ΚΙΝΗΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ζουν ανάμεσά μας

 

 

 

Εκτός κι αν πλένεις τα χέρια σου πριν πιάσεις το τηλέφωνο, έχε κατά νου ότι το 20-30% των μικροβίων που συχνάζουν στην οθόνη αφής σου κάνουν και μια βόλτα στα χέρια σου. Τουλάχιστον, αυτό μας διαβεβαιώνει ο Tim Julian, συγγραφέας μιας σχετικής μελέτης στο Journal of Applied Biology. Πολλά κινητά διαθέτουν επιφάνειες φτιαγμένες από Gorilla Glass, ένα υλικό που καθαρίζεται με μαντιλάκι μετά τη χρήση. 

Τίνος είσαι συ;

Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι ανήκεις στο κινητό σου περισσότερο απ’ ό,τι ανήκει αυτό σε σένα; Ερευνητές από τη Φινλανδία βρήκαν ότι ο μέσος άντρας το τσεκάρει κάθε πέντε λεπτά, ακόμη και τις ώρες που αποκλείεται να του έχει στείλει κάποιος μήνυμα. Δοκίμασε να κάνεις μικρά διαλειμματάκια μες στη μέρα αδιαφορώντας για την ύπαρξή του και θα δεις ότι η κοινωνική σου ζωή δεν εξαρτάται αποκλειστικά από αυτό.

Ωχ, το Μάτι μου! 

Η ακτινοβολία της οθόνης και το ιδιαίτερα μικρό μέγεθος της γραμματοσειράς στα περισσότερα κινητά μπορούν να προκαλέσουν από ξηροφθαλμία έως και πονοκεφάλους. O Mark Rosenfield, ερευνητής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, κρούει τον κώδωνα κινδύνου και σε συμβουλεύει να μεγαλώσεις το μέγεθος της γραμματοσειράς, διατηρώντας μάλιστα και απόσταση 40 εκατοστών από τη συσκευή κάθε φορά που διαβάζεις ένα νέο μήνυμα. 

Αρρωστημένη Σχέση

Τελικά, μήπως η χαρά τού να είσαι στη διάθεση του κόσμου 24 ώρες το 24ωρο περισσότερο σε δεσμεύει παρά σε απελευθερώνει; Σου συμβαίνει και σένα να πιάνεις το κινητό σου νομίζοντας ότι άκουσες τον ήχο της κλήσης ή του εισερχόμενου μηνύματος, ενώ στην πραγματικότητα τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί; Αν ναι, μάλλον χρειάζεσαι επειγόντως διακοπές από τη συσκευή σου. Δες αν αντέχεις με κλειστό κινητό μια ώρα τη μέρα. Αν όλα πάνε καλά, βάλε τον πήχη λίγο ψηλότερα.

 

http://www.menshealth.gr/

 

 

{module[340]}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πόσο και πότε είναι επικίνδυνες οι τηγανιτές πατάτες;
  • Τι είναι το σύνδρομο burnout και για ποιοι κινδυνεύουν;
  • Από τι κινδυνεύουν τα ζευγάρια που βλέπουν πορνό;
  • Κίνδυνος οι κεφαλιές για την υγεία των ποδοσφαιριστών!
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Τι κίνδυνο κρύβει το μετρό για την υγεία σας
  • Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο της νεφρικής νόσου
loading...