Οταν το σεξ πονάει

  • Κατηγορία Woman
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η σεξουαλική επαφή είναι ή θα πρέπει να είναι μια «ευχάριστη» εμπειρία. Για ένα μεγάλο αριθμό γυναικών, όμως, συχνά γίνεται επώδυνη και δυσάρεστη, ενώ το χειρότερο είναι ότι αποφεύγουν να ζητήσουν τη συμβουλή του γυναικολόγου τους.

Ο επίμονος ή επαναλαμβανόμενος πόνος των γεννητικών οργάνων, που βιώνεται κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη συνουσία, ονομάζεται δυσπαρευνία. Εκτιμάται ότι εμφανίζεται κάποια στιγμή στη ζωή του 40% με 60% των γυναικών. Μάλιστα, για 15% εξ αυτών το πρόβλημα επανεμφανίζεται. Αποτέλεσμα, τις περισσότερες φορές η ερωτική επαφή να αποφεύγεται και η σεξουαλική ζωή των γυναικών με δυσπαρευνία να καθίσταται προβληματική.

Μεταξύ των παραγόντων που μπορεί να προκαλέσουν πόνο κατά τη συνουσία είναι οι φλεγμονές από βακτηριακές μολύνσεις και τριχομονάδες, ενώ αντισυλληπτικές κρέμες ή γέλες μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στον κόλπο. Για πολλές γυναίκες, όμως, ο ένοχος είναι η αιδοιοδυνία (σύνδρομο επώδυνου αιδοίου), η οποία προκαλεί χρόνιο κάψιμο ή ερεθισμό στο άνοιγμα ή το εσωτερικό του κόλπου. Εκτιμάται ότι μπορεί να προκαλείται από ακούσιες συσπάσεις των κολπικών μυών. Πόνο κατά την επαφή μπορεί να προκαλέσει και το σύνδρομο προδρομίτιδας του αιδοίου, ενώ γυναίκες που μόλις έχουν γεννήσει μπορεί να εμφανίσουν δυσπαρευνία. Συχνά, όμως, εμφανίζεται και στις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, αποτέλεσμα των χαμηλότερων επιπέδων οιστρογόνων, που λεπταίνουν τον ιστό των γεννητικών οργάνων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τα καλοκαιρινά ποτά που συνδέονται με τη μειωμένη λίμπιντο
  • Ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο έχει δράση σαν αυτή του Viagra!
  • Τι πυροδοτεί το sex στο σώμα σας και δεν το αντιλαμβάνεστε;
  • Το «Survivor»... εκτόξευσε τους οργασμούς των Ελλήνων τηλεθεατών!
  • Σταυρόλεξα, sudoku και τακτικό σεξ για... μυαλό ξυράφι!
  • 6 αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα την ώρα του σεξ
loading...