Επιλέξτε τους σωστούς υδατάνθρακες για να χάσετε βάρος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μια συχνή και ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση πολλών ατόμων που ασχολούνται με δίαιτες αδυνατίσματος είναι ότι οι υδατάνθρακες παχαίνουν και άρα τα τρόφιμα που τους περιέχουν πρέπει να ελαχιστοποιούνται κατά τη διάρκεια εφαρμογής προγραμμάτων απώλειας βάρους αλλά και μετέπειτα προκειμένου να διατηρηθεί η απώλεια. 

Η άποψη αυτή σαφώς δεν είναι σωστή και πάμε να δούμε γιατί;

Οι υδατάνθρακες αποτελούν τη βάση της μεσογειακής διατροφής και απαντώνται στις εξής ομάδες τροφίμων γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια και αμυλούχα λαχανικά. Αμέσως αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντική είναι η κατανάλωση αυτών των τροφίμων για την εφαρμογή μιας ισορροπημένης και πλήρης σε θρεπτικά συστατικά διατροφής.


Οι υδατάνθρακες όμως απαντώνται και σε άλλα τρόφιμα όπως τα αναψυκτικά, οι τυποποιημένοι χυμοί εμπορίου, τα γλυκά, τα ροφήματα με βάση τη ζάχαρη και σε άλλα προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.


Οι υδατάνθρακες της πρώτης ομάδας τροφίμων που αναφέρθηκε συνοδεύονται από υψηλά ποσοστά ινών, βιταμινών και μετάλλων και το θερμιδικό περιεχόμενο των τροφίμων που τους περιέχουν είναι χαμηλό.


Αντίθετα, οι υδατάνθρακες της δεύτερης ομάδας τροφίμων που αναφέρθηκε δεν συνοδεύονται από υψηλής ποιότητας θρεπτικά συστατικά και το θερμιδικό περιεχόμενο των τροφίμων που τους περιέχουν είναι σημαντικό υψηλό.


Οι υδατάνθρακες πρέπει να παρέχουν το 45-55% των καθημερινών αναγκών μας σε θερμίδες. Επομένως, η διαφορά έγκειται στην προέλευση των υδατανθράκων και άρα στα τρόφιμα που επιλέγουμε να καταναλώσουμε.


Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

http://www.fitnesspulse.gr/

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν τρώτε 100 γρ. παντζάρια την ημέρα;
  • Γιατί κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να πάρουν βάρος;
  • Γιατί έχει μεγάλη σημασία η ώρα που τρως πρωινό
  • Χτίστε καθαρή μυϊκή μάζα ακολουθώντας ένα κύκλο υδατανθράκων
  • Αυτή είναι η χειρότερη ώρα για φαγητό
  • Κοιλιακοί δίχως να πατήσεις στο γυμναστήριο
loading...