ΠΙΠΕΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Θυμάσαι την τελευταία φορά που έπεσε στο πιάτο σου λίγο παραπάνω πιπέρι απ’ όσο ήθελες; Ισως το ατύχημα να μην ήταν τόσο κακό όσο πίστευες μέχρι τώρα: εκτός από το κάψιμο στη γλώσσα, που κάποιοι το επιδιώκουν κι άλλοι το φοβούνται, τα μπαχαρικά μπορούν να σε βοηθήσουν να κάψεις το περιττό λίπος και να ανεβάσουν σημαντικά τον μεταβολικό σου ρυθμό. Επίσης, τα περισσότερα από αυτά είναι πλούσια σε μαγγάνιο, βιταμίνη Κ, φυτικές ίνες, σίδηρο, χρώμιο και ασβέστιο. Εκτός αυτού, πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως πολλά μπαχαρικά έχουν έντονη αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, που μπορεί να προσφέρει αντικαρκινική προστασία στον οργανισμό σου, ενισχύοντας παράλληλα τη λειτουργία του νευρικού σου συστήματος. Ξεκίνα, λοιπόν, να καίγεσαι βάζοντας στο καθημερινό μενού αυτά τα προχωρημένα μείγματα μπαχαρικών, που θα βελτιώσουν την υγεία σου χωρίς να σου προσθέσουν θερμίδα.

 

ΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΜEΙΞΗ

Τα μείγματα μπαχαρικών κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στη δυτική γαστρονομία. Οι άνθρωποι έχουν περάσει αιώνες δοκιμάζοντας συνδυασμούς μυρωδικών και μπαχαρικών, ώστε να δώσουν τα ιδιαίτερα αρωματικά χαρακτηριστικά στις κουζίνες τους. Σήμερα που οι πιθανοί συνδυασμοί έχουν λίγο-πολύ δοκιμαστεί, πρέπει να εκμεταλλευτείς αυτήν τη γνώση στο βασίλειο της κουζίνας σου. Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια μικρή ποσότητα από αυτά τα φημισμένα μείγματα μπαχαρικών, για να προσθέσεις πολυπλοκότητα και μυστήριο στη γεύση του γεύματός σου.

Ακολουθούν τα 4 αγαπημένα μου μείγματα, που θα απογειώσουν ό,τι πιάτο φτιάχνεις.

1. Ζαατάρ / Μέση Ανατολή
Υλικά
 
Οι αρωματικές ιδιότητες αυτού του μείγματος οφείλονται κυρίως στο άγριο θυμάρι, που δίνει έντονη γεύση. Ταιριάζει τέλεια με ένα κρεμώδες χούμους και με τα ντιπ, που έχουν ως βάση το γιαούρτι.
Δοκίμασέ το με
- Ξεροψημένη Πίτα
- Ψητό Κοτόπουλο
- Ψητές Μελιτζάνες
- Ποπ Κορν
2. Ποικιλία με 5 Κινέζικα Μπαχαρικά / Κίνα
Υλικά
 
 
Ο γλυκάνισος θα φέρει στο στόμα σου τη γεύση της γλυκόριζας, οπότε χρησιμοποίησε μικρότερη ποσότητα από αυτήν που πιστεύεις ότι χρειάζεται. Αν δεν το χρησιμοποιήσεις με μέτρο, το γεύμα σου θα γίνει πικρό. 
Δοκίμασέ το με
- Παϊδάκια στη Σχάρα
- Ψητό Στήθος Κοτόπουλου
- Βοδινό στην Κατσαρόλα
3. Γκαράμ Μασάλα / Ινδία
Υλικά
 
Τα συστατικά της συνταγής εξαρτώνται από την περιοχή της Ινδίας, από την οποία προέρχονται. Συνήθως, το αποτέλεσμά της είναι ένα αρκετά καυτερό γεύμα. Χρησιμοποίησέ το ενώ μαγειρεύεις, αλλά και λίγο πριν σερβίρεις το πιάτο.
Δοκίμασέ το με
- Πιλάφι
- Σοταρισμένο Σπανάκι
- Αρνί στην Κατσαρόλα
- Ψητό Κουνουπίδι
4. Ντούκα / Αίγυπτος
Υλικά
 
Στα αραβικά Ντούκα σημαίνει «κοπάνημα». Η υφή του μείγματος είναι ελαφρώς τραγανή και μπορεί να σου θυμίσει ψίχουλα τριμμένου ψωμιού. Γευστικά θα προσθέσει μια πινελιά ξηρών καρπών.
Δοκίμασέ το με
- Ψητά Καρότα
- Ψητό Κοτόπουλο
- Ψητό Σολομό
- Αυγά Μάτια
 
 
www.menshealth.gr/
 
 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Σαρακοστή και νηστεία: Τι τρώτε και τι όχι!
  • Καθαρά Δευτέρα: τι να φάμε, τι να προσέξουμε
  • Οι 6 υπερτροφές που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου φέτος την άνοιξη
  • Αμύγδαλα vs Καρύδια: Θερμίδες και διατροφική αξία!
  • Τα 5 αγχολυτικά «φάρμακα» της φύσης
  • Μικρές συμβουλές για να μην πάρετε περιττά κιλά στις γιορτές!
loading...