Πώς θα ρίξεις την κοιλιά χωρίς να λιώσεις στη γυμναστική

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Δέκα απλές διατροφικές συνήθειες που θα σε απαλλάξουν από το λίπος.

Ιατρική διαπίστωση: Δεν αρκεί να τρως το (πολύ καλό) μήλο σου. Το σώμα σου, για να παραμείνει σφιγηλό χρειάζεται κι άλλα τρόφιμα, που θα το το βοηθήσουν να κάψει το λίπος που το παραμορφώνει.

Το λίπος στην κοιλιά είναι το πιο επικίνδυνο είδος λίπους πάνω σου

Αυτό το θανατηφόρο λίπος τυλίγεται γύρω από τα όργανα βαθιά στην κοιλιά σου, ανεβάζοντας τον κίνδυνο να αναπτύξεις διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια και μεταβολικό σύνδρομο.

 

Αυτό το λίπος μπορείς να το δεις, να το χαϊδέψεις ή να το τσιμπήσεις. Είναι το περίφημο «σωσίβιο», μόνο που δεν σε σώζει από τίποτα. Αντίθετα, σε βυθίζει όλο και περισσότερο στον πάτο της παχυσαρκίας. Ο μόνος τρόπος για να σώσεις την υγεία σου (και την εμφάνισή σου) από το λίπος στην κοιλιά είναι να ακολουθήσεις τις επόμενες 10 οδηγίες.

Κόψε τα αναψυκτικά

Πώς θα ρίξεις την κοιλιά χωρίς να λιώσεις στη γυμναστική

Ακόμα αι τα light. Μια μελέτη στο περιοδικό Diabetes Pro διαπίστωσε ότι τα άτομα που έπιναν δύο ή περισσότερα κουτάκια diet cola κάθε μέρα αύξησαν έξι φορές περισσότερο την περιφέρεια της μέσης τους.Τα αναψυκτικά διαίτης είναι φορτωμένα με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, οι οποίες, όπως λένε οι ερευνητές, ξεγελούν το μεταβολισμόκάνοντάς τον να πιστεύουν ότι πρόκειται για κανονική ζάχαρη. Έτσι, ανεβάζουν τα επίπεδα ινσουλίνης με συνέπεια να οδηγούν το σώμα να αποθηκεύει το λίπος -αντί να το μετατρέπει σε ενέργεια.

 

Τρώγε αυστηρά τρία γεύματα τη μέρα

 

 

Για χρόνια, οι ειδικοί περί της διατροφής επέμεναν στα πολλά, μικρά γεύματα μέσα στο 24ωρο, με στόχο να ενεργοποιείται διαρκώς ο μεταβολισμός και να καις ευκολότερα το λίπος. Τώρα, ορισμένοι επιστήμονες διαφωνούν: μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Hepatholoy αποδεικνύει ότι το τσιμπολόγημα μεταξύ των γευμάτων συμβάλλει στην αύξηση του κοιλιακού λίπους. Η αιτία; Τσιμπολογώντας κάθε τόσο, δεν ελέγχεις τις ποσότητες που καταναλώνεις συνολικά. Οι ερευνητές λένε ότι τρία ισορροπημένα γεύματα αποτελούν πιο ασφαλή τρόπο μείωσης της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων. Το πρωινό παραμένει, φυσικά, το πιο σημαντικό από τα τρία.

 

Βάλε τα καρύδια στη ζωή σου

Πώς θα ρίξεις την κοιλιά χωρίς να λιώσεις στη γυμναστική

Τα κορεσμένα λίπη, το είδος των λιπών που θα βρεις στα τηγανητά ή προμαγειρεμένα φαγητά και το κόκκινο κρέας, πυροδοτούν ορισμένα γονίδια που αυξάνουν την αποθήκευση του λίπους στην κοιλιά, λένε οι γιατροί. Τα πολυακόρεστα λίπη, από την άλλη πλευρά, ενεργοποιούν τα γονίδια που μειώνουν την αποθήκευση λίπους και βελτιώνουν το μεταβολισμό της ινσουλίνης. Με μια φράση: τα καρύδια σε σώζουν από όλο αυτό το μπελά. Τρώγε τα ωμά σαν σνακ, σε τρίμματα μέσα στο πρωινό μπολ με τη βρώμη και το γάλα, ή σε κομματάκια ανακατεμένα με την πράσινη σαλάτα σου.

 

Ξέχνα τον κακό μπελά του CrossFit

Πώς θα ρίξεις την κοιλιά χωρίς να λιώσεις στη γυμναστική

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Obesity βρήκε πως τα άτομα που συμμετείχαν σε προγράμματα συνεχόμενης ή διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης είχαν απώλεια κοιλιακού λίπους κάτω από 0.8% σε διάστημα 12 εβδομάδων. Στο ίδιο διάστημα, εκείνοι που μπήκαν σε ένα πρόγραμμα διατροφής για απώλεια λίπους και εκτελούσαν ήπιες αεροβικές ασκήσεις επί 45 λεπτά τη μέρα, έχασαν πάνω από 3% κοιλιακού λίπους.

