ΒΗΜΑ 1ο

Πάντα μα πάντα η καλύτερη επιλογή του προφυλακτικού να γίνεται με βάση την ποιότητα. Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε προφυλακτικά που έχουν λήξει και πάντα φροντίζουμε να τα έχουμε αγοράσει από φαρμακείο . 

ΒΗΜΑ 2ο

Μόλις ανακαλύψατε ότι το προφυλακτικό έσπασε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι μια ειλικρινέστατη συζήτηση με ταίρι σας για την ερωτική σας ζωή πριν. Αυτό θα ωφελήσει στο να σας φύγει το άγχος για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά ακόμη και στο να σας κάνει να τρέξετε αμέσως για εξετάσεις. 

ΒΗΜΑ 3ο

“Το χάπι της επόμενης μέρας”, είναι μια από τις σανίδες σωτηρίας σας. Προσοχή δεν είναι απλό χάπι για τον πονόλαιμο και πρέπει πριν το πάρει, η σύντροφος σας να ενημερώσει αμέσως τον γυναικολόγο της.

ΒΗΜΑ 4ο

Ένας μη αποδεδειγμένος αποτελεσματικός τρόπος είναι οι ενδοκολπικές πλύσεις με άφθονο νερό. Παρ'όλα αυτά καλό είναι να συμβουλεύεστε τον γυναικολόγο σας.

ΒΗΜΑ 5ο

Επειδή και η υγιεινή είναι αυτό που μετράει , διαπιστώστε εάν απλά έχει ανοίξει κάποια τρύπα, ή εάν έχει σπάσει και ξεκολλήσει ολόκληρο κομμάτι από λατέξ. Πείτε το στην κοπέλα σας και κάντε της σαφές να προσπαθήσει να το εντοπίσει μέσα της (εάν είναι δυνατόν αυτό) και να το τραβήξει για να το αφαιρέσει από τον κόλπο της. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει πάλι να ενημερώσει και να επισκεφτεί τον γυναικολόγο της.