Αυτές είναι οι τροφές που σε… φουσκώνουν!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Είναι χρήσιμες και πρέπει να τις τρώμε, όμως είναι υπεύθυνες για ένα φούσκωμα που νιώθουμε στην κοιλιακή χώρα και νομίζουμε ότι χάθηκαν οι κοιλιακοί μας…

Δείτε λοιπόν ποιες είναι οι τροφές που ναι μεν είναι απαραίτητες, αλλά σε φουσκώνουν:

 

Όσπρια

Τα φασόλια, οι φακές και τα μπιζέλια προκαλούν αέρια. Αυτές οι τροφές περιέχουν πολλές πρωτεΐνες αλλά και σάκχαρα και φυτικές ίνες που το σώμα μας δεν μπορεί να απορροφήσει εύκολα. Όταν, λοιπόν, τα όσπρια φτάνουν στο παχύ έντερο, τα βακτήρια εκεί αναλαμβάνουν δράση και τρέφονται από αυτά. Αυτή η διαδικασία παράγει αέρια και μπορεί να φουσκώσει την κοιλιά σου. Είναι καλό να συνδυάζεις τα όσπρια με δημητριακά ολικής άλεσης που χωνεύονται εύκολα, όπως το ρύζι και η κινόα. Αν τρως φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και δημητριακά ολικής άλεσης συχνά, δε θα σε ενοχλούν τόσο πολύ όσο αν τα έτρωγες σποραδικά.

 

Μπρόκολο, λάχανο και λαχανίδα

Τα σταυρανθή λαχανικά περιέχουν ραφινόζη- ένα σάκχαρο που παραμένει αχώνευτο μέχρι να ζυμωθεί από τα βακτήρια στο έντερό σου, μία διαδικασία που παράγει αέρια και σε φουσκώνει. Είναι σημαντικό να τα τρως όμως συστηματικά, γιατί είναι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, που οδηγούν σε ένα πιο ισχυρό πεπτικό σύστημα, που δεν πρήζεται εύκολα. Μπορείς να δοκιμάσεις να τα μαγειρεύεις στον ατμό, καθώς έτσι μαλακώνουν οι φυτικές τους ίνες.

 

Γαλακτοκομικά

Μετά από ένα μπολ με γάλα και δημητριακά ή ένα κομμάτι τυρί νιώθεις φουσκωμένος. Μπορεί να έχεις δυσανεξία στη λακτόζη, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα σου δεν έχει τα απαραίτητα ένζυμα για να διασπάσει τη λακτόζη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αέρια στο γαστρεντερικό σωλήνα, γεγονός που οδηγεί σε φούσκωμα.

 

Μήλα

Τα μήλα αποτελούν ιδανικό σνακ αλλά είναι σημαντικό να τα τρώμε με μέτρο. Ένα μόνο μήλο περιέχει 4,5γρ. πρωτεΐνης και περίπου το 10% των καθημερινών απαιτήσεων του οργανισμού σου σε βιταμίνη C.

 

Αλμυρά

Γνώριζες ότι το αλάτι προσελκύει το νερό; Η κατανάλωση τροφών με πολύ νάτριο μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση νερού και να σε κάνει να πρηστείς. Το να αποφύγεις το νάτριο δεν είναι τόσο εύκολο όσο να αποκλείσεις το αλάτι από τη διατροφή σου.

Το νάτριο βρίσκεται στο απόγειό του στις επεξεργασμένες και συσκευασμένες τροφές, όπως οι σούπες και το ψωμί. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, είναι πολύ δύσκολο να το αποφύγεις, οπότε αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πίνεις αρκετό νερό ώστε να το αποβάλεις από τον οργανισμό σου.

 

Πηγή: activeman.gr

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Με ποιες τροφές θα αυξήσεις την όρεξη για προπόνηση
  • 8 τροφές που ρίχνουν στα τάρταρα την τεστοστερόνη σου
  • 9 τροφές που σε ανεβάζουν και σου δίνουν δύναμη
  • Οι τροφές-καύσιμα που χρειάζεσαι στις προπονήσεις σου
  • Ρυθμίστε την χοληστερόλη με σωστή διατροφή – Τι πρέπει να τρώτε!
  • Κάπνιζες χρόνια; 2 τροφές θα βοηθήσουν την ανάπλαση των πνευμόνων σου
loading...