Φάε αυτό το σνακ μετά τη γυμναστική σου!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ποια τροφή βοηθάει το σώμα να αντεπεξέλθει καλύτερα και πιο γρήγορα στο οξειδωτικό στρες που προκαλεί η άσκηση.

Η άσκηση είναι ένας παράγοντας που προκαλεί στρες στο σώμα και όπως κάθε μορφή στρες συμβάλλει στην παραγωγή ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες είναι πολύ ασταθή μόρια με σύντομη διάρκεια ζωής, που αντιδρούν με παρακείμενα μόρια,παίρνοντας από αυτά ένα ηλεκτρόνιο για να ζευγαρώσουν το δικό τους. Έτσι, τα παρακείμενα μόρια μετατρέπονται κι αυτά σε ελεύθερες ρίζες και με αυτόν τον τρόπο διαταράσσεται η μοριακή τάξη με αποτέλεσμα την κυτταρική βλάβη. Ένας εύκολος τρόπος να «εξουδετερώσουμε» αυτούς τους μικροσκοπικούς «τρομοκράτες» που απειλούν την υγεία μας είναι να πάρουμε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Nutrition Journal έδειξε ότι τρώγοντας καρύδια μπορούμε να περιορίσουμε το οξειδωτικό στρες που προκαλείται μετά την έντονη άσκηση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν βοηθούν τους μύες να επιδιορθωθούν άμεσα, επιτρέποντάς μας να γυμναστούμε ξανά σύντομα και με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Δοκίμασε να τρως 30-60 γραμμάρια καρύδια τις ημέρες που γυμνάζεσαι. Εκτός από τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους θα επωφεληθείς και από το γεγονός ότι περιέχουν πρωτεΐνη και καλά λιπαρά.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 15 λάθη σε ασκήσεις γυμναστικής που είναι επικίνδυνα για την υγεία μας
  • Γιατί να δοκιμάσεις γυμναστική με λάστιχα
  • Αυτή είναι η χειρότερη τάση γυμναστικής ever!
  • Γιατί σου κάνει καλό ο καφές πριν τη γυμναστική;
  • Τι πρέπει να κάνεις μετά τη γυμναστική για να δεις άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σου
  • Τα καλύτερα 5 είδη γυμναστικής για γυναίκες άνω των 40
loading...