Οι "νάρκισσοι" τα καταφέρνουν καλύτερα στα ερωτικά

  • Κατηγορία Man
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Οι άνδρες που συγκεντρώνουν τα βασικά χαρακτηριστικά του ναρκισσισμού, δηλαδή είναι εγωκεντρικοί, αλαζόνες και ερωτευμένοι κυρίως με τον εαυτό τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες για βγουν ραντεβού με τη γυναίκα που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους από ό,τι οι υπόλοιπες άνδρες, αποκαλύπτει νέα μελέτη Γερμανών ερευνητών.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο ερευνητής Michael Dufner και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου που διεξήγαγαν την έρευνα, συγκέντρωσαν δείγμα 61 ανδρών με ηλικιακό μέσο όρο τα 25 έτη, στους οποίους ο ναρκισσισμός ήταν χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς τους, δεν έφθανε ωστόσο σε επίπεδο παθολογίας. Το επόμενο στάδιο ήταν να ζητήσουν από τους άνδρες να πλησιάσουν γυναίκες με τυχαία επιλογή από τους δρόμους του Βερολίνου, ζητώντας τους στοιχεία επικοινωνίας, όπως αριθμό τηλεφώνου, email ή και λογαριασμό στο Facebook.
 
Οι ερευνητές παρακολουθούσαν τους άνδρες παρατηρώντας τις αντιδράσεις των γυναικών που εκείνοι προσέγγιζαν. Όπως εξηγεί ο Dufner, η έρευνα επικεντρώθηκε στους άνδρες επειδή εκείνοι εφαρμόζουν πιο άμεσες μεθόδους για να ζητήσουν από μία γυναίκα ραντεβού, από ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούν το φλερτ.
 
Κατά μέσο όρο, οι άνδρες της έρευνας πλησίασαν 23 γυναίκες. Οι ερευνητές, θέλοντας να αποκλείσουν την πιθανότητα, όπου οι περισσότερο νάρκισσοι θα ήταν και πιο επιλεκτικοί, έλαβαν υπόψη τους την ελκυστικότητα της κάθε γυναίκας ακόμη και τις ενδυματολογικές της επιλογές. Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχαν διαβαθμίσεις στο κριτήριο επιλογής των νάρκισσων ανδρών, κανείς τους δεν ήταν περισσότερο επιλεκτικός.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας απέδειξαν ότι εκείνοι που χαρακτηρίστηκαν από τα τεστ με υψηλότερα ποσοστά ναρκισσισμού ήταν εκείνοι που έπειθαν συχνότερα τις γυναίκες για βγουν μαζί τους ραντεβού.
 
«Τα εν λόγω ευρήματα δεν έχουν σχέση με την υψηλή αυτοεκτίμηση , αλλά με τον ίδιο τον ναρκισσισμό. Η φυσική ελκυστικότητα που διαθέτουν οι νάρκισσοι σε συνδυασμό με την κοινωνική «τόλμη» που τους διακρίνει αποτελούν τους δύο βασικούς παράγοντες που ανεβάζουν τα ποσοστά επιτυχίας τους με τις γυναίκες, εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, M. Dufner.
 
Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως, αν και οι νάρκισσοι είναι εκείνοι που «κερδίζουν» το παιχνίδι, πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι παρά την αρχική θετική εντύπωση που έχουν οι γυναίκες για εκείνους, τα προβλήματα βγαίνουν στην επιφάνεια πολύ γρήγορα καθώς διαπιστώνουν ότι ο νάρκισσος δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τους άλλους, παρά μόνο για τον εαυτό του.
 
 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Η επιστημονική απόδειξη ότι πρέπει να κοιμάσαι παραπάνω τα Σαββατοκύριακα
  • Οι 4 στους 10 προτιμούν το κινητό από το σεξ
  • Κοντοί ή ψηλοί; Ποιοι χάνουν βάρος πιο εύκολα;
  • Γιατί δεν πρέπει να βγάζουμε τις κάλτσες στο σεξ
  • Ανδρικό χάπι: Έρχεται το αντισυλληπτικό που περιορίζει το σπέρμα
  • Πόσο είναι τελικά το μέγεθος ενός κανονικού πέους
loading...