Το Νο1 συστατικό που πρέπει να έχει το πρωινό σου!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σίγουρα θα γνωρίζεις ότι το πρωινό γεύμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου, αφού όχι μόνο ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου αλλά ακόμα αποτελεί και μια καλή υγιεινή πρακτική.
Και τώρα μια νέα έρευνα μας παρουσιάζει ένα συγκεκριμένο συστατικό που προσθέτοντάς το στο πρωινό σου γεύμα θα νικήσεις την αίσθηση της πείνας όλη την ημέρα: το πίτουρο βρώμης!

Η έρευνα:
 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι ερευνητές έδιναν σε 30 υγιείς και αδύνατες γυναίκες τέσσερα διαφορετικά είδη μπισκότων και χυμού σε διαφορετικές ημέρες. Μερικά από αυτά περιείχαν περισσότερη ποσότητα από πίτουρο βρώμης, κάποια λιγότερη και κάποια δεν είχαν καθόλου.

Αφού έφαγαν το πρωινό αυτό, στη συνέχεια οι συμμετέχοντες κατέγραψαν το πόσο χορτασμένοι ένιωθαν. Τα αποτελέσματα;

Οι γυναίκες που είχαν φάει το γεύμα με τη μεγαλύτερη ποσότητα πίτουρου βρώμης ένιωθανμεγαλύτερο κορεσμό, ενώ αυτές με τη μικρότερη ποσότητα ένιωθαν μεγαλύτερη πείνα από όλους.
 
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στις ίνες που περιέχει το πίτουρο, οι οποίες σε βοηθάνε να μένεις χορτασμένος για περισσότερη ώρα. Έτσι, δε χρειάζεται την υπόλοιπη μέρα να κάνεις πολλά γεύματα. Υπάρχουν και άλλα καλά νέα! Το να προσθέτεις ίνες και σταποτά, για παράδειγμα στους χυμούς, μπορεί να σε κάνει να νιώθεις περισσότερο χορτασμένη απ’ ότι όταν τις βάζεις στο φαγητό σου!

Σε έρευνα που έγινε μετά ανάμεσα σε αυτούς που είχαν για πρωινό μπισκότα με πίτουρο βρώμης και σε αυτούς που είχαν χυμό με πίτουρο βρώμης, η δεύτερη ομάδα ανέφερε ότι ένιωθε περισσότερο ‘γεμάτη’ από την πρώτη.

Επομένως, για να νικήσεις το αίσθημα της πείνας όλη την ημέρα, προσπάθησε να προσθέσεις στο πρωινό σου περίπου 4 με 8 γραμμάρια από πίτουρο βρώμης.

 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν σταματήσεις την άσκηση;
  • Σκέτος καρκίνος: Αυτά μην τα βάλετε στο στόμα σας ποτέ ξανά!
  • Πως η αλλαγή του καιρού επηρεάζει την υγεία μας
  • Η κρητική διατροφή του 1960 που σώζει ζωές!
  • Γιατί να εντάξετε την κολοκύθα στη διατροφή σας
  • Ποιες βιταμίνες χρειαζόμαστε ανάλογα με την ηλικία μας
loading...