Τέσσερις ασκήσεις Kegel για να απολαμβάνετε καλύτερο σεξ

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τέσσερις ασκήσεις για καλύτερο σεξ προτείνονται από τον δρ. Arnold Kegel, ο οποίος στην προσπάθειά του να βρει λύση στο πρόβλημα της ακράτειας, βοήθησε τελικά άνδρες και γυναίκες να απογειώσουν τις σεξουαλικές τους επιδόσεις.

Οι γνωστές ως «Kegel» ασκήσεις,χρησιμοποιούνται εδώ και 53 χρόνια, πλέον, για να γυμνάσουν τους «μυς του σεξ» και να κάνουν την ερωτική πράξη απολαυστικότερη! Ποιες είναι, όμως, αυτές οι ασκήσεις;

Γυμνάστε τους «μυς του σεξ»

ή τους ηβοκοκκυγικούς μυς (τους μυς, δηλαδή, που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να διακόψουμε την ούρηση) συστέλλοντάς τους, σαν να θέλετε να καθυστερήσετε την ούρηση και κρατηθείτε σε αυτή τη θέση για τουλάχιστον 5΄΄. Ένας καλός στόχος είναι 100-200 πιέσεις τη μέρα (10 περίπου πιέσεις την ώρα) για ένα μήνα περίπου, ώστε να δείτε αποτελέσματα. Με τις συγκεκριμένες ασκήσεις δυναμώνουν οι μυες του κόλπου, βοηθώντας τις γυναίκες να αποκτήσουν έλεγχο των μυών τους και να φτάσουν ευκολότερα σε οργασμό. αντίστοιχα οι συγκεκριμένες ασκήσεις βοηθούν τους άνδρες να δυναμώσουν τη στύση τους, να καθυστερήσουν την εκσπερμάτιση και να ελέγξουν καλύτερα τον οργασμό.
   

Δυναμώστε τη λεκάνη σας... 

Ξαπλώνοντας ανάσκελα, με τα γόνατα λυγισμένα και ελαφρώς απομακρυσμένα μεταξύ τους. Tα πέλματα ακουμπούν στο έδαφος και τα χέρια να βρίσκονται στο πλάι. Eισπνεύστε, σφίγγοντας τους κοιλιακούς μυς και τους γλουτούς, και ανασηκώστε τη λεκάνη μέχρι να φτάσει η πλάτη σας σε ευθεία γραμμή και μείνετε για 10''. Eκπνεύστε καθώς ακουμπάτε στο πάτωμα και επαναλάβετε την άσκηση περίπου 10 φορές. Η άσκηση μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε στιγμή, αλλά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική λίγο πριν την ερωτική πράξη, αφού διεγείρει τη σεξουαλική επιθυμία, αυξάνοντας την αιμάτωση στην περιοχή της πυέλου, βοηθάτε η ευλυγισία των μυών κατά τη διάρκεια του σεξ και διευκολύνεται ο οργασμός.
   

Kάντε ανοίγματα!.

Ξαπλώνοντας ανάσκελα, με τα γόνατα λυγισμένα και τα πέλματα να ακουμπούν στο στρώμα. Σπρώξτε τα πόδια σας μέχρι οι πατούσες σας να ακουμπήσουν τη λεκάνη σας. Στρέψτε τους αστραγάλους σας, έτσι ώστε οι πατούσες να εφάπτονται μεταξύ τους. Προσπαθήστε να χαμηλώσετε τα γόνατά σας όσο μπορείτε. Bοηθήστε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια σας το εσωτερικό του ποδιού. Όταν δεν μπορείτε να τα ανοίξετε άλλο, κρατηθείτε σε αυτή τη θέση για 60΄΄. Mε ήπιες κινήσεις και με τη βοήθεια των χεριών, φέρτε τα πόδια σας στην αρχική τους θέση και χαλαρώστε. Eναλλακτικά, με την βοήθεια του συντρόφου σας, μπορείτε να κάνετε την άσκηση καθιστοί, πλάτη με πλάτη. Xαλαρώστε τους ώμους και κρατήστε το κεφάλι σε ευθεία γραμμή με τη σπονδυλική στήλη. Πραγματοποιήστε την παραπάνω άσκηση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Η άσκηση γυμνάζει τους μυς της λεκάνης, αιματώνεται η περιοχή και βελτιώνεται η ευλυγισία σας.
   

Aναπνεύστε σωστά... 

αφού η σωστή αναπνοή φαίνεται ιδιαιτέρως χρήσιμη και... στο κρεβάτι! Ξαπλώστε, τοποθετώντας το ένα σας χέρι χαμηλά στην κοιλιά σας, εισπνεύστε και εκπνεύστε αργά, ώστε να νιώσετε τον αέρα να φτάνει χαμηλά στην πυελική περιοχή και την κοιλιά σας να φουσκώνει. Σκοπός είναι να μην αναπνέετε από το στέρνο. Με την άσκηση αυτή θα καταφέρετε να μην κρατάτε την αναπνοή σας, κατά τη διάρκεια του οργασμού, -όπως συμβαίνει συνήθως- και θα μπορέσετε να απολαύσετε την εμπειρία στο έπακρο.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τρεις τροφές που δεν βοηθούν τη λίμπιντο
  • Οι ηλικιωμένοι κάνουν περισσότερο σεξ απ' ότι οι νέοι
  • Τόσο «πρέπει» να διαρκεί το σεξ
  • Γιατί δεν πρέπει να βγάζουμε τις κάλτσες στο σεξ
  • Γιατί πονούν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια του σεξ;
  • Σε ποια ηλικία φτάνουν στη σεξουαλική τους ακμή άντρες και γυναίκες
loading...