Το ψωμί δεν… παχαίνει!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πρόκειται για το μεγάλο αναπάντητο ερώτημα όλων, και κυρίως των γυναικών. Το ψωμί παχαίνει; Έτσι, τουλάχιστον τείνουν να πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι και δη οι γυναίκες. Σύμφωνα με μεγάλη ΕΡΕΥΝΑ Αυστραλών επιστημόνων, το 20% των γυναικών νοιώθουν ενοχές όταν τρώνε ψωμί, το 28% το λατρεύουν, αλλά το αποφεύγουν για να μην παχύνουν, το 58% πιστεύουν ότι τις παχαίνει, το 15% το περιορίζουν και στα παιδιά τους και το 43% το αποφεύγουν όταν κάνουν δίαιτα.

Επιπλέον, περισσότερες από τις μισές γυναίκες νοιώθουν μπερδεμένες σχετικά με το αν πρόκειται τελικά για μία 
υγιεινή τροφή ή όχι. Αυτά είναι κάποια από τα αποτελέσματα μίας πολύ μεγάλης αυστραλέζικης μελέτης που συμπεριέλαβε περισσότερες από 1000 γυναίκες μεταξύ 25 και 65 ετών με στόχο να καταρρίψει τους μύθους σχετικά με το ψωμί.

Από τη μελέτη φάνηκε ακόμη ότι το 83% των γυναικών το καταναλώνουν ούτως ή άλλως γιατί το βρίσκουν πολύ νόστιμο αλλά ότι παρ’ όλα αυτά, περισσότερες από το 1/3 αναζητούν πιο υγιεινές επιλογές για να αντικαταστήσουν το ψωμί.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι το πρόβλημα -όλη αυτή η πολεμική απέναντι στο ψωμί και μαζί διάφορες παρανοήσεις- ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν βγήκε η 
δίαιτα Άτκινς
, καθώς και όλες οι δίαιτες που ενοχοποιούσαν τους υδατάνθρακες

Τονίζουν λοιπόν ότι το ψωμί, όταν το έχουμε επιλέξει σωστά, και συστήνουν το ολικής άλεσης, είναι μία πολύ υγιεινή επιλογή, που μας δίνει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες, ενέργεια, μαγνήσιο και σίδηρο. Εξηγούν ότι βοηθά στην υγεία του εντέρου και υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία ότι το ψωμί παχαίνει.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Κάψε διπλάσιες θερμίδες με kettlebells
  • Kάψε 430 θερμίδες σε 30 λεπτά!
  • Έξυπνοι τρόποι για να γλιτώσεις έως και 2.000 θερμίδες
  • Αμύγδαλα vs Καρύδια: Θερμίδες και διατροφική αξία!
  • Ποιές θερμίδες να προσέχεις στις γιόρτες
  • Οι θερμίδες που έχουν τα γλυκά των Χριστουγέννων
loading...