Είναι το σούσι ένας υγιεινός τρόπος για να χάσεις βάρος;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Οι σταρ το έχουν δοκιμάσει. Έχει όμως το σούσι τη δυνατότητα να σε κάνει πραγματικά να χάσεις κιλά;

 

Είναι υγιεινό το σούσι; Ποιό είναι το ρίσκο αν φας πολύ;

Πέρα από το ότι περιέχει πολύ λίπος, το σούσι έχει σχέση και με διάφορα προβλήματα υγείας. Ένα από αυτά προέρχεται από τις μεγάλες ποσότητες υδράργυρου που περιέχεται στον τόνο. Αυτό αποτελεί κυρίως πρόβλημα για μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες καθώς και νέες μητέρες που θηλάζουν, αν καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες.

 

Ο πιο ασφαλής τρόπος για να τρως όσο σούσι θέλεις (μην το παρακάνεις κιόλας) είναι να παγώσεις το ωμό ψάρι για τουλάχιστον 24 ώρες σε θερμοκρασία χαμηλότερη των -15 βαθμών Κελσίου. Με αυτόν τον τρόπο καταστρέφονται τα παράσιτα που μπορεί να έχουν εγκατασταθεί σε αυτό.

 

Υγιεινές επιλογές σούσι

Όπως συμβαίνει με κάθε είδος κουζίνας δεν υπάρχει μονολεκτική απάντηση στην ερώτηση: “Είναι το σούσι υγιεινό για απώλεια βάρους;”.  Κάποια είδη είναι πολύ καλύτερα από άλλα για χάσιμο κιλών ενώ κάποια άλλα θα πρέπει να αποφεύγονται.

 

Προσπάθησε να αποφύγεις όλες τις παχυντικές σάλτες που συνοδεύουν συνήθως το σούσι και ξεκίνα πάντα το γεύμα σου σε ένα σούσι εστιατόριο με μία παραδοσιακή σούπα. Με λιγότερες θερμίδες και περισσότερες ίνες δε θα σε αφήσει να κάνεις τρέλες αργότερα με το σούσι.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πού πάει το λίπος όταν χάνουμε βάρος;
  • Τα 6 θαλασσινά που βοηθούν στην απώλεια βάρους!
  • Σε ποιες περιπτώσεις παίρνουμε βάρος από τη γυμναστική;
  • Τα βραδινά σνακ που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος
  • Μπορώ να χάσω βάρος χωρίς άσκηση;
  • Ποια είναι η ιδανική διάρκεια της γυμναστικής αν θέλεις να αδυνατίσεις;
loading...