Πόσα χρόνια νεότητας κερδίζετε αν κάνετε συχνά sex!

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ερευνητές από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου υποστηρίζουν ότι ο πιο φθηνός και απολαυστικός τρόπος για να «διατηρηθούμε» νέοι, είναι το... sex.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα των ερευνών τους, όσοι άνδρες και γυναίκες κάνουν συχνά σεξ, μπορούν να κερδίσουν και επτά χρόνια νεότητας.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούσαν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, εκείνοι που έμοιαζαν πιο νέοι από την ηλικία τους υποστήριζαν ότι έκαναν σεξ κατά 50% περισσότερο από το μέσον όρο στην ηλικία των 40-50 ετών. Δηλαδή, περίπου τρεις φορές την εβδομάδα.

Ο επικεφαλής της μελέτης, δρ Weeks, υποστηρίζει ότι η απόλαυση που πηγάζει από το σεξ είναι σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της νεότητας.

Παράλληλα, όμως, έχει διαπιστωθεί ότι κατά τη διάρκεια του σεξ απελευθερώνονται πολύτιμες ενδορφίνες, τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνεται η ελαστικότητα του δέρματος.

Δεν πρόκειται για την πρώτη έρευνα που καταδεικνύει τις ευεργετικές ιδιότητες του σεξ για την υγεία μας.

Δείτε τώρα 6 τρόπους που το σεξ μπορεί να προστατεύσει την υγεία σας τώρα και στο μέλλον.

Λιγότερος πόνος για τις γυναίκες

Η διέγερση της κλειτορίδας και των τοιχωμάτων του κόλπου πυροδοτεί την απελευθέρωση ενδορφινών, κορτικοστεροειδών και άλλων φυσικών αναλγητικών. Η δράση ενάντια στον πόνο ξεκινά πριν τον οργασμό και μπορεί να διαρκέσει έως και δύο ημέρες.

Μικρότερος κίνδυνος καρκίνου του μαστού

Κατά την ερωτική διέγερση και τον οργασμό, απελευθερώνονται οι «ορμόνες της χαράς». Δύο από αυτές (ωκυτοκίνη και δεϋδροεπιανδροστερόνη) συμβάλλουν στην προστασία από τον καρκίνο του μαστού.

Γυμναστική για την καρδιά

Το σεξ κατατάσσεται επισήμως ως ήπια άσκηση και ενισχύει την καρδιακή λειτουργία ακριβώς όπως ένας ζωηρός περίπατος.

Υγιής προστάτης για τον άνδρα

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία δείχνει πως τέσσερις οργασμοί την εβδομάδα είναι αρκετοί για να μειωθεί ο κίνδυνος καρκίνου του προστάτη κατά 1/3.

Λιγότερο στρες

Η απελευθέρωση των ευεργετικών ορμονών κατά τη διάρκεια του σεξ συνδυάζεται με καταστολή της ορμόνης του στρες (κορτιζόλη). Παράλληλα, το σεξ βοηθά στον καλύτερο έλεγχο των παλμών της καρδιάς όταν αντιμετωπίζουμε στρες.

Πιο δυνατό ανοσοποιητικό

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Wilkes των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι οι νέοι που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα διαθέτουν κατά 30% περισσότερα αντισώματα στον οργανισμό τους. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός αντιστέκεται πιο αποτελεσματικά σε κάθε είδους λοιμώξεις.

Πηγή: http://www.onmed.gr/

 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