Γέμισε τα ντουλάπια της κουζίνας σου με όσπρια

Πώς θα ρίξεις την κοιλιά χωρίς να λιώσεις στη γυμναστική

Υπάρχουν πράγματι χάπια διατροφής, που καίνε το λίπος. Βρίσκονται εν αφθονία στη φύση και λέγονται φασόλια. Μια μελέτη από ερευνητές του Wake Forest Baptist Medical Center βρήκαν ότι για κάθε 10 γραμμάρια διαλυτών φυτικών ινών (δηλαδή όσπρια και δη φασόλια) που μπαίνουν στο στομάχι σου, το σπλαχνικό λίπος μειώνεται κατά 3,7% σε διάστημα πέντε ετών. Τι να προσέξεις μόνο; Τη μεγάλη ποσότητα. Γιατί; Πολύ πρήξιμο και πολλά αέρια...

Κάνε τον καφέ σου πράσινο (τσάι)

Πώς θα ρίξεις την κοιλιά χωρίς να λιώσεις στη γυμναστική

Αυτό που κάνει το πράσινο τσάι τόσο φιλικό με την περιφέρεια της κοιλιάς σου είναι οι ενώσεις που περιέχει. Οι κατεχίνες έχουν την ιδιότητα να αποδεσμεύουν το λίπος από τα λιποκύτταρα(δημιουργούνται κυρίως στην κοιλιά), και στη συνέχεια επιταχύνουν την καύση τους μέσω του ήπατος. Σε μια πρόσφατη μελέτη, οι συμμετέχοντες που συνδύασαν καθημερινή κατανάλωση 4-5 φλιτζανιών πράσινου τσαγιού μαζί με αερόβια άσκηση επί 25 λεπτά, έχασαν 2 κιλά περισσότερα από εκείνους που γυμνάζονταν στον ίδιο χρόνο χωρίς να έχουν πιει πράσινο τσάι.

 

Μυήσου στα ανεπεξέργαστα τρόφιμα

Πώς θα ρίξεις την κοιλιά χωρίς να λιώσεις στη γυμναστική

Δεν είναι οι υδατάνθρακες αυτοί καθαυτοί που παχαίνουν, αλλά το είδος των υδατανθράκων που καταναλώνεις, λένε οι ερευνητές. Μια μελέτη του πανεπιστημίου Tufts διαπίστωσε ότι οι όσοι έτρωγαν τρεις ή περισσότερες μερίδες δημητριακών ολικής αλέσεως καθημερινά - βρώμη, κινόα (εικόνα), μαύρο ρύζι ή μακαρόνια - είχαν 10% λιγότερο λίπος στην κοιλιά από εκείνους που έτρωγαν την ίδια ποσότητα θερμίδων από επεξεργασμένους υδατάνθρακες (άσπρο ψωμί, άσπρο ρύζι, άσπρα ζυμαρικά). Ο λόγος βρίσκεται στις πλούσιες ίνες αργής καύσης που έχουν οι ανεπεξέργαστες τροφές.

Βάλε κι άλλο πιπέρι στο φαγητό σου

Πώς θα ρίξεις την κοιλιά χωρίς να λιώσεις στη γυμναστική

Μια ισχυρή ένωση που βρίσκεται στο μαύρο πιπέρι, η πιπερίνη, χρησιμοποιείται για αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική της Ανατολής για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των νόσων του στομάχου. Επιπλέον, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η πιπερίνη έχει την ιδιότητα να παρεμβαίνει στο σχηματισμό νέων λιποκυττάρων, καταλήγοντας σε μείωση του σωματικού λίπους και των επιπέδων ολικής χοληστερόλης.

Το τηγάνι σου θα καψουρευτεί το κοκκοφοινικέλαιο

Πώς θα ρίξεις την κοιλιά χωρίς να λιώσεις στη γυμναστική

Τι μπορεί να κάνει τα τηγανητά σου να μυρίζουν σαν τροπική παραλία και την κολιά σου να μοιάζει με κοιλιά καλογυμνασμένου σέφερ; Το λάδι καρύδας. Αυτό που κάνει το κοκκοφοινικέλαιο ανώτερο από τα άλλα λίπη είναι τα τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας. Σε αντίθεση με τα λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας που βρίσκονται σε ζωικές πηγές κορεσμένου λίπους, το λάδι καρύδας δεν αυξάνει τη χοληστερόλη και αντί για λίπος προς αποθήκευση, μετατρέπεται σε λίπος προς καύση - βιολογικά μιλώντας.

Σε μια μελέτη που οργάνωσε η επιστημονική επιθεώρηση Pharmacology, διαπιστώθηκε ότι δύο κουταλιές της σούπας λαδιού καρύδας την ημέρα μειώνουν την περίμετρο της μέσης κατά 2,5 εκατοστά μέσα σε ένα μήνα. Επιπλέον, το υψηλό σημείο καπνού (καίγεται δύσκολα) καθιστά το κοκκοφοινικέλαιο ως το ιδανικό λάδι για κάθε τηγανητή λιχουδιά που ονειρεύεσαι.

http://gr.askmen.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς το σπανάκι και άλλες τρεις τροφές μπορούν να εξαφανίσουν το λίπος στην κοιλιά
  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Ποιος τύπος άσκησης μειώνει περισσότερο το σωσίβιο στην κοιλιά
  • Πώς θα γυμναστείτε με μια απλή μπάλα ακόμα και δίπλα στη θάλασσα (video)
  • Οι μύες που γυμνάζονται στο κολύμπι (video)
  • Τα καλοκαιρινά «λάθη» που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά
loading...