Κάπνισμα : Μην ανάβεις τσιγάρο ... το πρωί !!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Γράφει ο Δρ Δημήτρης Ζ. Ψυρρόπουλος

 

 

Οι καπνιστές που ξεκινούν τη μέρα τους με τσιγάρο έχουν υψηλότερα ποσοστά νικοτίνης από αυτούς που το αφήνουν για λίγο αργότερα, ανεξαρτήτως του αριθμού των τσιγάρων που καπνίζουν.

 

 

Αμερικανοί επιστήμονες από το PennStateCollegeofMedicineμέτρησαν σε καπνιστές τα επίπεδα κοτινίνης, ενός υποπροϊόντος της νικοτίνης που, όπως έχει αποδειχθεί, αντανακλά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων. Όπως διαπίστωσαν, όσοι περίμεναν να καπνίσουν μετά το πρωινό γεύμα, είχαν μειωμένες ποσότητες της συγκεκριμένης χημικής ουσίας.

 

 

Στην έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο CancerEpidemiology, BiomarkersandPrevention, συμμετείχαν περισσότερα από 350 υγιή άτομα που κάπνιζαν 20 τσιγάρα την ημέρα. Τα επίπεδα της κοτινίνης παρουσίαζαν μεγάλες διαφορές, με τα υψηλότερα ποσοστά να είναι σχεδόν 75 φορές μεγαλύτερα από τα χαμηλότερα. Τα υψηλότερα ποσοστά, πάντως, εντοπίστηκαν μεταξύ αυτών που άναβαν τσιγάρο μέσα στα πρώτα 30 λεπτά από το πρωινό εγερτήριο.

 

 

Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν την αιτία, ωστόσο πιστεύουν ότι οφείλεται στο γεγονός ότι αντανακλά έναν πιο... έντονο τρόπο καπνίσματος αυτών που το πρώτο πράγμα που κάνουν όταν ξυπνούν είναι να καπνίσουν, καθώς φαίνεται ότι η εξάρτησή τους είναι μεγαλύτερη.

 

 

«Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται πιο εντατική παρέμβαση από τους άλλους καπνιστές προκειμένου να το κόψουν σε συνεχιζόμενη ή μόνιμη βάση», εξήγησε ο συντάκτης του άρθρου, JoshuaMuscat, καθηγητής δημόσιας υγείας στο PennStateCollegeofMedicine. «Δεν είναι όλοι οι καπνιστές το ίδιο και η προσέγγιση για τη μείωση του καπνίσματος πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ατομικές συνήθειες καπνίσματος, όπως την ένταση και τη συχνότητα, την επιθυμία και τα σωματικά συμπτώματα».

 

 

Πηγές: Prevention (Γ. Γκαντή)

 

http://kardiologika.blogspot.gr/

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Το θαυματουργό φρούτο που μπορεί να καταπολεμήσει το δυσάρεστο πρήξιμο
  • Οι συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων πριν τις 8 το πρωί
  • Γιατί κάνει καλό να περπατάμε ξυπόλητοι στην άμμο
  • Τα υγιεινά σνακ που κόβουν την όρεξη στην παραλία
  • Ποιο υγιεινό snack αφαιρεί πόντους από τη μέση;
  • Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προπόνηση σε υψηλές θερμοκρασίες
loading...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ = ΚΑΛΗ ΖΩΗ »