Σχέση δίχως σεξ; Ακολουθήστε τα βήματα!

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Πολλές σχέσεις μακροχρόνιες ή μη περνάνε το στάδιο όπου οι ερωτικοί σύντροφοι αραιώνουν τις επαφές ή δεν κάνουν καθόλου σεξ. Μπορεί να υπάρχει σταδιακή επιδείνωση της κτάστασης που προοδευτικά οδηγει στην αποχή ή μπορέι να γίνει ξαφνικά εξαιτίας καποιου εξωτερικού γεγονότος που αφορά τον ένα από τους συντρόφους ή ακόμα και τους δυο (απόλυση, οικογενειακές συγκρούσεις, προβλήματα επικοινωνίας μέσα στη σχέση κτλ).
 
Πολλές φορές η υπόχρέωση μέσα στο γάμο ή τη σχέση ότι “πρέπει να κάνω σεξ” μπορεί να έχει αντιθετα αποτελέσματα ή να δημιουργησει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο ζευγάρι ή σε αυτόν/η που δεν έχει τόσο επιθυμία όσο ο άλλος. Συχνά οι συντροφοι αποφεύγουν εκφράσεις και εκδηλώσεις τρυφερότητας όπως αγκαλιές, φιλιά ή ακόμα και τη σωματική επαφή απο την αγωνία τους μη τυχόν δώσουν στον άλλο τα λαθος σημάδια ότι μπορει να θελουν σεξουαλική επαφή. Η συμπεριφορά αυτη κάνει και τους δυο συντρόφους να νιώθουν απόρριψη, αμηχανία, μπέρδεμα για το τι συμβαίνει ή μπορεί να δημιουργηθούν συναισθήματα θυμού και να επικρατήσει κλίμα διαφωνιών και συγκρούσεων.
 
Μιλήστε στο σύντροφο σας
 
Πολλά ζευγάρια όταν έρχονται να αντιμετωπίσουν τέτοια θέματα, όπως ότι ξαφνικά ή όχι σταματανε να κάνουν σεξ, δεν το συζητάνε είτε γιατί ντρέπονται είτε γιατι σκέφτονται ότι είναι κάτι που θα ξεπαραστεί είτε γιατί δεν θέλουν να έρθουν σε συγκρουση. Το θεμα είναι ότι άσχετα με τους λόγους ένα τοσο σοβαρό θέμα δεν αντιμετωπίζεται ευθέως αλλά βαυκαλίζεται και περνάει απαρατήρητο.
 
Ο ανοιχτός διάλογος όπου θα συζητηθούν οι λόγοι που σταματησε το σεξ (ρουτίνα, σεξ χωρίς φαντασία κτλ) θα δώσει το χώρο να μπουν καινούργια ζητήματα για το τι θελουν οι σύντροφοι από τη σεξουαλικη τους ζωή, αν θέλουν να αλλάξει κάτι και ποιο είναι αυτό και να συναποφασιστεί το επίπεδο και η συχνότητα των επαφών ή ακόμα και το αν θα υπάρχουν επαφές και αν αυτό βρίσκει συμφωνους τους συντρόφους. Ακόμα και αυτή η λύση εφόσον και οι δυο συμφωνούν και δεν αποτελει απειλή για τη συναισθηματική σχέση μπορεί να μπει στο τραπέζι της απο κοινού συμφωνιας για το ποια μορφη θα έχει η κοινη σεξουαλική ζωή. Η οποιαδήποτε απόφαση που παρθεί αν αρχίζει και βρίσκει δυσκολίες ή εμπόδια καλό είναι να ζητηθεί η γνώμη του ειδικού για να βρεθεί μια λύση που να ικανοποιεί και τα δυο μερη.
 
Ακούστε το σύντροφο σας
 
Το να γίνει η αρχική συζήτηση, είναι βασική προυπόθεση, για να ανοίξει κάτι “κλειστό και κρυφό” αλλά και να μπορεί να ακούσει ο ένας το τι έχει να του πει ο άλλος, είναι σπουδαίο και απαραίτητο για μια υγιή σχέση. Καλό είναι να υπάρχει ενίσχυση του ενός από τον άλλον να μιλήσει και να εκφράσει τα συναισθήματα του όσο πιο ανοιχτά και με ειλικρινεια μπορεί. Είναι σημαντικό να μη μείνετε στα δικά σας συμπεράσματα ή υποθέσεις για τι τι μπορεί να συμβαίνει στην πλεύρά του συντρόφου αλλά να ακούσετε προσεκτικά τι έχει να σας πει το έτερον ήμισυ. Αυτό μπορεί να χρειαστεί χρόνο για να συμβεί είτε γιατί τα ζητη ματα αυτά είναι ευαίσθητα είτε γιατί το ζευγάρι δεν είναι συνηθισμένο στο να κάνει τετοιου είδους κουβέντες είτε γιατί ο καθένας εμμένει στη δική του θέση αγνοώντας τα συναισθήματα ή τη θέση του άλλου.
 
Αν έχουν σταματήσει για πολύ καιρό οι επαφές καλό θα είναι να δώσετε χρόνο και στον εαυτό σας αλλά και στον άλλον για να προσπαθήσετε μια επαφή. Ξεκινήστε αρχικά με αγκαλίες ή σωματικα αγγιγματα ή φιλιά και όταν εξοικειωθείτε με αυτό θα δειτε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα.
 
Ακόμα και αυτό είναι σημαντικό βήμα για να επαναπροσδιοριστεί η ερωτική σχέση.Συχνά όταν υπάρχει μεγάλο διάστημα αποχής δεν είναι ευκολο να ξαναξεκινήσει κάτι ερωτικό. Στο ενδιάμεσο μπορεί να έχουν υπάρξει αλλαγές στο τι θέλει ο καθένας σεξουαλικά, για αυτό είναι σημαντικό να συζητηθούν οι επιθυμίες και τι θέλει ο καθένας ώτσε να δει αν συμφωνεί ο άλλος για να μπορει να υπάρξει ισορροπία και αρμονία σε ένα πρώτο επίπεδο.
 
Η αραίωση και η διακοπή των επαφών μπορεί να βιωθεί πολύ δύσκολα μέσα στη σχέση και να αποτελέσει πηγή διαφωνιών ή ακόμα και χωρισμού για αυτό είναι σημαντικό τα ζευγαρια να μην το αγνοούν ή να φοβούνται να το συζητήσουν ή ακόμα και να ζητήσουν τη γνώμη του ειδικού όσο το δυνατόν συντομότερα.
 
 
www.annapetraki.gr

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τι θέλουν οι γυναίκες στο σεξ αλλά ντρέπονται να το παραδεχθούν
  • Sex Academy: Έρχεται το πρώτο «σχολείο για το σεξ» στην Αθήνα
  • Το ποδήλατο ΔΕΝ κάνει κακό στο σεξ για τους άνδρες
  • Τι πρέπει να τρώμε μετά το σεξ
  • Γιατί το σεξ μετά τη γυμναστική είναι πάντα το καλύτερο
  • Το πρώτο σχολείο με μαθήματα για το σεξ ήρθε στην Ελλάδα!
loading...