5 χορταστικά πιάτα που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις σώμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

Φάε τόσο καλά, όσο δυναμικά προπονείσαι. Και μη φοβάσαι λίπος και θερμίδες. Τα χρειάζεσαι για να τα κάψεις.

 

Ένα τυποποιημένο σάντουιτς με ψωμί σίκαλης και άνοστη γαλοπούλα ή μια στεγνή πράσινη σαλάτα, μπορεί να σε σώζουν από θερμίδες, αλλά δεν ωφελούν καθόλου τις σωματικές αντοχές που χρειάζεσαι όταν προπονείσαι δυναμικά.
 
Στις επόμενες σελίδες, δες τα πέντε σούπερ θερμιδογόνα πιάτα που όχι απλώς επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται να τρως συχνά-πυκνά, από λαχταριστή πίτσα και ζουμερά φιλέτο με πατάτες, έως cheeseburger.
 
Αρκεί, φυσικά, να τα καις στο γυμναστήριο.
5 χορταστικά πιάτα που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις σώμα

Μοσχαρίσιο φιλέτο με ψητές πατάτες

Το κλειδί σε ένα τέτοιο πιάτο κρύβεται στις υψηλές δόσεις πρωτεΐνης, οι οποίες είναι φτιαγμένες για να διογκώνουν τους μυς σου και να διώχνουν το λίπος που βρίσκεται γύρω τους. Με 2 γρ. πρωτεΐνης καθημερινά ανά κιλό σωματικού βάρους (σου) αυτό είναι εφικτό. Αν, δηλαδή ζυγίζεις κοντά στα 85 κιλά, μια μπριζόλα σου προσφέρει τη μισή απαραίτητη ημερήσια ποσότητα πρωτεΐνης.
 
Προτίμησε ένα τέτοιο πιάτο μετά από ένα δυναμικό πρόγραμμα με βάρη στο γυμναστήριο, αλλά πρόσθεσε και ένα δεκάλεπτο τρεξίματος στο διάδρομο με ανηφορική κλίση. Ο λόγος; Θα πολλαπλασιάσεις την παραγωγή τεστοστερόνης στο αίμα, κάτι που θα οδηγήσει τους μυς σου να κάψουν επιπλέον λίπος από παντού.
 
> Θερμίδες: 906
> Πρωτεΐνη: 88 γρ.
> Λίπος: 55 γρ.
> Υδατάνθρακες: 38 γρ.
5 χορταστικά πιάτα που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις σώμα.

Κεφτέδες με μακαρόνια

 
Η πολλή πρωτεΐνη συνδυασμένη με υδατάνθρακες δημιουργεί ένα υψηλό επίπεδο κορεσμού, αλλά όση ενέργεια χρειάζεται το σώμα σου προκειμένου να αντεπεξέλθει σε ένα σκληρό πρόγραμμα γυμναστικής, κυρίως αεροβικής. Αν έχεις να τρέξεις 5 με 10 χιλιόμετρα το επόμενο πρωί, αυτό το πιάτο ως βραδινό γεύμα εξασφαλίζει την ιδανική ποσότητα ενέργειας που θα χρειαστείς, ακόμη και δώδεκα ώρες μετά την τελευταία μπουκιά.
 
Συνόδευσέ το με μπόλικο νερό, ώστε να αποφύγεις τις κράμπες εξαιτίας της αφυδάτωσης.
 
> Θερμίδες: 687
> Πρωτεΐνη: 52 γρ.
> Λίπος: 20 γρ.
> Υδατάνθρακες: 76 γρ.
5 χορταστικά πιάτα που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις σώμα

Πίτσα Μαργαρίτα

Αν περιοριστείς σ' αυτήν τη λιτή εκδοχή πίτσας και δεν υποκύψεις στον πειρασμό μιας σπέσιαλ έκδοσης, θα μπορείς να κάψεις τις θερμίδες και το λίπος που κουβαλά με λίγο παραπάνω τρέξιμο. Και μπορεί 15 λεπτά jogging στο πάρκο να μην κάνουν δουλειά, αλλά 10 χιλιόμετρα θα την κάνουν μια χάρα - το τρέξιμο τέτοιας απόστασης και διάρκειας καίει 880 θερμίδες.
 
> Θερμίδες: 712
> Πρωτεΐνη: 32 γρ.
> Λίπος: 20 γρ.
> Υδατάνθρακες: 119 γρ.
5 χορταστικά πιάτα που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις σώμα

Cheeseburger με μπέικον

Η θερμιδογόνα αξία του μπορεί να σου τινάξει στον αέρα το πρόγραμμα διατροφής, ακόμη και αν δεν το συνοδέψεις με πατάτες και κόλα. Γι' αυτό, επίλεξέ το σαν μεσημεριανό το πολύ δυο φορές το μήνα, και πάλι, μόνο όταν θα ξέρεις ότι έχεις μπροστά σου ένα σπέσιαλ πρόγραμμα γυμναστικής: ξεκινάς με 45 λεπτά γιόγκα, συνεχίζεις με 5 χιλιόμετρα τρέξιμο στο πάρκο, ολοκληρώνεις με ένα μάθημα spinningστο γυμναστήριο. Προστιθέμενες αυτές οι δραστηριότητες, καίνε κοντά στις 1.600 θερμίδες - όσες δηλαδή περιέχει ένα τσίζμπεργκερ συνοδευόμενο από πατάτες και κόλα.

> Θερμίδες: 920
> Πρωτεΐνη: 51 γρ.
> Λίπος: 62 γρ.
> Υδατάνθρακες: 40 γρ.

5 χορταστικά πιάτα που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις σώμα

Έχεις ένα γεύμα με χαμηλή ποσότητα παχυντικών υδατανθράκων, ιδανικό για τις μέρες που πραγματικά είσαι υποχρεωμένος να κάτσεις για μεσημεριανό κολλημένος στο γραφείο σου. Αλλά είναι το ίδιο τονωτικό ως πιάτο, το οποίο μπορείς να φας λίγη ώρα πριν από μια ελαφριά προπόνηση συντήρησης.
 
> Θερμίδες: 379
> Πρωτεΐνη: 37 γρ.
> Λίπος: 20 γρ.
> Υδατάνθρακες: 12 γρ.
 
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Σαρακοστή και νηστεία: Τι τρώτε και τι όχι!
  • Καθαρά Δευτέρα: τι να φάμε, τι να προσέξουμε
  • Οι 6 υπερτροφές που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου φέτος την άνοιξη
  • Φτιάξε σώμα από ατσάλι!
  • Αμύγδαλα vs Καρύδια: Θερμίδες και διατροφική αξία!
  • Τα 5 αγχολυτικά «φάρμακα» της φύσης
loading...