Η φυσική άσκηση ενδυναμώνει το ψυχικό well-being. Του Επ. Χριστόπουλου

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι έφηβοι που συμμετέχουν σε φυσική σωματική δραστηριότητα εμφανίζουν γενικά λιγότερα προβλήματα ψυχικής υγείας. Τώρα έρχεται μια έρευνα από το Ολλανδικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και Τοξικομανίας που επιβεβαιώνει αυτή τη γενική αίσθηση. 
Οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν ψυχολογικούς μηχανισμούς που διέπουν αυτή τη «σχέση». Ρωτήθηκαν πάνω από 7000 έφηβοι Ολλανδοί μαθητές, ηλικίας 11 έως 16 ετών, οι οποίοι ρωτήθηκαν για σωματική δραστηριότητα, θέματα ψυχικής υγείας, αντίληψη σωματικού βάρους, και τη συμμετοχή σε οργανωμένα αθλήματα. 
Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι οι έφηβοι που ήταν σωματικά αδρανείς εμφάνιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο είτε να εσωτερικεύσουν προβλήματα (όπως η κατάθλιψη και το άγχος) ή να τα εξωτερικεύσουν (όπως η επιθετικότητα και η κατάχρηση ουσιών) είτε και τα δυο. 
Αντιθέτως, οι έφηβοι που συμμετείχαν σε οργανωμένα αθλήματα παρουσίαζαν χαμηλότερο κίνδυνο για προβλήματα ψυχικής υγείας. 
Η μελέτη στην ουσία επιβεβαιώνει τη σημασία των ψυχολογικών και κοινωνιολογικών πτυχών της σωματικής δραστηριότητας. Και όπως φαίνεται, είναι σημαντικό να υπάρχει σωματική, φυσική δραστηριότητα σε κάθε ηλικία. Ειδικά στις νεαρές ηλικίες, που η σχέση των εφήβων με τον υπολογιστή δυναμώνει σε υπερβολικό βαθμό, είναι αναγκαία η φυσική δραστηριοποίηση όχι μόνο για το «χτίσιμο» ενός αρμονικού σώματος, αλλά και για την ψυχική υγεία του νέου. 
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν δεν φας καθόλου κρέας για έναν χρόνο
  • Οι 6 πιο στρεσογόνες στιγμές της ημέρας
  • Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δεν κάνουμε σεξ;
  • Τι ώρες πρέπει να τρώμε για να προστατεύουμε την καρδιά μας
  • To CrossFit έσωσε τη ζωή μιας κοπέλας που ξύπνησε από κώμα!
  • Τα 24 εκπληκτικά οφέλη της Aloe Vera
loading...