Το καλοκαίρι γυμναστείτε διασκεδάζοντας

  • Κατηγορία Summer fun
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Οι διακοπές δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για να χαλαρώσουμε και να γεμίσουμε τις «μπαταρίες» μας αλλά και για να παραμείνουμε σε φόρμα. Εκμεταλλευτείτε την. 

Επιλέξτε αθλητικές δραστηριότητες που δεν απαιτούν ιδιαίτερη τεχνική ή πιο δύσκολες ανάλογα με τη φυσική κατάσταση και τη διάθεσή σας και γυμναστείτε μόνοι ή με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Ό,τι και να διαλέξετε είναι σίγουρο ότι θα διασκεδάσετε και θα βρείτε τη φόρμα σας. 

Περπάτημα στην παραλία
Το περπάτημα στην άμμο είναι πολύ καλή εξάσκηση ειδικά για τα πόδια, ενώ αν το εναλλάσσετε με τρέξιμο θα κάψετε αρκετό λίπος και θα τονώσετε όλο σας το σώμα. Αν προτιμήσετε το περπάτημα στη θάλασσα, φροντίστε το νερό να φτάνει μέχρι τη μέση της γάμπας σας ώστε να δημιουργείται μεγαλύτερη αντίσταση. Ξεκινήστε χαλαρά και εξασκηθείτε για περίπου 45 λεπτά.

Κολύμπι
Κολυμπήστε περίπου για μία ώρα κατά μήκος της παραλίας και όχι προς τα βαθιά για να μπορείτε να γυρίσετε πίσω εύκολα σε περίπτωση που κουραστείτε, χωρίς να κινδυνέψετε. Ξεκινήστε με ελεύθερο και συνεχίστε με ύπτιο ή κρόουλ.

Παιχνίδια στην αμμο...
Αν θέλετε κάτι πιο διασκεδαστικό, προτιμήστε τις ρακέτες, το beach volley και το beach soccer (ποδόσφαιρο στην άμμο). Παίζοντας για περίπου μία ώρα θα τονώσετε τους μυς σας και θα βελτιώσετε αισθητά τη φυσική σας κατάσταση. 

...και στο νερό
Το κανό, η μπανάνα και το ποδήλατο θαλάσσης είναι επίσης από τους πιο ευχάριστους τρόπους για να γυμναστείτε. Το κανό βοηθά στην εξάσκηση των χεριών, των ποδιών, του στήθους και της πλάτης. Το ποδήλατο θαλάσσης δυναμώνει ιδιαίτερα τα πόδια και σφίγγει τους γλουτούς, ενώ η μπανάνα βοηθάει να αποκτήσουμε ισορροπία και να σφίξουμε χέρια, πόδια και γλουτούς. 

Extreme sports 
Αν αγαπάτε την περιπέτεια, επιλέξτε ανάμεσα σε θαλάσσιο σκι, wind surfing, kite surf, ιστιοπλοΐα και κωπηλασία, τα οποία ωστόσο προϋποθέτουν κάποιες τεχνικές γνώσεις. Γι’ αυτό απευθυνθείτε στους ειδικούς που θα βρείτε στις παραλίες. Αυτού του είδους τα σπορ θα σας βοηθήσουν να γυμνάσετε όλους τους μυς σας και να κάνετε περισσότερες καύσεις σε σχέση με τις πιο συμβατικές μορφές εξάσκησης.

Ανακαλύψτε το βυθό
Αν λατρεύετε τη θάλασσα, μπορείτε να κάνετε καταδύσεις και υποβρύχιο ψάρεμα. Εκτός του ότι η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη, θα γυμνάσετε εντυπωσιακά και όλο σας το σώμα. Να θυμάστε όμως ότι πρόκειται για δύο αθλήματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε χωρίς παρέα.

Διακοπές στο βουνό 
Αν προτιμάτε το βουνό, σίγουρα ένας πολύ καλός τρόπος εκγύμνασης είναι το περπάτημα στα μονοπάτια σε συνδυασμό με jogging. Αν θέλετε κάτι πιο έντονο, προτιμήστε το ποδήλατο βουνού ή γραφτείτε στον πιο κοντινό σύλλογο για να κάνετε αναρρίχηση.

Γυμναστική στην πισίνα
Αν το ξενοδοχείο που μένετε έχει πισίνα, μπορείτε να συμμετέχετε στα προγράμματα water aerobic ή aqua yoga που είναι πολύ πιθανό να διαθέτει ή να γυμναστείτε μόνες σας ακολουθώντας κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα από DVD γυμναστικής που θα έχετε «μελετήσει» από πριν.

Της Ανθής Αγγελοπούλου
Με τη συνεργασία του Σταμάτη Βρεττού, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής

πηγή: www.myworld.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τι πρέπει να κάνεις μετά τη γυμναστική για να δεις άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σου
  • Πως να παραμείνεις fit τα Χριστούγεννα
  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε όταν κάνουμε σεξ το καλοκαίρι
  • Πώς θα γυμναστείτε με μια απλή μπάλα ακόμα και δίπλα στη θάλασσα (video)
  • Συμβουλές για να κάνετε το καλοκαιρινό τρέξιμο διασκεδαστικό και ασφαλές
loading...