Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63
  • JFile: :read: Αδυναμία ανοίγματος αρχείου: /home/ifitnessbook/public_html/media/k2/assets/js/k2.frontend.js?v=2.8.0&sitepath=/
mobadv

Τα νούμερα της παχυσαρκίας από το 1980 έως σήμερα σε όλο τον κόσμο!

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το 2014, πάνω από 1,9 δισεκατομμύρια ενήλικες, 18 ετών και άνω, ήταν υπέρβαρα. Από αυτούς πάνω από 600 εκατομμύρια ήταν παχύσαρκοι...

 

39% των ενηλίκων ηλικίας 18 ετών και άνω ήταν υπέρβαροι το 2014, και το 13% ήταν παχύσαρκοι. Το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε χώρες όπου το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από ό, τι λιποβαρή.

 

42 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι το 2013. Η παχυσαρκία μπορεί να προληφθεί. Τι είναι υπέρβαροι και της παχυσαρκίας; Το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία ορίζεται ως ανώμαλη ή υπερβολική συσσώρευση λίπους που μπορεί να βλάψει την υγεία.

 

Ορισμένες πρόσφατες παγκόσμιες εκτιμήσεις που ακολουθούν...

 

Το 2014, πάνω από 1,9 δισεκατομμύρια ενήλικες, 18 ετών και άνω, ήταν υπέρβαρα. Από αυτούς πάνω από 600 εκατομμύρια ήταν παχύσαρκοι. Συνολικά, περίπου το 13% του παγκόσμιου πληθυσμού των ενηλίκων (11% των ανδρών και 15% των γυναικών) ήταν παχύσαρκοι το 2014.

 

Το 2013, 42 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Μόλις θεωρείται ένα πρόβλημα χώρα υψηλού εισοδήματος, το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία είναι τώρα σε άνοδο σε χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες, ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές.

 

Στις αναπτυσσόμενες χώρες με αναδυόμενες οικονομίες (χαρακτηριστεί από την Παγκόσμια Τράπεζα ως χώρες χαμηλότερου και μεσαίου εισοδήματος) ο ρυθμός αύξησης της παιδικής παχυσαρκίας και η παχυσαρκία έχει πάνω από 30% υψηλότερη από εκείνη των ανεπτυγμένων χωρών.

 

Το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία συνδέονται με περισσότερους θανάτους σε όλο τον κόσμο από λιποβαρή. Το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε χώρες όπου το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους (αυτό περιλαμβάνει όλα τα υψηλά εισοδήματα και οι περισσότερες χώρες μεσαίου εισοδήματος).

 

 

{fcomments}<

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως το ασβέστιο βοηθά να χάσουμε κιλά
  • SOS για τα αναψυκτικά με γλυκαντικές ουσίες
  • Γιατί οφείλεις στον εαυτό σου να αρχίσεις το τρέξιμο
  • Γι' αυτό τρώτε κόκκινη πιπεριά!
  • Ρεσβερατρόλη: Ρυθμίζει την ορμόνη που ευθύνεται για την παχυσαρκία
  • Η έλλειψη ύπνου οδηγεί στην παχυσαρκία. Tου Επαμεινώνδα Χριστόπουλου
loading...