Το σπανάκι ενισχύει το ανδρικό σπέρμα;

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Υποψήφιε πατέρα, θέλεις να αποκτήσεις υγιείς απογόνους; Φάε το σπανάκι σου! Αυτό είναι το μήνυμα που προκύπτει από μια νέα έρευνα η οποία προτείνει στους άνδρες που θέλουν να αποκτήσουν υγιέστατα μωρά, να καταναλώνουν άφθονο σπανάκι, καθώς είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι οι γιατροί χορηγούν στις έγκυες συμπληρώματα φυλλικού οξέος.

 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά συνέκριναν την υγεία των ποντικών των οποίων οι πατέρες είχαν επαρκές επίπεδο της βιταμίνης Β9, με εκείνους που είχαν έλλειμμα.

 

"Έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι υπήρχε αύξηση σχεδόν 30% στις εκ γενετής ανωμαλίες των απογόνων των οποίων οι πατέρες είχαν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β9", δηλώνει ο δρ.Βιολογίας Romain Lambrot που ήταν επικεφαλής της μελέτης. "Παρατηρήσαμε αρκετά σοβαρές σκελετικές ανωμαλίες, τόσο στο κρανίο όσο και παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης", προσθέτει ο ίδιος.

 

Αν και από την έρευνα δεν έχει καταστεί σαφές πώς είναι δυνατόν ό,τι ισχύει για τους ποντικούς να ισχύει και για τους ανθρώπους, υπάρχει ωστόσο μια διαπίστευση. Ο τρόπος ζωής των ανδρών επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος.

 

Οι πιο συχνές συστάσεις στους άνδρες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά είναι οι ακόλουθες:

- Μην καπνίζετε. Έτσι θα προστατεύσετε το μέγεθος και το σχήμα του σπέρματός σας.

- Διατηρήστε σταθερό τα βάρος σας, ώστε να αποφύγετε την αποδόμηση του DNA του σπέρματος.

- Κάνετε γυμναστική. Θα ενισχύσετε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

- Μην πίνετε πάρα πολύ.

- Μην αναμένετε μεγάλο χρονικό διάστημα δίχως θετικά αποτέλεσματα γονιμοποίησης. Απευθυνθείτε σε ειδικό. Ερευνες έχουν δείξει ότι οι άνδρες που προσπαθούν να γονιμοποιήσουν μετά την ηλικία των 35 εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά υπογονιμότητας.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Ανδρικό χάπι: Έρχεται το αντισυλληπτικό που περιορίζει το σπέρμα
  • Τι να φας αν θες να κάνεις ένα διάλειμμα από το κρέας
  • Πώς το σπανάκι και άλλες τρεις τροφές μπορούν να εξαφανίσουν το λίπος στην κοιλιά
  • Oι τροφές δυναμώνουν το σπέρμα!
  • Βάλε λίγο «πράσινο» στους μύες
  • Πως το σπανάκι βοηθάει στο αδυνάτισμα
loading...