12 άπαχες τροφές για αύξηση άλιπης μυικής μάζας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Aυτές είναι οι 12 καλύτερες τροφές άπαχης πρωτεΐνης που θα σας βοηθήσουν στην αύξηση άλιπης μάζας...
 
1. Βόειο κρέας (οργανική κτηνοτροφία)
 
Το βόειο κρέας είναι σημαντικό για την καθαρή μυική ανάπτυξη λόγω της περιεκτικότητας του σε πρωτεΐνες, χοληστερόλη, ψευδάργυρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και περιεκτικότητα σε σίδηρο.
 
Τα βοοειδή που τρέφονται με χόρτο έχουν πολύ υψηλότερα επίπεδα συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA) από τα συμβατικά βοοειδή, το οποίο σας δίνει μια ώθηση στην αποβολή του σωματικού λίπους και την αύξηση άλιπης μυικής μάζας.
 
2. Παντζάρια
 
Μια καλή πηγή από βεταΐνη, επίσης γνωστή ως τριμεθυλογλυκίνη, αυτή η θρεπτική τροφή δεν ενισχύει μόνο το συκώτι αλλά τους συνδέσμους και τις αρθρώσεις, επίσης έχει δείξει σε κλινική έρευνα ότι αυξάνει την μυϊκή δύναμη και σας κάνει πιο ισχυρούς.
 
Τα παντζάρια επίσης παρέχουν μια ώθηση νιτρικού οξειδίου το οποίο μπορεί να αυξήσει την ενέργεια και να σας βοηθήσει για την ανάκτηση δυνάμεων.
 
3. Καστανό ρύζι
 
Μια τροφή ολικής άλεσης αργής πέψης που σας παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια ενέργειας όλη την ημέρα και κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Το καστανό ρύζι μπορεί επίσης να αύξηση τα επίπεδα αυξητικής ορμόνης (HGH), η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση της μυικής μάζας, την απώλεια λίπους και την αύξηση της δύναμης.
Καστανό ρύζι
 
4. Πορτοκάλια
 
Ένα καλό φρούτο που μπορεί να σας βοηθήσει πραγματικά για την αύξηση της μυικής μάζας, της δύναμης και της αντοχής, ειδικά όταν καταναλώνεται πριν από την προπόνηση.
 
5. Πεπόνι κανταλούπε
 
Λόγω του ότι είναι σχετικά χαμηλό σε περιεκτικότητα φρουκτόζης, αυτό το πεπόνι είναι ένα από τα λίγα φρούτα που σας παρέχει πραγματικά γρήγορης αφομοίωσης υδατάνθρακες. Αυτό το κάνει ένα πολύ καλό υδατάνθρακα που πρέπει να έχετε στο πρωινό σας και ένα από τα λίγα φρούτα που για να φάτε μετά την προπόνηση.
 
6. Τυρί τύπου cottage βιολογικό(Cottage cheese organic)
 
Πλούσιο σε πρωτεΐνη καζεΐνης, το cottage cheese σας παρέχει μια σπουδαία πηγή πρωτεΐνης, ειδικά πριν κοιμηθείτε το βράδυ.
 
Η πρωτεΐνη καζεΐνης είναι μια πιο αργής αφομοίωσης πρωτεΐνη που μπορείτε να φάτε και είναι ιδανική πριν από τον ύπνο.
 
αυγα γαλα
 
7. Αυγά
 
Τα αυγά είναι γνωστά για την τέλεια πρωτεΐνη που προσφέρουν, αλλά η ικανότητα τους να αυξάνουν την άλιπη μυική μάζα και μυική δύναμη δεν οφείλεται μόνο στη πρωτεΐνη. Παίρνουν μεγάλη βοήθεια από τους κρόκους, όπου βρίσκεται η χοληστερίνη.
 
Αν ανησυχείτε ότι θα αυξηθεί η χοληστερίνη σας τρώγοντας τους κρόκους, έχει αποδειχτεί ότι η χοληστερόλη από τα αυγά μειώνει την LDL(κακή χοληστερόλη) που σχετίζεται με την αθηροσκλήρωση.
αυγα γαλα
 
8. Γάλα (Οργανικό)
 
Περιέχει τόσο πρωτεΐνη ορού γάλακτος όσο και καζεΐνης και είναι πλούσιο στο αμινοξύ γλουταμίνη. Το βιολογικό γάλα έχει περίπου 70% περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από το συμβατικό γάλα
 
9. Κινόα
 
Μια τροφή με πλήρες πρωτεΐνες και με υδατάνθρακα αργή πέψης. Το κινόα έχει συνδεθεί με μια αύξηση στην ινσουλίνη αυξητικού παράγοντα, ένας σημαντικός παράγοντας που σχετίζεται με τη μυϊκή δύναμη και την αύξηση άλιπης μυϊκής μάζας.
 
10. Σπανάκι
 
Μια καλή πηγή γλουταμίνης, το αμινοξύ που είναι σημαντικό για άπαχη μυϊκή ανάπτυξη.
 
Εκτός από την γλουταμίνη, το σπανάκι μπορεί να βοηθήσει στην μυϊκή δύναμη και αντοχή.
 
11. Μήλα
 
Οι αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που περιέχουν τα μήλα συμβάλλουν στην αύξηση της μυϊκής δύναμης και εμποδίζουν την μυϊκή κόπωση, επιτρέποντας σας να προπονηθείτε σκληρότερα γιια μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
 
Άλλη έρευνα δείχνει επίσης ότι αυτές οι πολυφαινόλες μπορούν να αυξήσουν την καύση λίπους. Γι'αυτό είναι μια καλή ιδέα να τρώτε μήλα πριν από την προπόνηση σας.
 
12, Ελληνικό γιαούρτι
 
Το ελληνικό γιαούρτι έχει περισσότερη πρωτεΐνη (20 γραμμάρια ανά φλιτζάνι) και λιγότερους υδατάνθρακες (9 γραμμάρια ανά φλιτζάνι) από το κανονικό γιαούρτι (16 γραμμάρια πρωτεΐνης, 16 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά φλιτζάνι)
 
Επίσης είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης καζεΐνης.
 
www.totalfitness.gr/

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Αύξηση μυικής μάζας για την περίοδο του χειμώνα!
  • Με ποιες τροφές θα αυξήσεις την όρεξη για προπόνηση
  • 8 τροφές που ρίχνουν στα τάρταρα την τεστοστερόνη σου
  • 9 τροφές που σε ανεβάζουν και σου δίνουν δύναμη
  • Οι τροφές-καύσιμα που χρειάζεσαι στις προπονήσεις σου
  • Ρυθμίστε την χοληστερόλη με σωστή διατροφή – Τι πρέπει να τρώτε!
loading...