Αυτή είναι η θαυματουργή «δίαιτα του κρύου»!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

«Ίσως δεν φταίτε εσείς για το ότι δεν αδυνατίζετε, αλλά το… ζεστό και άνετο σπίτι σας!». Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ σε μελέτη τους, που δημοσιεύεται στο περιοδικό για θέματα ενδοκρινολογίας και μεταβολισμού «Trends in Endocrinology and Metabolism».

 

Συγκεκριμένα, όπως εξηγούν, η συχνή έκθεση σε μέτριο κρύο αποτελεί έναν υγιεινό τρόπο αδυνατίσματος, προτείνοντας να κατεβάσουμε τον θερμοστάτη, αν θέλουμε να χάσουμε κιλά, συνδυάζοντας τη σωματική άσκηση με το να περνάμε τον χειμώνα περισσότερη ώρα σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία.

 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Βάουτερ βαν Μάρκεν Λίχτενμπελτ του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου του Μάαστριχτ αναφέρουν ότι η χαμηλή θερμοκρασία, για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα, αυξάνει την ενεργειακή κατανάλωση στο σώμα, με τελικό αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.

 

Κεντρική ιδέα της θεωρίας σύμφωνα με τον Λίχτενμπελτ, είναι «να αφήσουμε τα σώματά μας να δουλέψουν ξανά για να ελέγξουν την θερμοκρασία του σώματος».

 

Τέλος, στην έρευνα επισημαίνεται ότι υπάρχουν οφέλη για την υγεία, όταν οι άνθρωποι προσαρμόζουν τη θερμοκρασία των εσωτερικών χωρών ανάλογα με αυτήν που επικρατεί στο εξωτερικό περιβάλλον.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Γιατί η προπόνηση σε χαμηλές θερμοκρασίες έχει καλύτερα αποτελέσματα
  • Πως θα χάσετε 8 κιλά έως τα Χριστούγεννα!
  • Χάστε 10 κιλά με τη δίαιτα του κοτόπουλου
  • 4+1 κανόνες για όσους ακολουθούν μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων
  • Χάστε 4 κιλά την εβδομάδα με τη δίαιτα του τοστ!
  • Η πιο αποτελεσματική δίαιτα για σωστή απώλεια βάρους
loading...