Τι δείχνει το κακό σεξ για την καρδιά

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σε καιρούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ο συνδυασμός οργανικών και ψυχολογικών παραγόντων, που επηρεάζουν αρνητικά την ερωτική επαφή, μπορούν να εξελιχθούν ακόμη και σε απειλή για την ίδια τη ζωή.

Συγκεκριμένα αποτελεί ένδειξη καρδιαγγειακών προβλημάτων αλλά και «καθρέφτη» της ψυχικής υγείας ανδρών και γυναικών το κακής ποιότητας σεξ.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ ο καθηγητής Ουρολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Χατζηχρήστου, μια κακής ποιότητας στύση μπορεί να αποτελεί ένδειξη προβλήματος στην καρδιά (απόφραξη των αγγείων, υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια, υψηλή αρτηριακή πίεση), είτε να οφείλεται σε ψυχογενή αίτια, κάτι που ο γιατρός μπορεί εύκολα να το εκτιμήσει, ώστε να συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Επιστημονικές μελέτες, συγκλίνουν στο συμπέρασμα, ότι τα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας ή μειωμένης αγγείωσης των γυναικείων γεννητικών οργάνων «προειδοποιούν» τρία χρόνια νωρίτερα για επικείμενη εκδήλωση εμφράγματος.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Χατζηχρήστου, «το ψυχογενές πρόβλημα εμφανίζεται απότομα(π.χ. γιατί έληγε μία επιταγή ή έπειτα από μία μη ολοκληρωθείσα συνεύρεση), ενώ το οργανικό πρόβλημα έχει μία αργή και σταδιακή εξέλιξη, σε βάθος πενταετίας».

Οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες διαβίωσης των τελευταίων χρόνων έχουν επηρεάσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων, με κύριο χαρακτηριστικό την αδιαφορία για τη σεξουαλική τους υγεία.
Το σεξ, σημειώνει ο κ. Χατζηχρήστου μας προσφέρει ισορροπία και αποτελεί καθρέφτη της ψυχικής και σωματικής υγείας, όμως όταν κάποιος έχει το άγχος της επιβίωσης, ζει με το άγχος της ανεργίας, προφανώς επηρεάζεται και η σεξουαλική του ζωή και διάθεση.

Όπως εξηγεί ο κ. Χατζηχρήστου «πρέπει να εστιάσουμε στις ανθρώπινες σχέσεις, καθώς μέσα σε ένα ζευγάρι αναπτύσσονται εντάσεις, που μπορεί να είναι από τις πιο απλές(π.χ. δεν με βοηθάει ο άντρας μου στις δουλειές του σπιτιού), μέχρι τις πιο σύγχρονες και σύνθετες (δεν μπορούμε να βρούμε δουλειά, λ.χ.)».

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τρώτε καθημερινά αυγά, βοηθούν την καρδιά σας!
  • Τρεις τροφές που δεν βοηθούν τη λίμπιντο
  • Πόσα λίπη και τρανς λιπαρά πρέπει να τρώμε την ημέρα;
  • Οι ηλικιωμένοι κάνουν περισσότερο σεξ απ' ότι οι νέοι
  • Τόσο «πρέπει» να διαρκεί το σεξ
  • Γιατί δεν πρέπει να βγάζουμε τις κάλτσες στο σεξ
loading...