Διατροφή για καλή στύση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η σωστή διατροφή σχετίζεται άμεσα με τη βελτιωμένη καρδιαγγειακή λειτουργία σε άντρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης λέει η νέα μελέτη που εκπόνησε ο Έλληνας ερευνητής Αθανάσιος Αγγελής...

Ο Δρ Αγγελής παρουσίασε τα ευρήματά του στο φετινό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Καρδιαγγειακής Απεικόνισης (EACVI), τμήμα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Καρδιολογίας (ESC) που πραγματοποιείται 3-6 Δεκεμβρίου στη Βιέννη.
Ο Δρ Αγγελής διαπίστωσε ότι οι άντρες με στυτική δυσλειτουργία που ακολουθούν μεσογειακή διατροφή παρουσιάζουν μικρότερης έκτασης βλάβες στην καρδιά και το αγγειακό σύστημα.

"Τα προβλήματα στύσης δεν είναι σύμπτωμα της γήρανσης, αλλά προειδοποιητικό σημάδι που στέλνει το σώμα μας για δυσλειτουργία του αγγειακού συστήματος. Το 80% των περιστατικών στυτικής δυσλειτουργίας οφείλεται σε καρδιαγγειακά προβλήματα και η δυσλειτουργία αποτελεί ένδειξη για τον αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού", τονίζει ο ερευνητής.

"Η μεσογειακή διατροφή συνδέεται με τους χαμηλότερους δείκτες καρδιαγγειακών παθήσεων και μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία να μειώσουν τον κίνδυνο. Στόχος μας ήταν να διαπιστώσουμε κατά πόσο οι ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία παρουσιάζουν λιγότερες καρδιαγγειακές βλάβες εάν τηρούν τις αρχές της μεσογειακής διατροφής" .

Στη μελέτη συμμετείχαν 75 άντρες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα στύσης, με μέση ηλικία τα 56 έτη. Οι συμμετέχοντες είχαν επισκεφθεί την Καρδιολογική Κλινική στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας. Αποδεικνύεται λοιπόν για μία ακόμη φορά ότι η υγεία της καρδιάς συνδέεται άμεσα με τις σεξουαλικές επιδόσεις του άντρα και κατ' επέκταση ότι οι διατροφικές συνήθειες παίζουν σημαντικό ρόλο και στις δύο αυτές παραμέτρους.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πόσο ακίνδυνα είναι τα αυγά για την διατροφή σου;
  • Τα 6 λαχανικά με τις περισσότερες πρωτεΐνες
  • 4 κόλπα για να μην παρατήσετε τη διατροφή και τη γυμναστική σας
  • Τι θα συμβεί στο σώμα μας αν τρώμε μόνο κρέας;
  • Γραμμώστε τρώγοντας περισσότερο!
  • Οι τροφές που πρέπει να τρώτε ανάλογα με την ηλικία σας
loading...