γυναίκες στη Γερμανία – κυρίως φοιτήτριες – και οι ερευνητές τις ρώτησαν, μεταξύ άλλων, πόσο συχνά αυτοϊκανοποιούνται, πόσο συχνά παρακολουθούν βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου και πόσους σεξουαλικούς συντρόφους είχαν στη ζωή τους. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το δείκτη υπερσεξουαλικότητας HBI, ο οποίος περιλαμβάνει 19 ερωτήσεις σχετικά με την επιρροή του σεξ στην καθημερινή ζωή (π.χ. πόσο συχνά χρησιμοποιεί το άτομο το σεξ για να αντιμετωπίσει συναισθηματικά προβλήματα, κατά πόσο η σεξουαλική δραστηριότητα βρίσκεται έξω από τον έλεγχο του ατόμου ή εάν η σεξουαλική δραστηριότητα αποτελεί εμπόδιο στην εργασιακή ζωή). Η συχνότητα αυτοϊκανοποίησης, η συχνότητα χρήσης πορνογραφικού υλικού και ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων φάνηκε να συνδέονται άμεσα με την υψηλή βαθμολογία στο δείκτη HBI, αναφέρει η σχετική μελέτη στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine. Οι ερευνητές τονίζουν ότι η απρόσωπη σεξουαλική δραστηριότηταήταν ο παράγοντας με τη μεγαλύτερη βαρύτητα όσον αφορά τον ορισμό της υπερσεξουαλικότητας. Συμπληρώνουν πως παραμένει άγνωστο κατά πόσο οι εκδηλώσεις της υπερσεξουαλικής συμπεριφοράς διαφέρουν μεταξύ ανδρών και γυναικών, καθώς είναι ελάχιστα τα ερευνητικά δεδομένα που αφορούν αποκλειστικά στο γυναικείο φύλο.

Ο Αμερικανικός Ψυχιατρικός Σύλλογος έχει καταθέσει πρόταση ώστε η Διαταραχή Υπερσεξουαλικότητας να ενταχθεί σε παράρτημα του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εργαλείου Ψυχικών Διαταραχών (DSM).

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 5 τροφές που προκαλούν κυτταρίτιδα
  • Oι ιατρικές εξετάσεις που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα στην ηλικία των 30, 40, 50 και 60
  • Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις κατά τη διάρκεια του σεξ!
  • Ο ευεργετικός λόγος που πρέπει να ξυπνάς νωρίς το πρωί αν είσαι γυναίκα
  • Πώς αντιμετωπίζεται η χαλάρωση κάτω από τα μπράτσα;
  • Αυτή είναι η απόλυτη άσκηση για να εξαφανίσεις το κοιλιακό λίπος
loading...

GIF ISO FINAL 1