Τι συμβαίνει στο σώμα ενός άνδρα όταν ερωτεύεται;

  • Κατηγορία Man
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Όταν ο άνδρας, μόλις έχει, ερωτευθεί γίνεται άλλος άνθρωπος. Σωματικά εννοούμε. Ο εγκέφαλος πλυμμηρίζει από ορμόνες με αποτέλεσμα όλα τα εσωτερικά όργανα του άνδρα να λειτουργούν με διαφορετικούς ρυθμούς. Για παράδειγμα οι πνεύμονες συντονίζονται με τη λειτουργία της αναπνοής της συντρόφου, ή πέφτει η αρτηριακή πίεση και πολλά άλλα.

 

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μάιριλαντ και του κρατικού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης μελέτησαν τις λειτουργίες των οργάνων ερωτευμένων ανδρών και διαπίστωσαν ότι:

- Ο εγκέφαλος δεν μπορεί να συγκεντρωθεί με την ίδια ευκολία, αφού κατακλύζεται από ορμόνες και κυρίως από σκέψεις για την γυναίκα που κάποιος έχει ερωτευτεί.

- Επίσης ο ερωτευμένος άνδρας έχει χαμηλότερη αρτηριακή πίεση από εκείνη που είχε πριν ερωτευθεί και μάλιστα τουλάχιστον κατά μια μονάδα.

 love2

Την ίδια στιγμή Γερμανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ερωτευμένοι άνδρες αποκτούν περίσσιο θάρρος. Πρόκειται για μια αρχέγονη εγκεφαλική λειτουργία, η οποία έχει να κάνει με την κατάκτηση και προστασία του θηλυκού. Ο έρωτας απελευθερώνει ορμόνες στον ανδρικό εγκέφαλο που κάνει τους άνδρες να αισθάνονται ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε πειράξει τη σύντροφο τους.

 love3

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Ο ερωτευμένος άνδρας κατά κάποιο τρόπο συντονίζεται με τις κινήσεις της συντρόφου του. Αυτό διαπίστωσαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Σηάτλ και το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Σε αντίστοιχες έρευνες που έγιναν στα δυο πανεπιστήμια διαπιστώθηκε ότι οι ερωτευμένοι άνδρες συγχρονίζουν την αναπνοή τους με εκείνη της γυναίκας. Και όχι μόνο. Συντονίζουν τον βηματισμό τους με εκείνον της συντρόφου τους. Που σημαίνει ότι ο ερωτευμένος άνδρας αναπνέει βαθύτερα και πιο αργά, και περπατάει πιο αργά, σε σχέση με κάποιον που δεν είναι ερωτευμένος.

Δείτε το σχεδιάγραμμα, που επηρεάζει ο έρωτας.

 

lovesxdiagramma

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Εκτονώσου και «χτίσε» σώμα με πολεμικές τέχνες
  • Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν σταματήσετε να τρώτε μετά τις 8 το βράδυ;
  • Αυτή είναι η διατροφή του πιο δυνατού ανθρώπου στον κόσμο!
  • Αυτός ο τύπος μεταμόρφωσε το σώμα του σε 3 μήνες με δίαιτα και διατροφή! (vid)
  • Η ενδεκάδα των ηθοποιών που απέκτησαν κορμί-πέτρα για έναν ρόλο! (photos)
  • 12 επιστημονικά δεδομένα για το πέος που ίσως δεν γνωρίζατε
loading...