Δες τι κάνεις λάθος το πρωί και σου χαλάει τη μέρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μπορεί ποτέ να μην φανταζόσουν ότι θα ήσουν από αυτούς τους ανθρώπους που είναι τόσο κολλημένοι με το smartphone τους αλλά η πραγματικότητα είναι πως είσαι εθισμένη.

 

Μάλιστα, έχει και όνομα αυτό που έχεις. Λέγεται Nomophibia (ο φόβος που νιώθεις όταν είσαι μακριά από το κινητό σου).

Ενώ παλιότερα ξυπνούσες το πρωί, έτρωγες το πρωινό σου ήρεμη και ξεκινούσες την ημέρα σου, τώρα αφού ξυπνήσεις, μένεις στο κρεβάτι και μπαίνεις στο instagram και το facebook για να "τσεκάρεις" τι έχει γίνει από τη στιγμή που έπεσες για ύπνο. Μάλιστα, μία πρόσφατη έρευνα έδειξε πως οι 4 στους 5 χρήστες των smartphone τσεκάρουν τα κινητά τους στα 15 πρώτα λεπτά από τη στιγμή που θα ξυπνήσουν. Πρόκειται για μία λιπηρή διαπίστωση αν σκεφτεί κανείς πως ο τρόπος που θα ξυπνήσεις συνήθως καθορίζει και την υπόλοιπη μέρα σου ενώ το πώς ζεις σήμερα επηρρεάζει την αυριανή ζωή σου. Θέλεις πραγματικά να ζεις έτσι; Αν όχι, δες πώς πρέπει να ξυπνάς τα πρωινά σου..

 

Ξεκίνα όμορφα την ημέρα σου

Πριν πατήσεις τα πόδια σου στο πάτωμα κάτσε ένα λεπτό και σκέψου τρία πράγματα για τα οποία αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη (μπορεί να αισθάνεσαι για τη δουλειά σου, για την οικογένειά σου ή για τον σύντροφό σου που σε περιμένει με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ στο σαλόνι). Το να ξεκινάς την ημέρα σου με θετική διάθεση είναι το κλειδί για μία όμορφη μέρα.

Οραματίσου την ιδανική μέρα για σένα

Οραματίσου για ένα λεπτό πώς θα ήθελες να εξελιχθεί η μέρα σου. Σκέψου κάτι που θα ήθελες να σου συμβεί και κάν'το εικόνα μέσα στο μυαλό σου.

Κουνήσου

Μπορεί να μην έχεις χρόνο για μία πλήρη προπόνηση το πρωί αλλά σίγουρα έχεις 10 λεπτά να κάνεις μερικές ασκήσεις. Μπορείς ακόμα και να χορέψεις βάζοντας λίγη μουσική στο ραδιόφωνο.

Βγάλε το smartphone από το πρωινό σου ξύπνημα και ζήσε στο παρόν. Η ζωή είναι τόσο πολύτιμη για να χαραμίζεις έστω και 10 λεπτά κάνοντας κάτι που στην πραγματικότητα δεν έχει καμία ουσία.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Το θαυματουργό φρούτο που μπορεί να καταπολεμήσει το δυσάρεστο πρήξιμο
  • Οι συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων πριν τις 8 το πρωί
  • Γιατί κάνει καλό να περπατάμε ξυπόλητοι στην άμμο
  • Τα υγιεινά σνακ που κόβουν την όρεξη στην παραλία
  • Ποιο υγιεινό snack αφαιρεί πόντους από τη μέση;
  • Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προπόνηση σε υψηλές θερμοκρασίες
loading...